arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mélanie Mahaux

Het gezicht van: Mélanie Mahaux

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mélanie Mahaux.

Mélanie is 32 jaar en werkzaam als key-accountmanager bij Origins.

Speelt mooi oud worden al een rol?

"Ik begin me er bewust van te worden dat ik ouder word. Ik vind het moeilijk en confronterend dat ik de dertig ben gepasseerd. Ik realiseer me ook dat ik er steeds meer voor moet doen om mooi oud te worden."

"Huidgewijs ben ik over mijn gezicht heel tevreden, maar over mijn lichaam iets minder. Over mijn buik ben ik soms best onzeker. Het is ook allemaal echt veranderd na twee zwangerschappen. Ik probeer ook gezond te leven en merk ik me beter en fitter voel na het sporten."

Pilates

"Ik ben grote fan van pilates en doe ook aan hardlopen. Om de week 5 kilometer. Het zijn allemaal geen grootse prestaties, maar ik voel me er wel beter bij. En ik probeer gezond te eten. Ik hanteer de 80/20 regel die op dit moment ook heel erg hip is: één keer per 5 maaltijden gun ik mezelf iets ongezonds. De rest van de tijd probeer ik te letten op wat ik eet; veel groente, fruit, granola en havermout."

"Als ik ongezond heb geleefd, dan compenseer ik dat door een aantal dagen extra op te letten. Chips is echt mijn zwakke plek. Chocolade en suiker is niet zozeer het probleem, maar als er een zak chips open is, dan blijf ik eten. Ik haal het ook niet meer in huis, alleen heb ik een man die dat wel doet."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"'s Ochtends was ik mijn gezicht onder de douche. Ik gebruik de facewash Checks and Balances en daarna de Mega-Mushroom Skin Relief Sooting Lotion. Ik heb geen huidproblemen zoals couperose of rosacea, dus wil geen agressieve producten gebruiken. Ik vind het vooral belangrijk dat het een zachte en verzorgende lotion is."

"Eén van mijn lievelingsproducten is en blijft de Advanced Night Repair van Estée Lauder. Die gebruik ik elke dag en daarna gebruik ik vaak VitaZing SPF15 Energy-Boosting Moisturizer Gezichtscrème of de CC Cream. Ik wissel de twee producten met elkaar af en het ligt eraan of de zon schijnt voor welk product ik kies."


"Tot voor kort lukte het me om mijn lichaam dagelijks in te smeren, maar daar kom ik nu niet meer aan toe. Nu doe ik het wekelijks en verder probeer ik tussendoor te scrubben en regelmatig een bad te nemen met vochtinbrengend schuim. Ik geloof dat smeren echt van invloed is op de elasticiteit en uitstraling van je huid."

"Persoonlijk vind ik het heel fijn om natuurlijke producten te gebruiken. En ik ben er wel voorstander van om het allemaal vrij simpel en makkelijk te houden. Ik ben een voorstander van eenvoud. En van Yin Yang, het draait ook om innerlijke schoonheid. Je moet je goed vanbinnen voelen, dan lukt het aan de buitenkant ook."

Blozen

"Ik heb een makkelijk huid, alleen bloos ik wel snel. Dat is iets minder leuk, omdat je heel goed aan mijn gezicht kan zien hoe ik me voel."


Heb je een (beauty)tip?

"Me-time. Het is zo druk tegenwoordig, dat je jezelf al snel voorbijloopt. Ik denk dat het geen kwaad kan om soms gewoon even tijd voor jezelf te maken."

"Voor mij betekent me-time dat ik iets kan doen, waardoor ik me lekkerder voel. Naar de schoonheidsspecialiste, een masker, shoppen (zonder kinderen!), een wandeling of gewoon even niemand om heen. Het hoeft ook helemaal niet lang te duren, maar gewoon een moment voor mezelf."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik voel me er af en toe schuldig over dat ik geen oogcrème gebruik. Het is geen grote zonde, maar ik vind wel dat ik, nu ik dertig ben, er echt mee zou moeten beginnen. Ik geloof wel in de toegevoegde waarde van een oogcrème. De huid rond je ogen is anders en ik denk dat je dan een product moet gebruiken dat zich specifiek richt op de gevoelige huid."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Wel een 9,5 tot een 10. Ik ben gewoon heel tevreden. Niet alleen over de huid van mijn gezicht, maar in het geheel. Ik vind mijn huid niet veel veranderd en vergelijkbaar met die van een twintiger. Ik zit letterlijk goed in mijn vel."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram