arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Martine Jansen

Het gezicht van: Martine Jansen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Martine Jansen.

Martine is 44 jaar en werkzaam als trainer & coach en geeft NLP-trainingen.

Merk je dat je ouder wordt?

“Jazeker, maar ik zit superlekker in mijn vel. Dat is wel een proces geweest hoor, want pas sinds 5 jaar weet ik echt goed wat ik wil, daarvoor zat ik kennelijk toch niet helemaal goed op mijn plek. Nu doe ik de dingen die goed voelen, die ik leuk vind en dat zorgt voor een betere energie.”

“Het blijft gek om in de spiegel te zien dat je ouder wordt. Het stadium van ‘meisje’ ben ik ook echt wel voorbij. Ik zie natuurlijk wel dat ik verander en ik vind het ook totaal niet erg, maar het blijft raar om met mevrouw aangesproken te worden. Ik voel me nog helemaal geen mevrouw. Maar je hoort mij niet klagen: alles zit nog op z’n plek en doet het nog goed.”

De wereld om mij heen wordt niet alleen groter, maar de mogelijkheden ook.

“Ik probeer erop te letten dat mijn fysieke, mentale, spirituele en emotionele energie in balans zijn. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is zo belangrijk om in contact te blijven met jezelf. Fysiek zorg ik ervoor dat ik sterk en gezond ben, maar ik bouw ook echt rustmomenten in. Even pas op de plaats maken en mijn brein stilzetten. Ik heb dat moeten leren, was gewend om altijd maar door te gaan, maar nu weet ik dat het soms beter is als je gewoon even niks doet.”


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

“Mijn huid is een groot thema in mijn leven. Rond mijn veertiende kreeg ik last van een onrustige huid en dat is eigenlijk nooit helemaal weggegaan. Het is iets gekalmeerd, maar zal altijd een onderdeel van mij zijn.”

“Vroeger was ik echt gefixeerd op mijn huid. Uren in de spiegel turen, met tandpasta op naar bed, dat soort praktijken. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik van jongs af aan goede producten gebruik. Ik gebruikte op mijn zestiende al de producten van Biotherm en ging regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een dieptereiniging.”

“Uiteindelijk ben ik heel ver gegaan, Roaccutane, peelings en allerlei behandelingen met de Dermapen. Rond mijn twintigste kwam er een soort keerpunt, vanaf dat moment heb ik het los kunnen laten. Natuurlijk blijft de conditie van mijn huid altijd een rol spelen, maar de focus is ervanaf. Had ik dat maar eerder gekund.“


“Het is een uitdaging om je huid op de juiste manier te verzorgen, zeker als je er last van hebt. Toch blijf ik het leuk vinden om ermee bezig te zijn. Je kunt me niet blijer maken dan met een lekker masker of een fijne crème. Nu gebruik ik de producten van Paula’s Choice. Ik vind het een betrouwbaar merk en ik ben eigenlijk al vanaf het begin af aan enthousiast. Ik moet alleen oppassen dat ik niet te veel producten gebruik. Het assortiment is zo uitgebreid dat ik het daardoor juist weer ingewikkeld vind. Dan heb ik te veel producten die mijn huid peelen, waardoor hij te droog wordt. Of ik smeer alles door elkaar, dat doet mijn huid uiteindelijk geen goed.”

Wat is jouw beautytip?

“Beweeg! Je wordt er blij van, het is goed voor je humeur en het houdt je scherp. Het is mijn doel om elke dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Ik heb een FitBit waarmee ik mijn stappen tel. 10.000 stappen is niet weinig, het betekent dat je 3 minuten per uur moet lopen."

"Vooral in het begin moet je jezelf er echt toe zetten. Als je een dag hebt waarop je veel zit, is zo’n stappenteller toch een stimulans om aan het eind van de dag nog even te gaan wandelen."

“Ik moet toegeven dat het niet altijd even makkelijk is. Ik moet mezelf soms echt motiveren om nog even te gaan. Bij slecht weer blijf ik natuurlijk ook liever binnen. Via mijn FitBit ben ik nu verbonden met een aantal groepen. Ideaal: als je geen zin hebt, kan je elkaar motiveren om toch nog even te gaan.”


Wat is jouw beautyzonde?

“Ik weet niet of ik een beautyzonde heb. Ik ben altijd zo regide als het gaat om het reinigen van mijn huid. Ik haal mijn make-up er altijd af en gebruik bijvoorbeeld ook altijd factor 50. In de ideale wereld zou ik hem natuurlijk helemaal vermijden, maar ik vind het wel lekker om af en toe even de zon in te gaan.”

“En qua gezonde voeding ben ik ook niet heilig: ik hou van chocolade. Ik hanteer de 70/30-regel. Ik heb 80/20 geprobeerd, maar dat werkt niet. Ik zou het liefst ook helemaal willen kappen met suiker, maar dat doe ik ook niet."

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Mijn huid hoort ook bij wie ik ben, dus ik kan mezelf geen onvoldoende geven. Dit is wie ik ben, en zo zie ik eruit. Ik geef mijn huid dus zeker een 7,5.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram