arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marloes van den Boom

Het gezicht van: Marloes van den Boom

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marloes van den Boom.

Marloes is 33 jaar en werkzaam als schoonheidsspecialiste.

33 jaar, dan zit je in de bloei van je leven.

"Ja, ik ben wel gelukkig en happy met mezelf. Ik vind het ook leuk om ouder te worden. Sinds mijn dertigste zit ik beter in mijn vel. Voor die tijd kon ik me er soms uren druk over maken als iets niet goed was, maar nu denk ik: 'Jammer, het komt wel weer goed. Ik vind er waarschijnlijk wel een oplossing voor'. Ik sta veel relaxter in het leven. Het leuke is dat je dat ook terugziet aan je huid. Als je je goed voelt, komt dat in alles naar voren."

"Ik zit wel op zo'n punt dat ik niet meer zo mooi wakker word. Als ik ga stappen, dan zit het de volgende ochtend niet meer zo strak. Ik merk wel dat ik goed moet slapen en dat mijn huid tegenwoordig meer tijd nodig heeft om te herstellen. En na een flinke huilbui, loop ik echt de hele dag met dikke ogen. Dat begint nu echt wel.
Het is gewoon nodig om gezonder te gaan leven. De huid van mijn bovenbenen, billen en buik verandert. En dan heb ik nog niet eens kinderen. Ik probeer ervoor te zorgen dat ik stabiel en gezond leef, nog voordat ik zwanger word."

"Ik sport twee keer per week in een warmtecabine, 50 graden en het werkt echt als een tierelier. BBB, Healthboutique en ik zie dat mijn huid er mooier en zachter van wordt. Het klinkt misschien gek, maar ik zweet ook beter. Ik kon vroeger nooit goed zweten en dat terwijl het juist heel goed voor je huid is om afvalstoffen weg te gooien. Ik heb het idee dat de huid van mijn knieen, bovenbenen, billen en gezicht fijner lijkt. Ik kan mijn vinger er niet precies op leggen, het is gewoon een gevoel, maar volgens mij ziet mijn huid er door het sporten beter uit. Ik doe sowieso veel voor mijn huid, maar dit werkt echt."


"Ik ben ook meer met mijn voeding bezig. Ik gebruik nu een app om overzicht te krijgen van wat ik eet. Het is niet zozeer om af te vallen, maar gewoon om bewuste keuzes te kunnen maken. Zo eet ik elke ochtend havermout met eiwitpoeder, banaan en kokosmelk. Als ik 's avonds een wijntje wil drinken, dan skip ik de banaan. Zo probeer ik een gezonde balans te vinden tussen eiwitten en vezels."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik vind Medik8 echt een prettig merk, het bevat geen parfum, geen minerale vetten, het ruikt lekker en de textuur is heel fijn. En heel belangrijk: de goede ingrediënten. De reinigers bevatten bijvoorbeeld salicylzuur en dat vind ik handig als ik weer eens last van een onrustige kin heb."

"Als ik 's ochtends wakker word, dan ga ik regelrecht uit bed onder de douche. Ik voel dan eerst aan mijn huid hoe hij ervoor staat. Als er zo'n glanzend laagje op ligt, dan kies ik voor een milde reiniger. Ik vind het lekker om de Cleansing Cream te gebruiken, maar dat doe ik eigenlijk alleen als het echt nodig is. Ik wil gewoon niet altijd met mijn gezicht onder de douche, want dat onttrekt ook weer vocht aan je huid. Meestal was ik mijn huid gewoon met een uitgeknepen washandje of met een klein beetje water."


"Na het douchen, breng ik het CE-Thione serum aan, zo fijn. Hij prikkelt ook een beetje. Ik hou wel van een vollere crème, dus daarna gebruik ik de Hydra8 Day, met een SPF 30. De Ultimate Recovery vind ik ook fijn en als ik droge huid heb, dan gebruik ik eerst die en dan de Hydra8 eroverheen."

"'s Avonds reinig ik zeker en gebruik ik daarna weer de Ultimate Recovery. Ik kies er bewust voor om nog geen retinol crème te gebruiken. Ik wil dit ingrediënt nu nog even uitstellen. Rond mijn ogen zou het misschien wel weer goed zijn, want ik merk dat mijn huid daar al wat trager reageert en daar beginnen zich echt de eerste fijne lijntjes te ontwikkelen."

Wat is jouw beautyzonde?

"De zon. Ik hou van de zon, ik word blij van de zon. Ik zie grauw en ik voel me ook grauw als ik te weinig in de zon zit. Ik word zelfs down als ik vitamine D tekort heb. Ondanks dat ik weet hoe slecht de zon voor je huid is, kan ik er nog steeds van genieten. Niet helemaal meer zoals vroeger, maar ik vind het nog steeds heerlijk om in de zon te zitten. Maar als ik de zon in ga, dan smeer ik wel als een malle. In de zomer soms wel elk kwartier. En 's avonds gebruik ik dan een vitamine C-serum en een herstellend masker."

Wat is jouw beautytip?

"Begin op jonge leeftijd met hyaluronzuur. Als je iets ouder wordt voeg dan vitamine C aan je huidverzorgingsritueel toe. Als je weer iets ouder wordt, vitamine CE en nog iets ouder: retinol.
En daarnaast het liefst ook nog één keer per maand een bindweefselmassage, dat doet zo veel voor je huid. Het werkt preventief tegen huidveroudering, maar het is ook echt een oppepper. Na afloop is je huid voller, beter doorbloed en gelift. Vooral als je net ziek bent geweest of een aantal dagen achter elkaar slecht hebt geslapen, dan is het zo lekker om een bindweefselmassage voor jezelf te plannen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8. Ik word vaak veel jonger geschat, dus ik mag echt niet klagen. Er wordt zelfs bij de Albert Heijn naar mijn ID-kaart gevraagd. Alhoewel... dat is het afgelopen jaar ook niet meer gebeurd, dus waarschijnlijk ben ik dat stadium nu officieel voorbij."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram