arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marloes Heijmans

Het gezicht van: Marloes Heijmans

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marloes Heijmans.

Marloes is 31 jaar en werkzaam als commercieel directeur voor Beachlife & Cyell.

31 jaar, volwassen!

"Ik voel me dus een stuk jonger, maar als ik kijk naar mijn werk, mijn relatie en de manier waarop ik op dit moment in het leven sta dan komt het eigenlijk best overeen met mijn leeftijd. In zoverre klopt het dus wel. Toch heb ik niet zo veel met leeftijd, het is maar een getal."

"Mijn vriend is 19 jaar ouder dan ik en als je me deze situatie een aantal jaar geleden voorspeld had, dan had ik je voor gek verklaard. Zo heb ik het natuurlijk van tevoren allemaal niet bedacht. Maar je wordt verliefd op een persoon en niet op zijn leeftijd. Nu merk ik nog niet zo veel van het leeftijdsverschil, maar misschien verandert dat wel. Ik weet natuurlijk niet hoe het voelt als hij bijvoorbeeld 70 jaar is."

"Ik heb het voornemen om natuurlijk oud te worden, dus zonder botox en fillers. Toch sluit ik het niet helemaal uit, want volgens mij kan je het nooit helemaal voorspellen. Als ik er echt oud uit ga zien, wellicht dat ik er dan wel voor opensta, maar het zal waarschijnlijk geen facelift of andere drastische ingreep zijn."

Sporten

"Sporten staat momenteel op een laag pitje. Ik ben me er wel van bewust dat het beter zou zijn als ik het wel zou doen, maar ik ben zo druk dat ik er gewoon geen zin in heb. De motivatie is redelijk ver te zoeken. Ik kan wel zeggen dat ik er geen tijd voor heb, maar als je echt wilt, dan kan je er natuurlijk altijd tijd voor maken. Ik heb het er kennelijk niet voor over. Mijn disciplinelevel is gewoon heel laag."

"Het probleem is dat ik het wel zie dat ik niet sport, mijn huid wordt slapper. Dat is het nadeel van de leeftijdsfase waar ik nu in zit. Toen ik twintig was, maakte het allemaal niet zo veel uit. Nu ben ik even paar weken niet aan het sporten en dan voel en zie ik het meteen."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik gebruik altijd de producten van Clinique. Niet echt een speciale reden, maar het merk past gewoon goed bij me. Hiervoor gebruikte ik Dior, maar de dagcrème is vrij vet en daar krijg ik dan zo'n glimmend gezicht van. Dat voelt gewoon niet prettig."

"'s Ochtends tijdens het douchen was ik mijn gezicht met een facewash en daarna is het de bedoeling dat ik ook nog een lotion gebruikt, maar dat doe ik dus niet. Daarna een oogcrème, ook van Clinique en een dagcrème. 's Avonds gebruik ik die lotion trouwens wel hoor."

"Ik vind huidverzorging wel heel belangrijk. Ik zal bijvoorbeeld nooit de deur uitgaan zonder make-up, ik neem er ook echt de tijd voor. Het is bijna spastisch of autistisch te noemen, maar ik vind het gewoon niet fijn om zonder make-up over straat te gaan. Het opmaken duurt trouwens niet eens lang, maar ik voel me niet compleet zonder.
Ik doe ook eigenlijk altijd hetzelfde, je zult me ook niet ineens met een opvallend modekleurtje op mijn ogen zien. Ik vind ook dat ik dat in mijn functie niet kan maken, daar probeer ik ook rekening mee te houden."


Wat is jouw beautyip?

"Mag de tip ook voor grote borsten zijn? Ik stond namelijk vooraan bij 'de borstenuitdeelwinkel', was er waarschijnlijk al voor openingstijd. Het is niet altijd even makkelijk om grote borsten te hebben, vooral niet als het gaat om het vinden van een mooie bh of een leuke bikini.
In plaats van standaard voor een zwarte bikini te gaan met brede banden en een stevige sluiting op je rug, kun je tegenwoordig voor een grote cupmaat ook leuke exemplaren vinden. Het is een kwestie van zoeken, maar er zijn zeker bikini's te koop met de juiste pasvorm, waardoor je je niet als een oma op het strand voelt, maar er wel jong, hip en trendy uitziet."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb niet echt een zonde. Ik rook niet, ga heel af en toe onder zonnebank en drink ook heus weleens een glas wijn, maar zeker niet elke dag. Soms drink ik weken niet en dat vind ik eigenlijk ook wel prima. Als er iets te vieren valt, kan ik trouwens ook met gemak een fles op. Maar dat is toch niets bijzonders, ik vind het ook wel bij deze leeftijd horen. En trouwens, is alcohol überhaupt een zonde?"

"Wat misschien wel een zonde is, dat ik niet van mijn puistjes kan afblijven. Ik weet dat je er niet aan moet zitten, maar zodra ik een pukkel zie, begin ik al met knijpen. Een vreselijke eigenschap en ik maak het ook altijd erger. Toch lukt het me niet om het niet te doen, ik zit er gewoon altijd aan."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Eerlijk gezegd best hoog. Ik heb een Indische achtergrond en dat zie je aan mijn huid. Ik heb niet zo'n lichte doorschijnende huid, maar juist echt stevig. Ik ben er ook echt wel blij mee en heb nooit echt problemen met mijn huid. Ik geef mezelf wel een 8, is dat goed?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram