arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marloes Groeneveld

Het gezicht van: Marloes Groeneveld

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marloes Groeneveld.

Marloes is 37 jaar heeft een blog pearlsandstripes.nl en is op zoek naar een uitdagende baan.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het wel. Ik zie het vooral als ik te weinig geslapen heb. Een korte nacht zie je meteen terug in mijn gezicht, het trekt allemaal net iets minder snel bij. Dat was vroeger wel anders."

"Ik leef gezond en ik doe mijn best om gevarieerd te eten en sinds 5 maanden neem ik ook extra supplementen voor mijn huid. Ik slik elke dag bij het avondeten twee tabletten Colladeen Visage. Ik merk dat mijn huid meer straalt, maar mijn omgeving valt het ook echt op. Ik krijg regelmatig te horen dat ik er zo goed uitzie."

"In de winter probeer ik sowieso altijd extra supplementen te slikken. Op één of andere manier eet ik in deze periode minder fruit en als ik dan ook nog merk dat mijn weerstand lager is, dan slik ik altijd een multivitamine en het liefst ook nog extra vitamine C. Ik ben er alleen zo slecht in, vergeet het gewoon te vaak."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik denk niet dat er een crème is waarmee je huidveroudering helemaal kunt tegengaan, maar je kan wel met behulp van de juiste producten de vochtbalans van je huid herstellen en bijvoorbeeld fijne (droogte)lijntjes verminderen. Ook als je last van onzuiverheden hebt, dan kan een crème je daar zeker bij helpen. Ik heb een periode last gehad van pukkels en met de producten van Sisley veranderde er niks, maar met Perricone ging het wel weg."

"Andersom is dit natuurlijk ook het geval; er zijn zo veel producten te koop die juist slecht voor je huid kunnen zijn. Ik ben dan ook van mening dat je niet moet bezuinigen op een goede dagcrème. Hij hoeft niet per se heel duur te zijn, maar als je let op de juiste ingrediënten dan kun je zo veel bereiken. Ik geloof daar echt heilig in."

"En ik vind het verzorgen van mijn huid ook echt belangrijk. Ik vind het fijn om een crème op mijn gezicht te smeren, het geeft me op een bepaalde manier een gevoel van luxe."

Clephar

"Ik gebruik sinds kort de producten van Clephar en heb nog nooit zo'n zachte huid gehad. Mijn gezicht voelt echt als fluweel als ik het serum en de vitamine C Booster gebruik. En ik gebruik ook altijd een zonnebrandcrème. Ik heb heel lang last gehad van pigmentatie, dus ik ga niet naar buiten zonder factor 40."


"Ik heb couperose, dus probeer milde producten te gebruiken. Ik vind bijvoorbeeld de Daily Microfoliant van Dermalogica fijner dan een scrub. Ik merk toch dat als ik mijn huid met enzymen exfolieer dat dat beter is dan een product met korreltjes."

Wat is jouw beautyzonde?

“Ik heb er zo veel. Ik sport niet, dat is wel echt een zonde, maar ik vind het vreselijk. En ik eet ook best vaak een stuk taart of een gebakje. Het probleem is dat ik koffie zonder iets erbij zo saai vind.
Als ik eerlijk ben, vind ik eigenlijk alles gezellig en lekker. Ik heb ook echt een zwak voor de chocoladepinda’s van de Albert Heijn. Ik denk dat ze het echt zullen merken in de omzetcijfers als ik ze niet meer zou kopen.”


Wat is jouw beautytip?

(Lachend:) Onbeperkt chocoladepinda’s eten, daar word je gewoon gelukkig van. Nee, mijn tip is en blijft enorm cliché, maar uiteindelijk is het reinigen van je huid zo belangrijk. Ik snap echt niet hoe je met make-up op kunt gaan slapen. Dan wordt je kussensloop toch ook heel vies? Het hoeft echt niet heel lang te duren, met de juiste producten is je make-up er zo af."

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Lastig… Maar ik denk dat ik mijn huid een 8 geef, omdat ik weinig problemen heb. Ik stoor me aan mijn lachrimpels en ik zou dolgraag de couperose willen laten behandelen, maar uiteindelijk is mijn huid best makkelijk.”


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram