arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marjolein Hermans

Het gezicht van: Marjolein Hermans

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marjolein Hermans.

Marjolein is 48 jaar en werkzaam als visagiste.

Getting fifty...

"Ja, maar ik vind het ook wel leuk. En misschien ook een beetje raar, omdat ik me nog heel jong voel. Ik voel me eerder 36, dan 50 jaar. Vroeger was vijftig ook echt een halve eeuw, maar ik denk dat de tijden veranderd zijn. Natuurlijk, het is en blijft nog steeds een halve eeuw, maar het is nu echt wel anders. Ik voel me ook gewoon goed. Het is moeilijk te verwoorden, maar ik vind mezelf ook nog wel hip met 48 jaar."

"Eerlijk gezegd vind ik het zelfvertrouwen een hele fijne bijkomstigheid van het ouder worden. Je bent gewoon niet meer zo snel van je stuk gebracht. En ondanks dat ik me 36 jaar voel, is die rust pas echt gekomen na mijn veertigste. Ik voel nu de vrijheid om volledig mezelf te kunnen zijn."

"Ik vind het ook leuk om te zien hoe mijn gezicht verandert. Ik gebruik geen botox of fillers: niks, dus ik moet iets meer moeite doen om het allemaal 'fris' te houden. Als ik moe ben dan heeft mijn gezicht echt wel een paar dagen nodig om weer bij te trekken. Maar ja, ik ben 48 jaar, dan mag dat toch ook?!"

Ik heb de afgelopen twee jaar dan ook voornamelijk heel hard aan mezelf gewerkt. Veel zelfonderzoek gedaan: waar zit die onvrede en dat verdriet? Het eten had alles te maken met het feit dat ik gewoon niet van mezelf hield.Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik zorg wel goed voor mijn huid, maar niet heel actief. Ik gebruik Revitalift van L'Oréal en verder een aantal producten van Dermalogica. 's Ochtends reinig ik mijn gezicht met water en daarna gebruik ik eigenlijk alleen een moisturizer.
Ik probeer twee keer per week de Dermalogica Mineral Scrub te gebruiken, maar als ik eerlijk ben red ik het vaak maar één keer per week. Het ligt er ook aan wat mijn huid nodig heeft. Ik kijk altijd naar mijn gezicht en scrub niet twee keer per week, omdat dat op de verpakking staat aangegeven."

"'s Avonds maak ik mijn huid altijd schoon met de Ultra Calming Cleanser. Vroeger deed ik dat 's ochtends én 's avonds, maar nu merk ik dat het beter is om het alleen 's avonds te doen. Als ik 's ochtends ook met een cleanser in de weer ga, dan is het allemaal too much, dan wordt mijn huid te droog. En af en toe breng ik 's avonds ook vaseline aan onder mijn ogen. Dat helpt zo goed, ik merk dat fijne lijntjes dan echt even wat zachter worden."

"Verder doe ik niet zo veel, ik heb zo'n geluk met mijn huid. Ik gebruik eigenlijk alleen een beetje oogmake-up. Als ik uit eten ga, vind ik het soms wel mooi om een foundation te gebruiken, maar eigenlijk heb ik genoeg aan een poeder. Ik heb de mazzel dat ik niet veel hoef te bedekken."


Wat is jouw beautyzonde?

"Suiker. Ik ben nog steeds verslaafd aan suiker. Ik ben mijn verslaving meer de baas dan ik ooit ben geweest, maar als het voor me ligt, dan kan ik het niet weerstaan. Ik haal het ook gewoon niet meer in huis."

"Ik ben altijd al een enorme emo-eter geweest. Ik geloof ook niet in een dieet, want bij mij heeft het een psychologische oorzaak. Ik heb de afgelopen twee jaar dan ook voornamelijk heel hard aan mezelf gewerkt. Veel zelfonderzoek gedaan: waar zit die onvrede en dat verdriet? Mijn slechte eetpatroon had alles te maken met het feit dat ik gewoon niet van mezelf hield. En dat gedeelte heb ik aangepakt."

"De knop is niet in één keer omgegaan. Ik ben me de afgelopen jaren meer bewust geworden van mijn slechte gewoontes. Ik at bijvoorbeeld maar één keer groente per week. Dat soort slechte patronen ben ik langzaam gaan doorbreken. Ik ben steeds meer gezonde dingen gaan toevoegen, zoals bijvoorbeeld meer water drinken. Door steeds iets gezonds toe te voegen, zijn er vanzelf een aantal slechte gewoontes minder geworden, of helemaal weggevallen."

"Inmiddels weet ik precies waar mijn lijf behoefte aan heeft. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Soms heb ik meer trek in brood, terwijl op andere dagen ik voel dat ik het niet nodig heb. Nogmaals, ik geloof niet in een bepaald dieet, maar ik ben meer de intuïtieve weg ingeslagen."


"Ik geloof in een natuurlijk gewicht, maar.... Ik wil er het liefst nog 5 kilo af. Ik ben een paar maanden geleden begonnen met hardlopen en ik doe aan yoga, maar ook hiervoor geldt dat ik het heel rustig heb opgebouwd. Ik voel me er beter door en mijn kleren zitten ook anders. Ik heb een maat minder, wat in aanloop naar de zomer ook wel lekker is."

Wat is jouw beautytip?

"Het klinkt zo cliché, maar ik ben van mening dat je ervoor kunt kiezen om gelukkig te zijn. Train jezelf om je lekker te voelen, ook als je chagrijnig bent of even niet lekker in je vel zit. We zijn allemaal moe en we hebben allemaal moeilijke momenten, maar er is ook heel veel om dankbaar voor te zijn. Soms is het ook een kwestie van slapen, maar in plaats van erin te blijven hangen, kan je jezelf ook leren om je weer fijn te voelen. Denk aan iets leuks, dan voel je je vanzelf beter en kan je de dag weer aan."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8. Ik ben blij met mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram