arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Maris Hofstede-1

Het gezicht van: Maris Hofstede

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Maris Hofstede.

Maris is 50 jaar en werkzaam als stewardess.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het wel, maar ik vind het niet erg. Ouder worden is ook een vorm van rijkdom. Rond mijn 45ste was ik veel met mijn uiterlijk bezig." (Lachend:) "Volgens mij heb ik toen een kleine midlifecrisis gehad. Ik wilde graag dun en gespierd zijn, liep veel hard en was dagelijks in de gym te vinden. Ik was op zoek naar een bepaalde bevestiging. Ik was bijvoorbeeld ook heel gecharmeerd als jonge mannen naar me floten. Beetje botox, beetje fillers en ik vond mezelf prachtig. Maar na verloop van tijd verdween dat weer en dan stond ik voor de keuze: herhaal ik die behandelingen of koop ik iets voor de kinderen? Uiteindelijk is dat laatste belangrijker: kinderen gaan toch voor."

"Ik heb een zwaar jaar vol verdriet achter de rug, maar daardoor realiseer ik me wel dat al die uiterlijke zaken er helemaal niet toe doen. Door het overlijden van een familielid, besef ik me dat het allemaal zo betrekkelijk is. Ik zit nu weer beter in mijn vel en ben gewoon gelukkig. Ik kan heel positief denken en het verdriet ombuigen in iets positief. Ik prijs me gelukkig dat ik gezond ben, dat ik een goede band heb met mijn kinderen en mijn ex-man en ik geniet bijvoorbeeld ook enorm van mijn honden. Dat soort dingen."

Gezond leven

"Als je het vergelijkt met vroeger, leef ik redelijk gezond. Ik vlieg al 25 jaar de wereld rond en heb in mijn jongere jaren als stewardess alles gedaan wat God verboden heeft. Ik rookte, dronk, sliep weinig en lag overal ter wereld in de olie te bakken op het strand. Uiteindelijk hou je dat niet vol.
Nu is het anders: ik let goed op mijn slaap, rook niet meer en drink met mate. Dus wat dat betreft kan je zeggen dat ik redelijk healthy ben."

"Ik heb artrose in mijn enkel, dus ik kan niet meer hardlopen. Dat mis ik wel, dat vrije gevoel. Helaas, dat soort dingen komen ook op je pad als je ouder wordt. Ik beweeg nog wel veel, ik heb een stappeneller en zet minimaal 15.000 tot 20.000 stappen op een dag. En daarnaast ga ik 3 keer per week naar de sportschool. Dus ik leef gezond, maar ik hou ook van een frietje speciaal en Viennetta. Jammie, I love it."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik heb vanalles gebruikt, van Clinique tot Clarins. Ik ben stewardess, dus dan ga je mee met de flow. Als alle stewardessen Clinique gebruikten, dan deed ik dat ook. En dan was het weer een periode Clarins, en dan stapte ik ook over op Clarins. Simpel as that."

"Ik heb een makkelijke huid, weinig puistjes of uitslag, dus ik kan alles erop smeren, dat is wel handig. Ik ben niet standvastig. De ene keer is het een crème van de Lidl en dan weer één van Nivea. Ik heb ook weleens een dure crème gekocht. Dan at ik een maand niet en dan kocht ik een crème van La Mer." (Lachend:) "Ik kan alleen niet zeggen of het doet wat het beloofd."


Door de overgang ben ik veel zwaarder geworden. Ik krijg vaak te horen dat ik een leuke en knappe vrouw ben, maar zo zie ik dat zelf niet altijd.

"Nu gebruik ik de producten van Dr. Baumann. Ik heb een liposomencrème en een gekleurde dagcrème met een uv-beschermer. Die twee producten gebruik ik, meer niet.
En er zijn twee dingen die ik altijd moet doen: ik moet altijd mijn tandenpoetsen en ik moet altijd mijn gezicht schoonmaken. Ik kan een aantal weken overleven in de jungle, als ik mijn tandenborstel maar heb. Ik ben heel basic, ik kan in een hangmat slapen, dagen rondlopen in hetzelfde t-shirt en bikini, maar ik moet wel mijn tanden kunnen poetsen.
O, en een handcrème, dat is echt mijn verslaving. Geen specifiek merk, maar ik ga nooit de deur uit zonder handcrème."

Wat is jouw beautytip?

"Zo cliche, maar geluk straal je uit. Ik denk dat je op je mooist bent als je gelukkig bent. Natuurlijk kan je het niet afdwingen dat je gelukkig bent. Het moet je ook gegeven zijn. Je hoort heel vaak dat je moet kijken naar wat je hebt, maar ik draai het liever om: Kijk eens naar de dingen die je niet hebt. 'Jeetje, gelukkig heb ik dat allemaal niet'. Dat heb ik geleerd, dat het goed is om daar eens bij stil te staan."

"Mag ik nog wel benadrukken dat je niet de hele dag positief hoeft te zijn. Je hoeft ook weer niet de hele dag superhappy door het leven te gaan. Ik heb ook wel eens een bad hairday. En dat is ook juist lekker, dat je je druk kan maken over zoiets onbenulligs. Dat moet ook wel kunnen, toch?"


Wat is jouw beautyzonde?

"Snoepen, chocolade, me te druk maken over mijn eigen gewicht, mezelf te kort doen, me verdrietig voelen over de dingen die ik fout doe en onzeker zijn. Ik ben gewoon heel erg onzeker. Door de overgang ben ik veel zwaarder geworden.
Ik krijg vaak te horen dat ik een leuke en knappe vrouw ben, maar zo zie ik dat zelf niet altijd. Dat is misschien mijn persoonlijke leerproces. Ik moet mijn gewicht gaan omarmen en liever voor mezelf zijn. Milder voor mezelf zijn. Ik mag er zijn."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Toch wel een 8. Ik heb dan misschien wel rimpels, maar ik ben ook echt trots op mijn huid. Ik heb nooit gezeur met mijn huid, dat is heel waardevol. Daarom alleen al geef ik mijn huid een 8."

"O ja, nog een laatste tip: als je twijfelt over een beugel, gewoon doen. Ik heb 4 jaar geleden een beugel gehad en sindsdien ben ik zo blij met mijn lach. Dat vind ik zo fijn, dat als ik lach dat mijn tanden zo recht zijn. Ik heb veel pijn gehad, maar het resultaat is het allemaal waard geweest, het is zo mooi."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram