arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marina Grund-Roelofsen

Het gezicht van: Marina Grund-Roelofsen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marina Grund-Roelofsen.

Marina is werkzaam als schoonheidsspecialiste.

Je wilt liever niet zeggen hoe oud je bent. Heb je daar een speciale reden voor?

"Ik weet het niet, ik vertel het eigenlijk nooit. Het is heus geen groot bewaard geheim en met een beetje speurwerk kan je mijn leeftijd gewoon vinden, maar ik heb er moeite mee om het hardop te zeggen." (Lachend:) "Misschien moet ik in therapie. Nee, serieus. Misschien moet ik eens voor mezelf uitzoeken waarom ik het zo moeilijk vind. Ik vind het een onderzoek waard."

"Ik voel me in ieder geval nog 28 jaar, maar ik kan niet ontkennen dat ik merk dat ik ouder word. Ik meld me ook regelmatig bij de chiropractor. Dat heb ik echt nodig, dan moet de boel weer even worden rechtgezet.
En de tijd gaat zo ontzettend hard. Ik ben in 2002 mijn eigen salon gestart. Dat is al bijna twintig jaar geleden.
Tegelijkertijd ben ik ook enorm dankbaar. Ik ben ouder dan mijn moeder ooit is geworden, dus dat is wel iets om bij stil te staan."

Schoonheidsspecialiste

"Ik ben schoonheidsspecialiste en dan ben je natuurlijk veel met de huid bezig, maar het is wel voornamelijk de huid van een ander. Ik vergeet mezelf als ik druk ben. Dan kijk ik in de spiegel en dan zie ik dat mijn wenkbrauwen ook hoognodig weer geëpileerd moeten worden."


Botox en fillers

"Nog iets waar ik ook over zwijg: botox en fillers. Ik ben er niet op tegen, laat ik het zo zeggen. Ik vind dat het juist goed samengaat. Hoe beter de conditie van je huid, hoe mooier en natuurlijker het resultaat van een cosmetische behandeling. Als je regelmatig microdermabrasie doet en je huid goed verzorgt dan komen de botox en fillers beter tot hun recht.
Kijk, als ik een rimpel zie die minder kan worden, dan graag, maar ik vind het in ieder geval niet mooi als je jezelf helemaal vol laat spuiten. Ik kom het vaak genoeg tegen. Het effect kan verslavend zijn en je gaat ongemerkt steeds een stapje verder, maar het is zo zonde als je je mimiek kwijtraakt."

Gezond leven

"Ik heb een periode heel erg gezond geleefd; geen suiker, geen alcohol en alleen maar gezonde voeding, maar daar sloeg ik in door. Ik ben nog steeds van mening dat je een gezonde levensstijl terugziet aan je huid, maar tegenwoordig ben ik meer van de 80-20-regel. Ik ben nog steeds van de gezonde levensstijl, maar ik drink ook weleens een wijntje te veel."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Op dit moment gebruik ik een combinatie van BABOR en PCA Skin. Ik reinig mijn huid eerst met de PCA Facial Wash en daarover een tonic. Daarna stap ik over op BABOR. De SeaCreation is nieuw, dus die gebruik ik nu, maar de ReVersive blijft ook favoriet. Dat blijf ik gewoon een hele fijne crème vinden. Sowieso vind ik het lekker om mijn gezicht goed te verzorgen en voel me beter als ik goede producten gebruik. Daar knap ik gewoon echt van op."


Ik ben nu een nieuw product aan het testen tegen pigmentvlekken. Als het bevalt, dan laat ik het meteen weten.

"En ik scrub 3 x per week met de Gentle Exfoliant van PCA. Ik geloof heilig in scrubben en peelen. Je kan nog zo'n dure pot gebruiken, als je je huid niet scrubt, heb je er niks aan. Je moet dode huidcellen verwijderen, om ervoor te zorgen dat je huid de producten ook opneemt."

"Ik ben ook een voorstander van microdermabrasie en de peelings van PCA. En de fractional laser voor de aanmaak van collageen en elastine. Ik geloof echt in peelen en een zonnebrandcrème. Zelf gebruik ik altijd SPF 50 van Doctor BABOR. Ik hamer echt op een zonnebrandcrème, zelfs van blauw licht kan je nog pigmentvlekken krijgen." (Lachend:) "Nog even en je moet zelfs achter de televisie een zonnebrandcrème gebruiken."

Wat is jouw beautytip?

"Deze tip moet ik zelf ook toepassen, maar ik denk dat meer tijd voor jezelf inplannen zo belangrijk is. Al is het maar een halfuur per week. Echt, als je je laat masseren word je zo blij."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Zeker de wijntjes. Vroeger dronk ik nooit wijn, maar nu ben ik er verslaafd aan. Dat klinkt als een alcoholist, maar zo is het niet bedoeld. Het is alleen zo dat ik merk dat het steeds vaker is. En niet één glas. Het sluipt er zo in. Ik erger me er mateloos aan, dus nu gaat even de rem erop en wil ik het beperken tot het weekend."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Zeker een 8. Vroeger was mijn huid niet zo mooi, ik heb echt last gehad van acne. Nog steeds kan mijn huid wel onrustig zijn, maar niet meer zoals toen. En als ik slecht slaap dan zie ik dat ook wel terug aan mijn huid."

"Ik moet wel mijn pigment in de gaten houden, vandaar dat ik zo op die SPF zit. Ik ben altijd al gevoelig geweest voor pigmentvlekken, maar het is erger geworden tijdens mijn zwangerschap. Ik ben nu een nieuw product aan het testen tegen pigmentvlekken. Als het bevalt, dan laat ik het meteen weten."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram