arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mariëtte de Gier

Het gezicht van: Mariëtte de Gier

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mariëtte de Gier.

Mariëtte is 37 jaar en werkzaam als brandmanager.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik vond het heel leuk om twintig te worden, dertig vind ik ook geen probleem, maar veertig... Dat vind ik wel echt een ding. Ik hoef heus geen twintig meer te zijn en er verandert natuurlijk helemaal niks, maar veertig voelt wel anders. Ik vind het ook wel leuk om ouder te worden. Ik heb levenservaring, ben meer zeker van mijn zaak. Het voordeel is ook dat je je minder snel druk maakt. Ik sta ook anders in het leven, ben moeder van drie kinderen en heb toch meer verantwoordelijkheid."

"Ik ben sinds mijn vijftiende chronisch ziek, ik heb de bindweefselziekte MTCD. Vanwege mijn ziekte heb ik al best veel meegemaakt en ik heb in mijn tienerjaren regelmatig in het ziekenhuis gelegen, maar ondanks dat sta ik heel positief in het leven. Ik heb ervoor gekozen om er gewoon het beste van te maken. Je kunt jezelf wel als slachtoffer zien, maar ik maak er gewoon het beste van."

Ik sta gewoon even stil bij wat ik op mijn huid smeer. Het kan toch geen kwaad om je af en toe af te vragen of je huid het ook echt nodig heeft?

"In de winter zijn mijn klachten erger, maar als ik gezond leef en eet blijft het redelijk in evenwicht. Als ik vrolijk ben, dan voel ik me ook beter. Ik probeer de juiste keuzes te maken, zonder saai te worden. Ik kan gewoon niet alles doen, want dan krijg ik het dubbel en dwars weer terug."


"Ik ben niet van de salades, ik hou eerder van de Hollandse pot, zoals stamppot. En qua sporten doe ik mijn best. Ik doe aan zumba en hardlopen, maar met drie kinderen mag je blij zijn dat je zit. Echt, ik heb amper een moment voor mezelf en ben de hele dag bezig."

Hoe ziet jouw huidverzorginsritueel eruit?

"Natuurlijk verzorg ik mijn huid en gebruik ik een dag- en nachtcrème, maar ik ben ook van mening dat het voor een gedeelte uit jezelf moet komen. Ik ben totaal geen geitenwollensokkentype en totaal niet zweverig, maar ik denk dat je niet alles klakkeloos op je gezicht moet smeren. Ik sta gewoon even stil bij wat ik op mijn huid smeer. Het kan toch geen kwaad om je af en toe af te vragen of je huid het ook echt nodig heeft?"

"Ik wissel de producten van Collistar en Planter's met elkaar af. Planter's is een natuurlijk merk uit Italië en bevat geen parabenen, geen siliconen of parfum. Collistar is echt meer anti-aging. Op papier moet ik namelijk een anti-agingcrème gebruiken, maar ik merk dat mijn huid er eigenlijk nog niet aan toe is.
Ik wil er wel graag jeugdig uitzien, maar als er ineens drie rimpels bij komen, dan kan ik daar echt niet van wakker liggen."


"'s Ochtends reinig ik mijn huid met Micellair water, daarna gebruik ik een dagcrème en een beetje make-up. Ik gebruik ook geen zonnebrandcrème. Ik hou van de zon, maar ik word niet bruin. Vroeger vond ik dat erg, maar nu vind ik het wel prima. Tenzij ik een zelfbruiner gebruik, word ik niet bruin. Ach, ik ben wie ik ben."

Wat is jouw beautytip?

"Doe wat je hart je ingeeft. Geluk is de beste crème die er is. Als je niet goed in je vel zit, zie je dat op één of andere manier toch terug."

"En nog een tip voor je wenkbrauwen: in plaats van de trends te volgen, pas je wenkbrauwen aan aan de vorm van je gezicht. Het kan misschien wel de perfecte wenkbrauw zijn, maar als hij totaal niet past bij de vorm van je gezicht, dan staat het gewoon gek. Kijk naar wie je bent en straal dat ook uit. Het leven is niet zo moeilijk."


Wat is jouw beautyzonde?

"Mijn handen en nagels. Ik heb echt van die werkhanden en zou willen dat ik mooiere nagels had. Ik doe er ook gewoon te weinig aan en zit eigenlijk de hele dag met mijn handen in het water. Ik ben altijd aan het opruimen en dan was je tussendoor ook vaak je handen. Ik neem mezelf soms voor om vaker van die Sorbo handschoenen te dragen als ik ga schoonmaken, maar dat hou ik maar kort vol. Met drie kinderen is dat ook echt onhandig."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8, best hoog. Ik heb weinig rimpels en vind persoonlijk dat mijn huid er nog best jeugdig uitziet. Als ik mezelf vergelijk met sommige leeftijdsgenoten dan denk ik dat ik wel tevreden mag zijn."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram