arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mariët van Lieshout

Het gezicht van: Mariët van Lieshout

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mariët van Lieshout.

Mariët is 54 jaar en werkzaam als accountmanager Esthetics.

Merk je dat je ouder wordt?

"Het is niet zo dat het mijn leven beheerst, maar ik ben er wel dagelijks mee bezig. Ik vind 54 jaar zó oud klinken. De jaren vliegen voorbij en het getal wordt steeds hoger, maar ik voel me gewoon nog niet zo oud. Het gaat niet over mij.
Hoezo ben ik over 6 jaar zestig? Dan ben ik een oud omaatje?! Dat kan gewoon niet. Ik vind het echt raar, heel raar. Ik kan ook helemaal niks doen om het te stoppen, want uiteindelijk verlies ik toch de strijd."

"Ik zit in de positie dat ik heel makkelijk iets kan laten doen aan mijn gezicht, en dat doe ik dan ook, maar ik probeer het wel tot een minimum te beperken. Ik doe het allemaal heel weinig. Ik wil er niet uitzien als een opgeblazen Barbie, omdat het voor het grijpen ligt. Ik wil vooral niet dat het zichtbaar is."

"Ik heb sinds kort fillers in mijn lippen. Ik vind het helemaal leuk. Het stomme is: ik haat fillers in lippen, je ziet het altijd. Bij mij zie je het ook, maar ik vind het toch gewoon leuk. Ik word er helemaal blij van."


Sporten

"Sporten hoorde altijd bij mijn leven. Ik heb het 5 jaar lang volgehouden, ging 4 keer per week naar de sportschool en heb ook Personal Body Plan gevolgd, maar ik ben er gewoon mee gestopt. Sinds een halfjaar heb ik geen zin meer. Ik kan het niet verklaren, maar ik ga niet meer. "

"Verder doe ik alles goed. Nou ja, bijna alles. Ik eet gezond, kook altijd vers en nooit uit een pakje. Alleen dat sporten... Ik heb een terugval. Ik vind het echt vreselijk, maar er is iets gebeurd, geen idee wat, maar ik kan het gewoon niet meer opbrengen om naar de sportschool te gaan. Ik heb gewoon geen zin meer."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Universkin, personalized skin care. Ik vind het helemaal geweldig, alles is speciaal afgestemd op mijn huid. "

"'s Ochtends sta ik op en was ik mijn gezicht. Ik heb geen face wash ofzo, gewoon met water en dan gebruik ik mijn serum. In mijn serum zit niaciamide, vitamine B5 en retinol. Dat zijn mijn actieve werkstoffen.
Voor mijn huid is het verminderen van roodheid en pigmentvlekken het allerbelangrijkste. Ik heb rosacea en niks helpt, dus het enige wat ik kan doen is het onder controle houden. Ik zie het serum dan ook echt als mijn medicijn."


"En daarna gebruik ik de Nexultra Baume. Dat is een soort ultrareparatie voor je huid, een SOS-crème. Ik heb een droge huid, dus voor mij is een romige, vette crème belangrijk. Ik vind hem zo fijn, dat ik hem het liefst de hele dag wil gebruiken. (Lachend:) En dat doe ik dan ook."

"Het leuke aan personalized skin care is dat mijn serum totaal anders is dan dat van jou. Je wordt eerst online gescreend en daar komt uit naar voren welke actieve ingrediënten jouw huid nodig heeft.
Die vragenlijst invullen is nog best leuk om te doen, het voelt in ieder geval niet als zo'n eindeloze vragenlijst-gezeik. En daarna kan je verschillende serums laten samenstellen: een dagserum, een avondserum of een oogserum.
En alles is vers. Je krijgt verschillende geconcentreerde poeders aangeleverd die je moet oplossen. Vanaf dat moment worden ze actief."Wat is jouw beautytip?

"Ouderdoms- en pigmentvlekken wegwerken. Ik ben echt voorstander van rust brengen in je huid. Je hoeft echt niet overal een filler in te stoppen. Als je al je beschadigingen kunt verminderen en voor kalmte kan zorgen, dan hoef je echt niet overal een filler in te stoppen."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb spijt dat ik mijn wenkbrauwen heb laten tatoeëren. Er is echt niet veel meer over van mijn wenkbrauwen, ik heb gewoon weinig haar, maar ik heb 100% procent spijt dat ik mijn wenkbrauwen heb laten tatoeëren. De inkt is verkleurd en moet ik eigenlijk laten verwijderen met een laser. Maar in dat hele gedoe heb ik stiekem geen zin..."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Geen hoog cijfer hoor. Ik heb echt een probleemhuid. Ik kan veel doen met make-up, alle roodheid, oneffenheden en pigmentvlekken wegwerken, maar hoger dan een 6,5 geef ik mezelf niet hoor."

"Om nog wel even met een positieve noot te eindigen: mijn hals wordt slap en ik heb rimpels, maar ik vind niet dat ik een oude uitstraling heb. Ik ben wel tevreden, ik ben blij met mezelf."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram