arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marieke Verweij

Het gezicht van: Marieke Verweij

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marieke Verweij.

Marieke is 42 jaar en werkzaam als huidtherapeut bij Huid & Laser Utrecht.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, maar ik vind het alleen maar leuker worden. Ik heb er echt geen moeite mee. Vooral de levenservaring vind ik leuk. Ik dacht het allemaal te weten rond mijn dertigste, maar nu zie ik nog veel meer mogelijkheden.
Ik ben ook veel kalmer geworden, eigenlijk in alles, en dat geeft ook een fijn gevoel. Geen idee of je het over jezelf kan zeggen, maar ik vind echt dat ik leuk oud word."

"Ik maak me minder druk en reageer rustiger in situaties die er eigenlijk niet toe doen. Ik kan mensen ook beter inschatten, niet iedereen, maar ik denk wel dat dat mijn grootste winst is. En ik geniet meer van de dingen op het moment. Ik was altijd hectisch en met de volgende stap bezig, maar nu kan ik echt genieten van het moment zelf."

Het is zo subtiel, niemand die het ziet, maar als ik nu in de spiegel kijk, ben ik voor het eerst sinds jaren weer blij.

Botox en fillers

"Ik ben op mijn 25ste begonnen met botox tegen migraine. (Lachend:) Ik was nogal vooruitstrevend. In ieder geval heel jong, maar het heeft me zo geholpen. Ik doe het nog steeds één keer per jaar en het is meer een kwestie van bijhouden geworden. Ik ben een fan van botox, maar wel gedoseerd. Ik spuit mezelf ook niet plat, dat vind ik lelijk."

"Sinds kort heb ik fillers in mijn neus en daar ben ik zo blij mee. Ik kan gewoon niet uitleggen hoe gelukkig ik daarmee ben. Op mijn 23ste heb ik een skiongeluk gehad en sindsdien had ik een deuk in mijn neus. Een ander viel het waarschijnlijk niet eens op, maar ik ergerde me er zo aan. En nu is hij weg. Het is zo subtiel, niemand die het ziet, maar als ik nu in de spiegel kijk, ben ik voor het eerst sinds jaren weer blij met mijn neus. Het is zo ontzettend mooi geworden."


Gezond leven

"Ik voel me fitter en fijner als ik gezond eet. Dus dat betekent veel groente en fruit, weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. En uiteraard de welbekende 80/20-regel. Doordeweeks eet ik gezond, maar in het weekend ook gewoon een taartje."

"Het lukt me niet om te sporten. Ik heb het vroeger wel gedaan, dus ik weet hoe goed ik me erdoor voel, maar ik heb er gewoonweg de tijd niet voor. Voor de lijn hoef ik het niet te doen, maar wel voor mijn conditie. En voor mijn botten.
Ter compensatie probeer ik wel zo veel mogelijk de fiets te pakken: om de boodschappen te doen en naar mijn werk. Maar, eerlijk gezegd zou ik het wel weer op moeten pakken."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van SkinCeuticals, gecombineerd met Dermasence. Vooral voor het schoonmaken van mijn gezicht vind ik de producten van Dermasence fijner. Verder eigenlijk alles van SkinCeuticals."

"Eerst het vitamine C-serum en daarna de Hyaluronic Acid Intensifier, om mijn huid meer vocht te geven en daarover factor 50.
's Avonds reinig ik uiteraard mijn huid weer en dan doe ik SkinCeuticals Retexturing erop. Heerlijk."

"Ik heb een makkelijke huid, nu wel. Dat is niet altijd zo geweest hoor. Ik heb heel erg melasma gehad, maar sinds ik hem weggelaserd heb, heb ik hem onder controle.
Vooral in combinatie met de antioxidanten in het vitamine C-serum en de Phloretin CF. Daardoor heb ik er geen last meer van. Net zoals mijn neus, ook zo blij mee."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik ben natuurlijk niet heilig, maar ik heb er niet zo veel. Mijn zonde is dat ik weleens een puistje uitdruk en dan te ver ga en een wondje maak. (Lachend:) Eigenlijk ga ik gewoon altijd net iets te ver."

Wat is jouw beautytip?

"Aan de buitenkant je huid elke dag goed verzorgen en af en toe onderhouden met een laserbehandeling.
En aan de binnenkant je happy voelen. Ik denk echt dat dat superbelangrijk is. Ik raad het ook echt aan om jezelf te blijven ontwikkelen in de vorm van coaching. Aan jezelf werken als je even niet lekker in je vel zit. Een coach, een psycholoog en je vindt op YouTube ook vaak allerlei video's die je daarbij kunnen helpen. Uit ervaring kan ik dat echt aanraden."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 10! Ik kan niks bedenken wat ik nu zou willen verbeteren. Ik ben gewoon heel blij als ik in de spiegel kijk."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram