arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marieke van der Lee

Het gezicht van: Marieke van der Lee

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marieke van der Lee.

Marieke is 32 jaar en werkzaam als schoonheidsspecialiste.

Ben je voor je gevoel de magische grens gepasseerd?

"Ik merk wel dat je vanaf je dertigste echt een tandje moet bijzetten om er goed uit te kunnen blijven zien. Tot mijn vijfentwintigste heb ik het verouderingsproces nog redelijk onder controle kunnen houden, maar nu moet ik er steeds meer voor doen."

"Toch heb ik er geen moeite mee, integendeel, het leven en het feit dat je ouder wordt moet je juist uitgebreid vieren. Ik vind het alleen wel moeilijk dat ik het terug zie in mijn gezicht, ik teken snel en mijn huid is vochtarm. De herstelperiode na een slapeloze nacht is ook zeker een stuk langer dan toen ik vijfentwintig was."

Het is ook een kwestie van aanleg, in mijn familie zijn we allemaal stevig, zeg maar gerust dik. Mijn vader, broertje en twee zussen hebben allemaal een maagverkleining ondergaan.

Lippen opvullen

"Een maand geleden heb ik voor het eerst mijn lippen laten opvullen met een hyaluronzuurfiller. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar ik heb het gevoel dat het volume de laatste tijd minder is geworden. Officieel ben ik er te jong voor, maar ik heb het idee dat mijn lippen minder vol dan vroeger zijn.
Ik vind het er heel natuurlijk uitzien, maar er is meer dan 2 ml Princess Volume-filler gebruikt voor mijn boven- en onderlip. Ik heb ze net wel nog een keer laten bijwerken, want voor mijn gevoel was het onregelmatig en asymmetrisch, maar dat is nu gelukkig hersteld. Ik ben nogal perfectionistisch, maar nu ben ik helemaal tevreden."

"Ik probeer te sporten, maar als ik eerlijk ben is dat niet aan mij besteed. Ik vind het niet leuk en heb altijd een excuus om niet te gaan, terwijl het wel heel goed zou zijn. Ik ben natuurlijk niet de slankste en dat zou ik wel graag anders willen zien. Een jaar geleden heb ik mijn eetpatroon drastisch omgegooid, maar dat zet toch niet voldoende zoden aan de dijk.
Het is ook een kwestie van aanleg, in mijn familie zijn we allemaal stevig, zeg maar gerust dik. Mijn vader, broertje en twee zussen hebben allemaal een maagverkleining ondergaan. Voor mij gaat dat alleen net iets te ver, ik hoop het met behulp van sporten en voeding onder controle te krijgen."

"Het lijkt wel alsof een gastric bypass tegenwoordig echt een trend aan het worden is, maar je moet daarna wel je hele leven aanpassen. Het is een keuze en gezellig dineren zit er bijvoorbeeld niet meer in en dat is nu net één van de dingen die ik zo leuk vind om te doen. Ik kan er echt van genieten om met vrienden te gaan borrelen en uit eten te gaan. Ik ben kennelijk niet ongelukkig genoeg met mezelf om die ingreep te ondergaan."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb een vrij makkelijke huid, behalve van grove poriën heb ik bijvoorbeeld nooit last gehad van acne of andere aandoeningen. Ik gebruik alle producten van Reviderm. Bij dit merk draait het namelijk niet alleen om huidverzorging, maar ook om huidverbetering. En het is ook goed voor je portemonnee, je betaalt een redelijk normale prijs voor een crème."

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht met een milk en lotion en daarna een serum, oogcrème, dagverzorging en 's avonds hetzelfde riedeltje, maar dan met een nachtcrème. En ik hou van peelen. Ik doe sowieso twee keer per week een dieptereiniging, maar zoals nu zit ik bijvoorbeeld midden in een PCA-peeling. Die is milder dan een TCA-peeling, maar geeft wel resultaat. Weer even fris voor de zomer. Het is natuurlijk ook belangrijk om je huid weer te voeden, dus ik concentreer me ook op het vochtherstel en gebruik dan bijvoorbeeld een collageenmasker."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Ik zorg niet altijd even goed voor mezelf. Ik ben altijd aan het rennen en vliegen voor een ander en zet mezelf vaak op de laatste plaats. Ik zeg ook heel vaak: "drink voldoende water en eet op regelmatige tijden", terwijl ikzelf gerust een hele dag niet kan eten of drinken. Ik weet dat het verkeerd is en dat ik meer aandacht aan mezelf zou moeten besteden, maar het lukt me niet om dat te veranderen."


Wat is jouw beautytip?

"Redelijk voor de hand liggend als je überhaupt met je uiterlijk bezig bent, maar toch voldoende water drinken. Maar ja, hierin schiet ik dus zelf ook tekort. Toch denk ik dat het een heel groot verschil maakt als je elke dag twee liter water drinkt."

"Een andere tip is om je een keer goed te laten adviseren door een huidspecialiste over welke producten het beste bij jouw huid passen. Ik ben van mening dat je als je weet hoe je je huid moet verzorgen, dat je daar heel veel winst uit kunt halen. Investeer in jezelf."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk toch wel een 8. In ieder geval geen 10, want ik ben nogal perfectionistisch. Ik doe er in ieder geval alles aan om het beste uit mijn huid te halen. Oké, als ik iets beter voor mezelf zou zorgen, denk ik dat mijn huid daar wel van opknapt. Ik heb best veel stress, dus dat zie je waarschijnlijk wel terug in mijn gezicht."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram