arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Marianna Arends

Het gezicht van: Marianna Arends

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Marianna Arends.

Marianna is 53 jaar en werkzaam als vrijwilliger bij de Wereldwinkel.

Voel je je ook 53 jaar?

"Vijf jaar geleden heb ik in een korte periode achter elkaar twee herseninfarcten gehad. Ik zeg weleens gekscherend: het was ook wel nodig."

"Als je een gezin hebt met drie kinderen en een drukke baan, dan word je eigenlijk geleefd. Ook als je even niet lekker in je vel zit, dan is het een kwestie van tanden op elkaar en weer doorgaan. Als ik nu terugkijk naar die periode dan was ik continu aan het rennen. Ik liep mezelf letterlijk voorbij. Zelfs sporten was in die tijd onderdeel van het plaatje in mijn hoofd. In die zin hebben mijn herseninfarten me veel gebracht. Het heeft me doen inzien wat ik echt wil in het leven."

"Ik ben gescheiden. Dat is natuurlijk best heftig, maar uiteindelijk wel een goede keuze. Ik ben er nog niet helemaal en vijf jaar later kan ik zeggen dat ik eigenlijk nog volop in het proces zit, maar ik kan inmiddels wel zeggen dat ik mezelf heb teruggevonden."


Emotioneel

"Ik ben sneller vermoeid, dat gaat helaas niet weg. En ik blijf het nog steeds lastig vinden om mijn grenzen aan te geven. Ik ben ook heel emotioneel, huil veel en heb moeite om dingen op te slaan. Het komt regelmatig voor dat ik hele flarden van een gesprek kwijt ben."

"Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien en probeer goed voor mezelf te zorgen. Gezond eten in de zin van weinig koolhydraten, speltpasta, dadels, noten, dat soort voeding. Verder eet ik heel veel fruit en bovengemiddeld veel groente. Ik zit gelukkig weer goed in mijn vel. Ik ben ook niet meer bang dat het nog een keer gebeurt. Heb ik natuurlijk wel gehad, maar dat is geen leven, dan maak je jezelf gek."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik gebruik voornamelijk de producten van Image Skincare. 's Ochtends en 's avonds reinig ik mijn huid met de The Max Stem Cell Facial Cleanser en daarna meng ik het vitamine C-serum met de Iluma Intense Brightening Crème. En ik gebruik ook eigenlijk altijd een oogcrème."


's Avonds gebruik ik vaak de cactusolie van Argandia voor mijn gezicht. Dat is een fairtrade-product en de percentages zijn hoger dan gemiddeld. Ik smeer er trouwens ook de rest van mijn huid mee in, want daaraan kan je wel merken dat je ouder wordt. Ik sport nog wel drie keer per week, dat houdt me fit en geeft me energie. ik kan niet meer trainen tegen de zwaartekracht."

Wat is jouw beautytip?

"Dat je tijd voor jezelf moet maken. Het hoeft helemaal niet per se heel lang te zijn, het kan ook gewoon een moment zijn waarbij je even kan ontspannen. Dat je even geen moeder hoeft te zijn, niet te denken aan werk of aan je kinderen. Gewoon even met jezelf bezig zijn. En wat ik ook pas ben gaan doen na mijn herseninfarct is op vakantie gaan met een vriendin. Daarvoor kwam het gewoon niet in me op dat dat ook een mogelijkheid was."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik kauw echt te veel kauwgom. Je kan het eigenlijk niet eens een zonde noemen, maar het is meer een afwijking. Soms eet ik wel 6 pakjes op een dag. Misschien zelfs wel 7 of 8... Ik heb ook geen idee hoe het is ontstaan en ik neem me elke dag voor om minder kauwgom te kauwen, maar het lukt me niet."

"Verder leef ik zo gezond mogelijk. Ik rook en ik drink niet. Alhoewel, als je dessertwijn voor me zet, dan ga ik om. En ik heb trouwens ook een zwak voor dropjes. Ik vind het heerlijk om 's avonds in bed te liggen met een kop thee, een boek en een mond vol drop."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk een 7,8. Is dat hoog? Ik zit lekker in mijn vel, maar zou graag wel wat stabieler willen zijn. Ik merk dat ik het nog steeds moeilijk vind om mijn grenzen aan te geven en voor mezelf te kiezen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram