arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Margriet Elmhout

Het gezicht van: Margriet Helmhout

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Margriet Helmhout.

Margriet is 53 jaar oud en eigenaresse van SOXS.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik heb een enorme klap gehad. Ik ben echt oud geworden na het overlijden van mijn dochter. En ik ben minimaal 15 kilo gegroeid.
Het is begonnen met slecht eten in het ziekenhuis. Uit een soort van verveling en frustratie. Ik ben een echte emotie-eter.
Dan liep ik 's nachts langs de automaten; gevulde koeken, roze koeken, Twix, Bounty. Echt vreten. En daar raakt je lichaam aan gewend, al die suikers."

"Het is een vicieuze cirkel: omdat ik ben aangekomen, zit ik minder lekker in mijn vel, maar van zo veel suikers word je ook echt moe. Daardoor voel je je ook minder lekker. En je gaat steeds meer zoet tot je nemen, om hetzelfde gevoel te krijgen, om je weer even goed te voelen. Suiker is zo verslavend. Dat zeggen ze toch ook wel eens? Dat het verslavender is dan drugs?"

"Ik vind niet het erg om ouder te worden, absoluut niet. Het brengt ook een heleboel nieuwe dingen met zich mee. Het is in heel veel opzichten ook een verrijking. Je kan tot aan je dood leren: elke dag iets nieuws meemaken, nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe mensen ontmoeten. Dat is wel mooi hoor.
Een nacht doortrekken wordt lastiger en op de tafel dansen is er ook niet meer b
ij, maar verder vind ik het een zegen om ouder te worden."


"Ik vind dat iedereen zijn eigen Dokter Rossi verdient. Gewoon één moment per week om al je beslommeringen van je af te praten. Ik denk dat we die allemaal hebben, toch? Zijn het niet je kinderen, dan is het wel je man of je werk..."

"Ik heb geen botox, nul. Niet bewust hoor, want ik ben in mijn kennissenkring de enige die nog niks gedaan heeft. Ik zou het wel willen en ik ben er ook zeker niet op tegen, maar ik durf het niet.
Het heeft er ook wel mee te maken dat ik overal allergisch voor b
en. Bedenk het maar en ik ben er allergisch voor. Ik heb verschrikkelijke hooikoorts en krijg al uitslag van het eten van twee kersen, dan zwel ik helemaal op. Je zal net zien dat als ik botox neem, dat het dan misgaat. Ik wil heel graag mijn fronsrimpel laten behandelen, maar straks krijg ik een enorme bult. Liever een fronsrimpel dan dat ik opzwel."

Gezond leven

"Laat ik het zo zeggen: mijn ontbijt, lunch en avondeten zijn gezond. Ik vind het leuk om te koken, eet alles vers, hou van vis en groente en zal nooit iets uit een pakje maken. Ik heb ook van huis uit meegekregen dat je je boodschappen moet doen bij de kleine ondernemers. Ik hou van kwaliteit, ben geen rotzooi-eter, maar snoep wel veel. Helaas doe ik dat niet met gezond eten zoals fruit of noten, maar met chocolade en drop."Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Dermophisiologique, dat is echt mijn merk. Het is vrij van chemicaliën, ruikt lekker en voelt zacht aan. Ik ben er echt blij mee. Hiervoor gebruikte ik veel producten van Image Skincare, maar ik ben langzaam overgestapt."

"Ik ben vooral van het gemak. Ik maak 's ochtends mijn huid onder de douche schoon en daarna gebruik ik de Coeo dagcrème en onder mijn ogen de Optyma. Verder niks. Soms nog wat foundation, maar dat hangt ervan af waar ik naartoe moet. Als ik thuis aan het werk ben, dan maak ik me niet op.
Als ik geen zin heb in foundation dan gebruik ik vaak de gekleurde dagcrème van Image. En ik heb trouwens permanente make-up. Dat scheelt echt, dan ben je nooit helemaal blanco."

Ik snoep stiekem. Dan verstop ik mijn Tony's Chocolonely Karamel Zeezout tussen de specerijen, omdat ik het niet wil delen met een ander. Hetzelfde geldt voor mijn noga van de Warme Bakker. Die leg ik daar ook, zodat ik het allemaal zelf kan opeten.

Wat is jouw beautytip?

"Ik vind dat iedereen zijn eigen Dokter Rossi verdient. Ik denk echt dat je daar veel baat bij kan hebben. Gewoon één uur per week, iemand met wie je al je problemen kunt bespreken. Het hoeft niet per se de diepte in, het kan ook gewoon over het weer gaan. Het gaat er gewoon om dat je één moment per week al je beslommeringen van je af kan praten. Ik denk dat we die allemaal toch hebben? Zijn het niet je kinderen, dan is het wel je man of je werk. Toch?"

"En Fit20. Of het echt helpt, weet ik niet. Ik vind het wel makkelijk, even 20 minuten oefeningen doen. Heel langzaam, maar wel heel zwaar. Het schijnt te helpen. Dan heb ik tenminste ook het idee dat ik wat doe..."


Wat is jouw beautyzonde?

"Snoep. En dan bedoel ik ook echt snoepen. Stiekem ook. Ik verstop mijn Tony's Chocolonely Karamel Zeezout tussen de specerijen, omdat ik het niet wil delen met een ander. Hetzelfde geldt voor mijn noga van de Warme Bakker. Die leg ik daar ook, zodat ik het allemaal zelf kan opeten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Goh, ik denk een 7. Het is niet zo dat ik ontevreden ben, maar het kan wel beter. Ik zou vooral meer aandacht moeten besteden aan mijn avondritueel. Daar moet ik echt bewuster mee bezig zijn. Ik ben gewoon lui: ik haal even snel zo'n reinigingsdoekje over mijn gezicht en dan ga ik naar bed. Ik zou het wel beter willen doen, maar het komt er gewoon niet van."

"Daarentegen ga ik wel vaak naar de mondhygiëniste. Terwijl de meeste mensen maar één keer per jaar gaan, lig ik elke 7/8 weken in de stoel. Ik vind het zo verschrikkelijk lekker."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram