arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Margriet Busker

Het gezicht van: Margriet Busker

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Margriet Busker.

Margriet is 54 jaar en werkzaam als verkoopdirecteur bij The Sisters.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja! Het vraagt meer om fit te blijven. Ik ben wel fit, maar ik moet er wel meer voor doen. Sporten, gezond eten en geen alcohol. Ik doe drie keer per week aan krachttraining en ik beweeg de hele dag, maar ik merk dat het me allemaal net iets meer moeite kost."
(Lachend:): "De frietjes komen ook nog wel langs hoor. Het is zeker niet dwangmatig, maar wel elke dag groente, vleesje, visje en soms vegetarisch. Nooit witbrood, zeg maar."

"Ouder worden an sich is niet zo moeilijk. Iedereen doet het, het is alleen afhankelijk van je gezondheid. Kijk, die grijze haren, oude handen en rimpels bij je knieën horen er nu eenmaal bij. Als je dat aspect van het ouder worden kan accepteren, dan is het een mooi proces, toch? Ik vind het vooral leuk om mijn kinderen volwassen te zien worden en te zien hoe de dynamiek binnen ons gezin verandert."


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Heb je even? Het is een hele riedel. Vroeger gebruikte ik één crème, maar tegenwoordig is het een hele lijst.
Ik gebruik de producten van Indeed Laboratories en Embryolisse. Ik reinig 's ochtends mijn gezicht en dan gebruik ik de Bakuchinol pads, die vind ik echt geweldig.
Daarna gebruik ik twee boosters, allebei van Indeed. Op dit moment de Radiance Booster en de Collagen Booster. Daarna gaat er een crème met hyaluron overheen."

"Ik ga nooit zonder dekkende make-up de deur uit. Ik heb een hele, hele, hele dunne huid en pigmentvlekken. Vroeger waren die vlekken niet zo erg, maar als ik nu geen make-up gebruik, zie ik er gewoon moe uit. Het probleem is makkelijk opgelost, ik gebruik gewoon altijd een oogcrème van Embryolisse, die verzorgt mijn huid, maar heeft ook een kleurtje."

Eigenlijk moet je gewoon niet toegeven aan een off-day. Even die aandacht aan jezelf geven, zodat je wel weer blij bent als je in de spiegel kijkt.

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Het heeft eigenlijk niets met beauty te maken, maar ik ben verslaafd aan zwarte laarzen. Het liefst motorlaarzen met een ronde punt. Volgens mij heb ik wel 30 paar zwarte laarzen, dus ik heb mezelf een halt toegeroepen. Nu mag ik even niet meer. Als een paar heel goed bevalt, dan koop ik er twee."

"Ik heb ook echt een probleem in de zomer. Als het echt warm weer wordt, dan ben ik meteen zenuwachtig, want dan kan ik mijn laarzen niet meer aan."

Wat is jouw beautytip?

"Goede verzorging is zo belangrijk. En dan bedoel ik niet alleen een crème, maar alles: je nagels, je wenkbrauwen en je make-up. Zeker als je een off-day hebt en je jezelf oud voelt, is het extra belangrijk om iets leuks van jezelf te maken."


"Ik ga bijvoorbeeld nooit zonder make-up de deur uit. Soms kijk ik naar mezelf in de spiegel en dan denk ik: 'hmmm, het is echt in de vijftig'. En als ik dan make-up opdoe, dan zie ik er al een stuk leuker uit. Eigenlijk moet je gewoon niet toegeven aan een off-day. Even die aandacht aan jezelf geven, zodat je wel weer blij bent als je in de spiegel kijkt."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Lastig... Ik heb een dunne, maar wel een makkelijke huid. Een 7,5? Ik heb niet echt problemen. Kijk, ik zou wel minder grove poriën willen hebben, maar de vraag is of ik het goed zie." (Lachend:) "Ik heb een bril die alles vergroot, dus misschien is het beeld enigszins vertekend. Misschien zijn mijn poriën in het echt helemaal niet zo groot, ik weet het niet."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram