arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mardien Radewalt-Brouwer

Het gezicht van: Mardien Radewalt-Brouwer

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Mardien Radewalt-Brouwer.

Mardien is 38 jaar en co-founder van Skin for Skin.

Fabulous forty!

"Ik vind het helemaal geen ding om ouder te worden, ik zit beter in mijn vel dan ooit. (Lachend:) Het verval slaat natuurlijk wel toe. Ik heb lijnen en ik heb rimpels, maar ik ben tevreden met hoe het nu is.
Ik heb vroeger ontzettend veel last van eczeem gehad, waardoor ik jarenlang hormoonzalf heb moeten gebruiken. Dat heeft echt z'n sporen achtergelaten, mijn huid is daardoor echt superdun geworden."

"Tot mijn 25ste was ik een soort slang, die constant aan het vervellen was. Echt, je kon de vellen er zo aftrekken. Ik heb nu kloven op mijn lippen, maar ondanks dat zou ik nooit meer terug willen naar hoe het vroeger was. Ik heb liever rimpels, dan dat ik weer altijd gepokt en gemazeld ben."

Nee, ik heb nog geen botox. Nog niet, tenminste, want ik ben wel een type dat er heel gevoelig voor is.

"Ik kom uit Urk en werd natuurlijk constant gepest. 'Het is net alsof je schubben hebt.' En zo voelde het ook: ik trok de vellen zo van mijn gezicht af. Echt bizar.
Ik ben echt blij dat mijn huid nu zo relaxed is. Dat is echt heel fijn. Echt, ik ben tevreden, ik zou nooit meer terug willen."


"Ik heb nog steeds geen makkelijke huid. Hij is nog altijd heel erg droog, maar ik merk wel dat mijn huid beter is geworden door Skin for Skin. En in combinatie met een lekkere, vette crème kan ik het goed onder controle houden.
Ik heb contacteczeem en ben allergisch voor alles: pollen, paarden, katten en vogels. Ik moet nog steeds uitkijken, maar het gebeurt niet zomaar weer. Als ik bij iemand kom die katten heeft, dan begin ik binnen no time te niezen en wordt alles rood. En een week later zit ik weer onder de vellen. Maar het is wel anders dan vroeger: toen had ik het gewoon altijd."

Botox

"Nee, ik heb nog geen botox. Nog niet, tenminste, want ik ben wel een type dat er heel gevoelig voor is. Ik ben me er ook in aan het verdiepen wat er allemaal is. Er zijn namelijk ook allerlei therapieën om op een natuurlijke manier ouder te worden: lichttherapie en geluidsgolven en weet ik veel. Kortom: ik vind het interessant."

Ik zou adviseren: begin op tijd. Laat het niet zover komen dat je op de veertigste denkt: 'nu moet ik echt wat gaan doen'. Als je vroeg begint met opbouwen en het ook enigszins op peil weet te houden, dan heb je er het langste profijt van.

"Ik heb een diepe fronsrimpel, die heb ik al mijn hele leven. Eigenlijk al zolang als ik me kan herinneren. En dat is de enige waar ik me aan stoor. De rest van mijn rimpels horen gewoon bij mij. Die zijn ontstaan door lachen en huilen, dus die omarm ik. Maar die diepe rimpel...
Ik ben nog niet zover, maar botox zit wel in mijn hoofd. Ik vind het alleen wel een beetje eng: bij wie moet je zijn en word je niet te glad."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik een combinatie van Medik8 en La Mer. Ik reinig met gezicht met het La Mer Cleansing Oil. Ik vind het lekker om dat met een olie te doen, dan voelt mijn huid na afloop niet zo strak. En daarna een serum. Soms van La Mer en de andere keer van Medik8."

"Ik heb sinds kort het vitamine C-serum van Medik8 en dat product vind ik echt heel fijn. En ook nog een serum met retinol. Maar het liefst smeer ik 's nachts een vette crème op mijn gezicht. Van La Mer krijg ik zo'n mooie glow. Dan word ik 's ochtends wakker en dan heb ik geen enkel droog plekje meer.
Ik heb ook nog het lippenbalsem en de oogcrème. Niet alle producten, maar wat ik heb, bevalt me wel heel goed. Vooral de combinatie met Medik8, daar ben ik heel tevreden mee."

Wat is jouw beautytip?

"Ik zou adviseren: begin op tijd. Laat het niet zover komen dat je op de veertigste denkt: 'nu moet ik echt wat gaan doen'. Als je vroeg begint met opbouwen en het ook enigszins op peil weet te houden, dan heb je er het langste profijt van."

"Laat het een dagelijkse routine worden, zie het als een vorm van tandenpoetsen. En wees consequent: doe het gewoon elke dag. Ik zal echt nooit vergeten om een pil te nemen, of mijn gezicht te reinigen, of om een serum onder mijn ogen of een vette crème te gebruiken. Ik weet dat het werkt, dat mijn huid er rustig door blijft. Met een paar minuten heb je het gehad. Wat zijn die paar minuten per dag?"


"En ik denk dat het toch echt een combinatie is van de binnen- en buitenkant. Vroeger concentreerde ik me alleen op de buitenkant. Ik bedoel: wat wist ik ervan? Met supplementen en een goede crème, pak je het echt optimaal aan. Kijk, meer kun je toch niet doen, het verval slaat sowieso toe."

Wat is jouw beautyzonde?

"Heel veel suiker. Ik heb geen rem, ik eet alles. Ik merk het ook echt aan mijn huid als ik suiker eet. Dan krijg ik sneller last van extreme uitbarstingen en rare plekken op mijn huid."

"En een wijntje. (Lachend:) Geintje. Dat zie ik niet als een zonde, ik hou wel van genieten. Ik vind niet dat je altijd alleen maar streng moet zijn voor jezelf. Als je optimaal voor jezelf zorgt, zowel aan de binnen- als de buitenkant, dan kan je best weleens uit de band springen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Als ik het vergelijk met hoe het vroeger was, dan geef ik mijn huid minimaal een 8. Omdat ik weet waar ik vandaan ben gekomen."

"Natuurlijk heb ik rimpels en ik zie ook wel dat het begint te zakken, maar dat is niks vergeleken met een vlekkerige, droge huid. Niks pakt als je huid zo droog is, je kunt het niet camoufleren. En je kan je haar nog zo leuk doen, je ziet altijd die rode vlekken. Nee, mijn huid is nu rustig, dat is zo veel waard."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram