arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Maartje Noorderloos

Het gezicht van: Maartje Noorderloos

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Maartje Noorderloos.

Maartje is 32 jaar en heeft haar eigen PR-bureau.

32 jaar, dan beginnen de eerste rimpels te komen.

(Lachend): "Ik ben langzaam aan het aftakelen. Even serieus, ik merk het wel aan mijn huid, hij is droger. En 's ochtends ziet mijn huid er anders uit dan 's avonds: ik heb meer wallen. Van die puffy eyes die langer blijven zitten. Het duurt gewoon allemaal net even iets langer, voordat ik weer normaal ben. Het moet 's ochtends echt even bijtrekken."

"Aan de andere kant ben ik ook makkelijker geworden. Vroeger ging ik niet zonder make-up de deur uit, maar dat kan ik veel makkelijker loslaten. Alhoewel: eigenlijk doe ik wel altijd iets met mijn ogen. Ik heb van nature hele lichte wimpers, dus desnoods alleen mijn wenkbrauwen en mascara."

Ik vind het eng dat er iets in mijn lichaam zit wat niet van mij is. Ik weet niet hoe het afgevoerd wordt. Ik vind dat dus gewoon heel eng.

Botox

"Botox lijkt me super, maar nu nog niet. Ik ben niet tegen, maar ik blijf het een eng idee vinden om gif in mijn lijf te spuiten. Ik vind het eng dat er iets in mijn lichaam zit wat niet van mij is. Ik weet niet hoe het afgevoerd wordt. Ik vind dat dus gewoon heel eng."


"De rimpels in mijn voorhoofd heb ik van mijn vader." (Lachend:) "Hij heeft ze echt een-op-een doorgegeven. Hij heeft exact dezelfde rimpels.
Rimpels horen ook bij het ouder worden, misschien dat ik daarom ook nog geen botox wil. Ik hoef ook niet per se eeuwig twintig te blijven. Ik denk wel dat botox voor een bepaalde rust in je gezicht kan zorgen, maar voorlopig hoeft het nog niet voor mij."

Sporten

"Ik sport twee keer per week. Ik doe meestal iets met een kettlebell en één keer yoga. Ik heb vroeger veel gedanst, dus ik heb een makkelijk lijf. En ik vind het gewoon heerlijk om te sporten. Ik doe eigenlijk nooit aan de lijn. Misschien vlak voor de vakantie, dan kan ik nog wel een extra tandje bijzetten."


Hoe ziet jouw beautyritueel eruit?

"'s Ochtends een koffietje met mijn vent. Daarna douchen, tandenpoetsen en mijn gezicht goed schoonmaken. Dan eigenlijk alleen een dagcrème, op dit moment van Sara Rosalie. Ik vind het fijn dat het een natuurlijk product is.
Verder dus niet zo veel, ik ben echt een praktische vrouw, denk ik: een beetje wenkbrauwen, mascara en klaar. Qua make-up heb ik geen voorkeur voor een specifiek merk, ik vind het juist leuk om nieuwe dingen te proberen. Ik heb een natuurlijke interesse in beauty."

"Estée Lauder Daywear gebruik ik ook nog vaak. Ik vind het wel lekker dat hij een tintje heeft. Het is echt een 'Golden Oldie', dat product gebruik ik al heel lang. Mijn vent vindt hem naar zomer ruiken."

"Een zonnebrand gebruik ik altijd, sowieso iets met SPF, ergens. Ik zit veel op de fiets, dus een crème met SPF vind ik gewoon lekker makkelijk. Komt dat praktische weer naar voren."


Wat is jouw beautytip?

"Je huid goed schoonmaken. Boenen, zeker als je in de stad woont. Aan het eind van de dag voel ik gewoon dat mijn huid vies is.
Ik gebruik niet eens altijd een face wash. Ik ben echt van het micellair water, dat voelt zo fris. En ik heb zo'n washand. Het is een microdoekje en je hoeft er niks op te doen. Geen zeep, niks. Je kan er gewoon je gezicht mee schoonmaken. Hij is heel zacht, heerlijk. Mijn vent maakt er zelfs zijn gezicht mee schoon."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik hou heel erg van de zon. Ik heb nooit gerookt, drink bijna niet, maar ik zit wel graag met mijn kop in de zon.
Ik moet wel opletten, want ik begin een beetje pigmentvlekken te krijgen. Als ik klaar ben met kinderen, wil ik die wel weg laten halen. Ook dat vind ik dus eng: een chemische peeling. Weer dat chemische."

"Nog een zonde: slapen met make-up. Zeker in het weekend. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de volgende ochtend zit mijn make-up meestal nog goed en zie ik er prachtig uit." (Lachend:) "Kan ik zo de deur uit en meteen even boodschappen doen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Zeker wel een 8,5. Zeker. Vandaag eigenlijk wel een 9. Ik heb echt zo'n makkelijke huid. Nooit last gehad van puistjes, ook niet als puber. Goede genen, denk ik."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram