arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Maaike van Doorn

Het gezicht van: Maaike van Doorn

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Maaike van Doorn.

Maaike is 44 jaar en werkzaam als edelsmid.

Merk je dat je ouder wordt?

"Helaas. Ik merk van van alles. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik moest vanochtend ook nog ergens online mijn leeftijd invullen en dan moet ik heel ver scrollen, voordat ik bij mijn geboortejaar ben." (Lachend:) "Het is best confronterend dat je tot diep in de vorige eeuw moet scrollen."

Gezond leven

"Ik probeer gezond te leven. Ik loop hard en doe bijna dagelijks aan yoga. Nou ja, het komt er niet altijd van, maar ik probeer het wel. De intentie is er in ieder geval.
Ik heb het afgelopen jaar een opleiding gedaan tot yoga teacher en daarbij was het van belang dat je 40 dagen elke ochtend yoga-oefeningen deed. En als je eenmaal in die flow zit, dan merk je pas hoe goed het voor je is."

"Trouwens, ik gebruik ook botox. Dat mag ook wel gezegd worden, ik ben er vrij open over. Eén tot twee keer per jaar. Ik doe eigenlijk alleen mijn fronsrimpel, vanwege mijn boze blik. Aan de ene kant ben ik er blij mee, maar aan de andere kant druist het ook tegen mijn gevoel in. Dan vind ik het weer een overbodige luxe en vooral ook heel duur."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik echt van alles door elkaar. Er is geen lijn in te ontdekken, behalve dat ik bij voorkeur natuurlijke producten gebruik.
Ik heb de laatste tijd veel Bio-Oil gebruikt. Ik weet het niet, maar dat vind ik een fijn product en ik krijg er geen uitslag van. Ook belangrijk."

"Bio-Oil is meer voor 's nachts. Overdag gebruik ik de olie van Fayu, die is zo lekker. Hij ruikt ook echt goddelijk. Mijn huid heeft wel een olie nodig, die is zo droog. Zodra ik er iets op doe, 'eet' hij alles op.
En altijd standaard een zonnebrandcrème van Image. Verder is het vrij saai. Ik doe niet zo veel aan mijn huid, reinig mijn gezicht ook gewoon met water onder de douche. Of helemaal niet..."


Wat is jouw beautyzonde?

"Verschrikkelijk, ik drink veel te veel koffie. Minimaal twee koppen per dag. Ik wil eigenlijk helemaal geen koffie meer drinken, maar ik kan niet zonder. En geen kleine koppen koffie hoor, een dubbele latte met sojamelk. O, en chocolade en chips. Ik ben gek op paprikachips. En zo kan ik nog wel even doorgaan."

Op dit moment? Even denken... Een 7? Edelsmid is een vies beroep. Ik werk veel met polijstpasta's en chemicaliën.

"Ik eet sinds een halfjaar geen vlees meer. Niet omdat het gezonder is, maar meer uit principe. Ik ben me er steeds bewuster van dat vlees eten echt dieronterend is. Ik moet er misschien niet te veel bij stilstaan, maar ik vind het treurig."

"Ik kan alleen nog niet zeggen of vegetarisch eten echt verschil maakt. Misschien als ik helemaal vegan zou eten, dat ik dan wel iets merk. Ik weet het niet. Ik merk wel dat als ik gezond eet, elke dag aan yoga doe en weinig stress heb, dat ik me dan fitter voel en mijn huid ook rustiger is."

Wat is jouw beautytip?

"Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat je gelukkig bent. En dat betekent dat je niet te veel dingen moet doen die tegen je gevoel in gaan. Luister naar je onderbuikgevoel. En als het niet goed voelt, dan vooral niet doen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Op dit moment? Even denken... Een 7? Edelsmid is een vies beroep. Ik werk veel met polijstpasta's en chemicaliën. Ik was vaak mijn handen, maar ondanks dat... Ik zit gewoon te veel aan mijn gezicht. Ik zie het echt aan mijn huid. Althans, dat vind ik, maar je kijkt altijd net iets kritischer naar jezelf dan een ander, toch?"

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram