arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Maaike Lammes

Het gezicht van: Maaike Lammes

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Maaike Lammes.

Maaike is 21 jaar en werkzaam als huidtherapeut bij KNAP Skincare.

21 jaar, dan heb je nog voldoende collageen.

"Ik vind het wel belangrijk om op tijd met anti-aging te beginnen. Ik ben werkzaam als huidtherapeut, dus dan wil ik er graag goed uit blijven zien. Mijn huid is toch mijn visitekaartje. Ik ben in ieder geval dagelijks met mijn huid bezig. En natuurlijk met die van anderen. Daarnaast geloof ik in preventieve anti-aging. Voorkomen (en vertragen) is altijd beter dan genezen"

"Ik vind het mooi dat ik mensen kan helpen met het verbeteren van de huid. Letterlijk beter in je vel, zelfverzekerder. Ik denk dat het vaak wordt onderschat hoe belangrijk je huid is. Als je huid niet mooi is, kan dat zo'n invloed hebben op hoe je je voelt."

Met dat masker regel je de osmotische druk, waardoor je het vocht in je huid omhoogtrekt en het collageen zich goed kan binden. Daarom ziet je huid er na dat masker zo stralend en gezond uit.

"In mijn puberteit vond ik dat ik een slechte huid had, maar als ik daar nu op terugkijk, was het volkomen normaal." (Lachend:) "En ik kan het weten."

Mesotherapie

"Ik heb nog geen botox en fillers en eerlijk gezegd ben ik er zelf nog niet mee bezig. Ook niet preventief. De conditie van je huid vind ik wel heel belangrijk, en ik denk dat je op mijn leeftijd veel kunt bereiken en vertragen met huidverbeterende behandelingen."

"Met name preventieve behandelingen om huidverslapping en rimpeltjes te voorkomen vind ik erg belangrijk. Ik onderga daarom zelf met enige regelmaat mesotherapie en radiofrequency-behandelingen met de Venus Legacy. Deze behandeling is erop gericht om de aanmaak van collageen op peil te houden en verslapping te voorkomen.
De mesotherapie zorgt er voor dat mijn huid goed gehydrateerd blijft en het pakt meteen de (eerste) fijne lijntjes aan. Ik ben zo'n fan van die behandeling. Na afloop zie je er stralend uit, heel gezond. Je huid is weer even maximaal gehydrateerd en je krijgt echt een prachtige glow."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik gebruik de producten van !QMS. De MED-lijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, maar als je jong(er) bent, kun je deze producten ook heel goed gebruiken."


Ik bedoel het niet zo streng, maar als je weet welke producten bij je passen, kan je pas echt goed voor je huid zorgen.

"De set bestaat uit 3 producten, de Dermabrasive Gel, Day Collagen Protection en Night Collagen Repair. Die gebruik ik bijna dagelijks.
O, en de cleanser is ook heel belangrijk en de Cellular Sun Protection SPF50
moet er ook nog los bij."

"Ik moet bekennen dat ik niet elke dag mijn collagenen gebruik. Wel regelmatig hoor, maar het is nog niet per se nodig, omdat ik nog zo jong ben. Wel trouw mijn SPF en ook vaak een algenmasker. Met dat masker regel je de osmotische druk, waardoor je het vocht in je huid omhoogtrekt en het collageen zich goed kan binden. Daarom ziet je huid er na dat masker zo stralend en gezond uit."

Wat is jouw beautytip?

"Laat je (goed) adviseren welke producten je zou moeten gebruiken. In plaats van naar de winkel te rennen en lukraak alles te kopen, kan je ook eerst een huidscan laten doen om te zien welke producten bij je passen."

"Ik bedoel het niet zo streng, maar als je weet welke producten bij je passen, kan je pas echt goed voor je huid zorgen. En regelmatig facials en andere behandelingen voor je gezicht doen. Ik denk echt dat juist dat onderhoud zo belangrijk is."

"Met de kennis die ik nu heb, weet ik dat je echt mooi oud kan worden. Als je maar weet wat je moet doen. Het is een combinatie van gezond leven, een goed en preventief anti-agingplan, de juiste producten voor je huid gebruiken en elke dag een SPF smeren. Sowieso goed voor je huid zorgen en op tijd beginnen met de goede behandelingen voor je gezicht is essentieel. Op die manier kan je huidveroudering echt vertragen."


Wat is jouw (beauty)zonde?

(Lachend:) "Te veel wijn. Ik eet wel gezond, maar ik hou ook van borrelen. En ik hou echt van suiker. Snoepen, misschien is dat nog wel mijn grootste zonde. Als je leest wat suiker allemaal met je huid doet, dan zou ik het eigenlijk gewoon moeten laten staan. Op één of andere manier lukt dat dus niet."

"Aan de andere kan sport ik regelmatig en drink ik wel veel water. Dus op dat gebied leef ik wel gezond. Maar ik hou gewoon echt van chocolade en eet het stiekem elke dag. 's Avonds bij de koffie moet ik echt een stuk chocolade."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk een 8. Is dat hoog? Ik heb een makkelijke huid, maar ik reageer wel snel op de verkeerde producten. Dan is mijn huid meteen rood en onrustig, maar verder ben ik best wel tevreden met mijn huid. Ik doe er in ieder geval alles aan om hem zo mooi mogelijk te houden. Ja, een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram