arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Maaike Dorsteen

Het gezicht van: Maaike Dorsteen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Maaike Dorsteen.

Maaike is (vandaag!) 39 jaar en werkzaam als eigenaresse van Furrow.nl

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het zeker, vooral het laatste jaar gaat het hard. Misschien beeld ik het me in, maar ik zie ook ineens aan mijn huid dat ik de veertig nader. Niet zozeer in mijn gezicht, daar hou ik de boel nog wel redelijk onder controle, maar de rest... Vooral de huid op mijn armen wordt dunner. En droger. Ik heb echt (heel veel) hydraterende bodylotion en olie nodig om het allemaal nog een beetje toonbaar te maken."

"Het is een beetje tweeledig, want ik vind het ook bijzonder om ouder te worden. Het is eng om hardop te zeggen, maar ik ben op dit moment zo gelukkig, ik geniet met volle teugen van het leven. Natuurlijk is een gezin met drie kinderen zwaar, maar ik krijg er tegelijkertijd ook energie van. Heel cliché, maar als zij gelukkig zijn ben ik het ook. (Lachend:) Ik kom alleen nergens anders meer aan toe."

Ik wilde zeggen dat mijn huidverzorgingsritueel niet uitgebreid is, maar voor elk normaal weldenkend mens is het waarschijnlijk buiten alle proporties.

"Ik probeer elke dag even stil te staan bij hoe fijn mijn leven op dit moment is en te genieten van de kleine dingen, maar dat is moeilijk, want het leven gaat zo snel... Voor mijn gevoel was ik vorige week nog 23 jaar."


Sporten

"Tot mijn dertigste werkte ik 60 uur per week, leefde ik voornamelijk op sigaretten, winegums, koffie en was ik eerder lui dan moe. Ik deed alles met de auto en sporten vond ik zonde van mijn tijd. Het is dat mijn knieën het niet trekken, maar anders zou ik het liefst elke dag 10 km lopen. En die winegums en sigaretten zijn vanzelfsprekend ook de deur uit."

"Sowieso leef ik het leven van een topsporter. Serieus. Ik rook niet, ik drink niet en ik ga op tijd naar bed. Fit zijn is in mijn ogen een essentieel onderdeel van een mooie huid. Natuurlijk spring ik ook weleens uit de band, maar daar moet ik meestal wel meteen voor boeten. Een stuk chocolade gaat altijd vergezeld met een onderhuidse ontsteking en een etentje met vriendinnen levert standaard wallen op, zelfs mét fillers onder mijn ogen."

"Ik vertrouw volledig op Stephan Marks. Hij is de baas over mijn gezicht. Natuurlijk ga ik ook weleens 'vreemd' bij een andere arts (lang leve de ClearLift en mesotherapie), maar dat gaat eigenlijk altijd in overleg met hem. Mijn gezicht is mijn visitekaartje en hij is hier grotendeels verantwoordelijk voor. Met hem neem ik elke drie maanden mijn regime door en naar aanleiding van de huidscan passen we het eventueel aan."

Ik ben een soort junk als het gaat om mijn Mama multivitamine en magnesium. De multivitamine is eigenlijk bedoeld voor tijdens de zwangerschap, want hij bevat extra ijzer, vitamine C en D en foliumzuur, maar ook als je niet zwanger bent heb je daar (extra) behoefte aan.

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik voornamelijk de producten van ZO Skin Health en een aantal medische crèmes, waaronder vitamine A-zuurcrème en Ivermectine tegen rosacea. Ik wilde zeggen dat mijn huidverzorgingsritueel niet uitgebreid is, maar voor elk normaal weldenkend mens is het waarschijnlijk buiten alle proporties. Ik kan dus beter zeggen dat het niet uitgebreid voelt. Het is trouwens wel heel gestructureerd, anders wordt Stephan boos. Met hem neem ik elke drie maanden mijn regime door en naar aanleiding van de huidscan passen we het eventueel aan."


Rosacea

"Op dit moment ligt de focus voornamelijk op het bestrijden van de symptomen van rosacea. Ik gebruik sinds een aantal maanden Ivermectine en door die crème is mijn huid zo veel rustiger geworden. Echt bizar. En op advies van Stephan heb ik sinds een week een aantal nieuwe producten toegevoegd, waaronder Rosatrol."

"'s Ochtens reinig ik onder de douche mijn gezicht met de ZO Medical Oilacleanse en na afloop gebruik ik ook vaak de TE Pads om de talgproductie onder controle te houden. Daarna breng ik de Ivermectine aan op mijn kin en neus, al snel gevolgd door de Daily Power Defense. En als mijn huid erg droog aanvoelt, smeer ik daarna ook nog de Ommerse Overnight Recovery Crème op mijn gezicht. Als laatste stap breng ik de Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30 aan."

"'s Avonds is mijn ritueel iets uitgebreider: ik reinig mijn gezicht of met de Oilacleanse, of met de Neoderma Cream Cleanser in combinatie met de Herbal Lotion, die is zo lekker fris. Ook hier kijk ik weer naar de behoefte van mijn huid. Als ik veel buiten ben geweest en mijn huid veel zon heeft gezien, dan vind ik het fijner om een milde cleanser te gebruiken.
Ik wissel de Invisapeel en Retamax met elkaar af en als ik het niet vergeet gebruik ik ook nog het vitamine C-serum, maar zoals gezegd: die vergeet ik soms nog wel eens..."

"Verder heb ik een grote liefde voor olie. Overal. Mijn benen, armen, nagels, haar. De lijst is eindeloos: Hydra Repair van EmerginC, Garnier Active Skin, de lichaamsolie van LoveRock, die van Guinot, de Avoplex van OPI."


Wat is jouw beautytip?

"Zonnebrandcrème! Smeer je in, 365 dagen per jaar, ook als de zon niet schijnt. De zon is verantwoordelijk voor 80% van alle huidveroudering, dus door alleen al een zonnebrandcrème te gebruiken voorkom je zo veel toekomstige schade."

"O, en ik ben een soort junk als het gaat om mijn Mama multivitamine en magnesium. De multivitamine is eigenlijk bedoeld voor tijdens de zwangerschap, want hij bevat extra ijzer, vitamine C en D en foliumzuur, maar ook als je niet zwanger bent heb je daar (extra) behoefte aan. En hij is zo goed voor je huid. Daarnaast slik ik ook nog elke avond magnesium. Misschien beeld ik het me in, maar ik slaap zo veel beter als ik voor het slapengaan een aantal tabletten slik."

Wat is jouw beautyzonde?

"Cola light! Ik weet dat frisdrank slecht voor je is, maar ik hou gewoon van cola light. Ik rook niet, ik drink niet, ik ga op tijd naar bed, ik eet gezond én ik sport, dus om het allemaal nog een beetje menselijk te houden drink ik elke dag cola light. En ik drink echt wel meer dan één blikje... Ik heb geprobeerd te minderen, maar ik moet toegeven dat ik 'verslaafd' ben. Ik vind het leven gewoon minder leuk zonder cola light. Natuurlijk drink ik ook water, gemberthee met citroen en verse sapjes, maar niets zo lekker als een koud blikje cola light."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben zelf natuurlijk enorm kritisch. Ik heb een dunne huid en ik zie dat mijn kin vaak onrustig is, maar in plaats van me te focussen op dat wat slecht is, realiseer ik me ook hoeveel geluk ik met mijn huid heb. Ik heb geen pigmentvlekken, weinig rimpels en ik ben trots op mijn egale teint. Een 9- klinkt op één of andere manier niet positief, dus ik geef mezelf een 8,7."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram