arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lucienne Willems

Het gezicht van: Lucienne Willems

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Lucienne Willems.

Lucienne is 50 jaar en werkzaam als overblijfjuffrouw.

Merk je dat je ouder wordt?

“Eigenlijk niet echt. Ik voel me nog steeds twintig. Ik heb zo veel energie, weinig slaap nodig en doe 5 keer per week aan krachttraining. Het sporten is zelfs zo verslavend dat ik het ook niet wil overslaan. Ik zie namelijk echt verschil, het is allemaal wat strakker en steviger. Behalve mijn buik, die blijft slap. Maar daar kan je volgens mij niks aan doen, dat krijg je zonder ingreep bij de plastisch chirurg echt niet weg. Als ik het geld ervoor had, dan zou ik het vel bij mijn buik gelijk strak laten trekken.”

“Ik ben juist blij dat ik ouder mag worden. Sommige dingen die erbij horen zijn minder leuk, want ik kan niks meer lezen zonder bril, maar ik geniet wel echt van het leven. Ik vind dat je juist in je handen mag knijpen dat het je gegeven is om ouder te worden. Ik hoor zo veel ellende om me heen. Dan maar wat slechter zien en een bril nodig hebben.”

“Ik heb twee weken geleden een liquid facelift laten doen. Eerlijk gezegd moest ik wel even wennen, het is allemaal zo bol. Net na de behandeling was het natuurlijk ook heel erg opgezet, maar als ik in de spiegel kijk, moet ik nog steeds wennen aan mijn nieuwe spiegelbeeld. Ik ben wel blij dat ik het gedaan heb, ik was gewoon heel erg benieuwd naar deze behandeling, benieuwd of het echt werkt.”


Roken

"Het enige waar ik maar niet vanaf kom is roken. Ik heb geprobeerd om te stoppen met roken, maar het lukt gewoon niet. Ik heb het geprobeerd met naalden in mijn oor, maar dat hielp niet. Ik rookte gewoon door, zelfs met al die dingen in mijn oor. Verder leef ik best gezond. Sinds 2 jaar eet ik geen koolhydraten meer. In plaats van rijst, pasta, aardappelen en brood eet ik veel eiwitten, yoghurt en af en toe zoete aardappelen. Ik kan ook niet zeggen dat ik honger heb, ik voel me er juist heel lekker bij."

"Natuurlijk eet ik af en toe wel eens ongezond. Op verjaardagen eet ik gewoon taart en eens in de zo veel tijd kies ik voor melkchocolade. Ik eet wel veel pure chocolade, maar melk is toch wel veel lekkerder. Ik haal het gewoon niet te veel in huis, dan kan ik het ook niet pakken."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

“Ik gebruik een milk om mijn gezicht te reinigen en daarna smeer ik mijn gezicht het liefst in met een vette crème. Ik heb echt een hele droge huid, vooral rond mijn mond."

"Ik heb laatst een periode van die kleine capsules gebruikt, maar normaal gesproken gebruik ik de P-CL-E crème van Biodermal, die vind ik echt fijn. En ik hou ook van kokosolie en maskertjes. Ik maak ook vaak onder de douche een scrub van koffie, maar dat wordt zo’n rotzooi. Het is echt goed, maar alles raakt verstopt, dus dat doe ik niet meer."

"Sinds kort doe ik aan cupping, tegen cellulite. Het doet alleen zo’n pijn, ik gil het echt uit. De buren zullen wel denken: ‘Wat gebeurt er met haar?!’
Het werkt echt. Ik had eerst een verdikking op mijn been, maar door cupping wordt het minder. Ik doe het gewoon thuis, in bad. Je moet het eigenlijk 7 minuten per been doen, maar dat haal ik niet. Ik hou het net een minuut vol en dan moet ik weer stoppen. Ik snap niet hoe je dat zo lang kan volhouden."

"Mijn lichaam is ook echt droog. Voordat ik ga slapen smeer ik me in met een bodylotion van Nivea en dan ook nog sommige plekken met kokosolie. Ik heb bijvoorbeeld ook zulke droge voeten."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik denk toch het roken, je ziet het ook aan mijn huid. Ik rook helemaal niet zo veel, 10/11 sigaretten per dag, maar heb wel echt veel rokerslijntjes."

Wat is jouw beautytip?

“Geniet van de kleine dingen in het leven, dan ben je volgens mij het gelukkigst. Ik ben vrij nuchter; er zijn altijd ergere dingen. Ook al ben je nog zo chagrijnig of verdrietig, denk aan leuke dingen, aan de dingen die je wel hebt. Het is zo makkelijk om altijd maar te klagen, maar zo lang je een dak boven je hoofd hebt, familie en je nog kan lopen en naar buiten kan, moet je jezelf gelukkig prijzen.”

Welk cijfer geef je aan je huid?

“Als ik puur naar mijn gezicht kijk dan is het niet hoog, maximaal een 5 of een 6. Ik heb zo’n gevoelige huid, ik heb ook binnen de kortste keren een bloeduitstorting. Als ik mijn wenkbrauwen laat harsen, ben ik echt bont en blauw, dan zie ik er niet uit. Ik heb het laatst nog laten onderzoeken bij de huisarts, maar er komt niks uit.
Met de rest ben ik trouwens wel tevreden. Als ik kijk naar mijn lichaam, dan geef ik mezelf wel een 7 of een 8.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram