arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lotte Rus

Het gezicht van: Lotte Rus

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Lotte Rus.

Lotte is 30 jaar en werkzaam als officemanager.

30 jaar, dan ben je officieel nog een jonge blom.

"Ja, ik voel me ook nog echt jong, maar ik doe er ook veel voor. Ik ga elke zes weken naar de schoonheidsspecialiste en spendeer ook heel veel geld aan producten. Eigenlijk zou ik nog wel vaker willen, maar ik vind het zo duur. Het blijft ook nooit bij één behandeling, maar ik loop altijd de deur uit met een crème of masker dat op dat moment echt geweldig lijkt, maar vervolgens in de kast belandt."

"Ik heb een gecombineerde huid, dus het nadeel is dat eigenlijk het hele assortiment geschikt is. Kort samengevat komt het erop neer dat ik het gewoon heel lekker vind om een masker of crème te kopen."

"Ik vind 'rimpeltjes' niet erg, maar ik wil geen diepgewortelde rimpels. Er is een grens. Ik weet het tot nu toe alleen te houden bij fillers in mijn lippen, maar ik zie wel dat ik de laatste tijd meer last heb van wallen. Dat baart me zorgen, dus er is een kans dat ik daar iets aan laat doen. Ik ben er alleen nog niet geestelijk aan toe, ik ben namelijk bang dat ik doorsla. Ik ken mezelf, ik kan namelijk goed doorslaan.
Ik hou van glad en ik vind het bijvoorbeeld ook mooi als mijn lippen vol zijn. Ik vind het fijn als ik zie dat mijn lippen opgevuld zijn, maar ik vind het ook niet erg als anderen het zien."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Ik reinig 's ochtends mijn gezicht met een mousse van Nivea. Ik heb heel veel producten geprobeerd, maar uiteindelijk vind ik deze gewoon het lekkerst. Ik zweer er echt bij. 's Avonds gebruik ik hem ook om mijn make-up mee te verwijderen en daarna nog een keer om mijn gezicht schoon te maken."

"Ik scrub mijn huid om de dag. Ik moet het niet te vaak doen, anders wordt mijn huid te droog. Vroeger was mijn huidverzorgingsritueel iets uitgebreider, maar tegenwoordig draait het voornamelijk om 'snel'. Ik gebruik dan ook geen toner meer, maar na het reinigen smeer ik gelijk een dagcrème. Ik wissel tussen Lancôme Hydra Zen of een crème van Hannah. Die laatste bewaar ik in de koelkast. Hij is wat vetter, maar ik vind hem zó fijn."

"Ik heb sowieso altijd een factor. In mijn dagcrème zit ook SPF, maar als ik langer in de zon zit kies ik altijd voor een zonnebrandcrème met factor 40. En volgens mij zit er in mijn foundation ook iets van zonnebrand. Over duur gesproken; die is van Sisley. Volgens mij betaal je er zo 100 euro voor. En eerlijk: één pompje en het is op."


"En ik slik elke avond twee tabletten magnesium. Even serieus, dat zou iedereen moeten weten. Ik ben er stiekem gewoon verslaafd aan, maar ik slaap er zo lekker op. Ik weet het niet, maar misschien dat het indirect ook iets voor mijn gezicht doet."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade, patat én suiker. Ik ben gewoon dol op snoep. Ik weet dat het niet goed voor je lichaam is, dus ik ga er gemakshalve maar vanuit dat het ook niet goed voor je huid is.
Het liefst eet ik elke dag een reep chocolade, maar tot nu toe weet ik het nog te beperken tot het weekend. En als het op is, dan is het ook op. Mijn voorkeur gaat uit naar Milka, maar ik heb ook een zwak voor Tony Chocolonely karamel zeezout."


Wat is jouw beautytip?

"Ik straal als ik me goed voel. En als ik eerlijk ben, denk ik dat het grotendeels vanbinnen zit. Ik ben misschien niet het meest goede voorbeeld, maar het hoeft allemaal niet zo groots. Het zit hem toch vaak in de kleine dingen; even een kop thee voor je aan de slag gaat. Rust nemen op de momenten dat het kan. Even vijf minuten niks voordat je naar kantoor fietst, de kinderen van school haalt of de was ophangt."

(Lachend): "En heel veel wijn drinken. Als ik aan het eind van de dag thuiskom en de keuken in duik drink ik eigenlijk altijd een glas wijn. Daar word ik gewoon gelukkig van."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik denk een 7 tot een 8. Het is op dit moment niet helemaal top, maar ik heb mijn huid de laatste tijd ook niet goed verzorgd. Ik ben herstellende van een hernia en hierdoor ben ik al een aantal weken niet naar de schoonheidsspecialiste geweest.
In mijn ogen is 'mooi oud worden' echt een kwestie van je huid goed verzorgen, maar op dit moment in mijn leven ben ik gewoon niet zo georganiseerd. Ik ben eigenlijk al blij dat ik überhaupt elke dag een crème gebruik."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram