arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Linda Flintrop

Het gezicht van: Linda Flintrop

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Linda Flintrop.

Linda is 33 jaar en heeft haar eigen PR-bureau.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, ik merk het wel. Vooral rond mijn ogen krijg ik fijne lijntjes. En mijn huid is minder elastisch. Niet zozeer mijn gezicht, maar mijn buik is na twee zwangerschappen... Tja, hoe kan ik het het beste omschrijven; hij ziet er gewoon niet meer zo uit als vroeger."

"Ik moet zeggen dat ik het helemaal niet meer had verwacht. Na de eerste zwangerschap viel 'de schade' nog wel mee en had ik de hoop dat ik de dans zou ontspringen, maar helaas... Ik mag eigenlijk niet klagen, want ik kom er nog best goed van af, maar ik heb het gewoon niet zien aankomen. Mijn buik is echt slapper gebleven. En ik heb er ook wat striae aan overgehouden."

"Ik vind het niet echt erg om ouder te worden, maar qua uiterlijk is het wel behelpen. Ik blijf er liever jong uitzien. Ik ben niet per se tegen botox en fillers, maar nu nog niet. Ik ben er in ieder geval niet op tegen." (Lachend:) "Stel dat ik straks helemaal verrimpeld ben, dan ben ik er wel voor natuurlijk."Ik doe aan tennis en dancehall. Dat is een vorm van dans, waarbij je danst op dancehallmuziek. Wat lager bij de grond en meer door je knieën. Iets vlotter, zeg maar.

"Ik ben ook niet het type dat na kinderen ineens haar haar kort knipt en geen make-up meer draagt. Nee, dat zit er niet in. Ik hou zeker nog wel van een feestje en ik vind festivals ook heel leuk, maar ik hou het het liefst wat kleinschaliger." (Lachend:) "Ook niet meer elke week, ik moet er niet aan denken. Ik ben na een festival echt moe. Ik word oud."

"Verder leef ik vrij gezond. Ik probeer gezond te eten: veel groente, fruit en volkorenproducten. En zo veel mogelijk koolhydraten overdag. Dat soort dingen.
En ik rook niet, drink bijna niet en sport twee keer per week. Ik doe aan tennis en dance hall. Dat is een vorm van dans, waarbij je danst op dancehallmuziek. Wat lager bij de grond en meer door je knieën. Iets vlotter, zeg maar."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Op het moment gebruik ik qua skin care de producten van Décaar, met name de Oxygen-lijn. En ik ook nog wat Environ. En voor make-up BeMineral.
Ik vind minerale make-up toch wel het fijnst. Ik weet het niet, maar minerale make-up ziet er gewoon wat natuurlijker uit. En je voelt het ook minder zitten. Ik gebruik soms weleens een andere foundation, maar dan heb ik toch het gevoel dat je het ziet zitten."

"Ik gebruik ook trouwens ook veel lichaamsverzorging, van LPG. Ik doe de lichaamsbehandelingen en daar hoort een bodylotion bij, om het resultaat van de behandelingen te ondersteunen."

Ik hou van de zon. Ik weet dat het niet goed is, zeker met mijn pigmentgevoeligheid, maar ik vind het gewoon heel lekker. Naar het strand, zwemmen en in de zon.


Wat is jouw beautytip?

"Ik heb niet één tip, maar het zijn er een aantal. Heel simpel hoor: reinig elke dag je gezicht. Hoe laat het ook is, altijd je huid goed schoonmaken. Verder een goede crème smeren, genoeg slapen en altijd een zonnebrandcrème gebruiken. Van jongs af aan. Ik heb het niet gedaan en ik heb toch wel behoorlijk wat pigmentschade. Met terugwerkende kracht vind ik het echt jammer dat ik vroeger geen SPF heb gesmeerd."

"Tijdens mijn zwangerschap had ik ook echt een zwangerschapsmasker. Ik heb goed opgelet, veel gesmeerd en met een pet of hoed opgelopen, maar ik had echt hele donkere plekken op mijn bovenlip."


Wat is jouw zonde?

"Ik hou heel erg van uit eten gaan. Vaak, en veel. Het liefst iedere week wel een paar keer. (Lachend:) "En dan bestel ik geen salade."

"En ik hou van de zon. Ik weet dat het niet goed is, zeker met mijn pigmentgevoeligheid, maar ik vind het gewoon heel lekker. Naar het strand, zwemmen en in de zon. Ik gebruik dan wel een SPF, maar dan nog. Het is gewoon beter om helemaal niet in de zon te zitten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb best wel een makkelijke huid. Ik kan alles hebben. Het is dat ik vaak een uur mijn haar moet föhnen, maar anders ben ik binnen een kwartier klaar. Niks te klagen dus, een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram