arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lily van den Broeke

Het gezicht van: Lily van den Broeke

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Lily van den Broeke.

Lily is 57 jaar en werkzaam als interim-manager.

Bijna 60 jaar!

"Ja, is het niet mooi?! Ik vind het wel een magisch getal. Ik hou sowieso van ronde getallen, maar zestig is wel heel speciaal. Echt een mijlpaal.
Deze leeftijd geeft een bepaalde rust, dat is ook wel lekker. Natuurlijk wil ik er nog wel patent blijven uitzien, maar ik vergelijk me niet meer met 'meisjes' van dertig. Of 'meisjes' van veertig. (Lachend): Of van 50."

Mijn leven bestaat uit te veel suiker en te veel drank. Dus daarom kan ik niet zeggen dat ik gezond leef. Ik doe wel mijn best. Ik wandel regelmatig, maar ik hou gewoon heel erg van mijn wijntjes en van ontzettend lekker eten.

"Ik probeer regelmatig stil te staan bij het feit dat ik er nog ben. Ik voel me ook echt gezegend, ook met hoe ik eruitzie. Ik vind het belangrijk om er goed uit te blijven zien: ik ga iedere zes weken naar de kapper, laat mijn nagels doen en sinds een jaar gebruik ik botox.
Het lijkt misschien enorm oppervlakkig, maar ik denk echt dat het allemaal bijdraagt aan een stukje geluk. Ik zie er minder somber en minder chagrijnig uit en daardoor lijkt het alsof ik beter benaderbaar ben. Ik maak meer contact. Natuurlijk zijn er ook momenten dat ik makkelijke kleren draag en mijn haar in een staart doe, maar ik zorg wel altijd dat het er verzorgd uitziet."

"Ik vind het ook een voordeel om samen met mijn man ouder te worden. Dat geeft ook een fijn gevoel. Ik ben hartstikke gezond, hartstikke gelukkig, dus dat maakt het ook makkelijker om ouder te worden."


Extreem

"Ik leef niet echt gezond. Gewoon... Ik wandel regelmatig, maar ik hou ook heel erg van mijn wijntjes en ook van ontzettend lekker eten. Mijn leven bestaat uit te veel suiker en te veel drank. Daar weiger ik op te letten. Ik sport ook niet extreem, ik eet niet extreem en ik ben niet extreem bezig met de buitenkant. Dat geldt voor alles. Zodra het extreem wordt, dan is het ineens een kwestie van 'moeten' en daar hou ik niet van. Dat vind ik zelfs uitermate storend."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik sinds een jaar alle producten van Paula's Choice en daar ben ik zo tevreden mee. In mijn rijke periode heb ik La Prairie gebruikt en ik heb ook een tijd lang Clinique gesmeerd, maar nu dus de anti-aginglijn van Paula.
Meestal sta ik zo'n 45 minuten voor de spiegel. Na het douchen gebruik ik de cleanser, dan de toner, dan de exfoliant, dan het serum en daarna de dagcrème. En 's avonds weer het hele riedeltje, maar dan met de nachtcrème. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar redelijk
consciëntieus in ben."

Uiteindelijk draait het er natuurlijk allemaal om dat je gelukkig bent. En dat ook uitstraalt. Als je blij bent en je lacht dan ziet de wereld er heel anders uit dan wanneer je chagrijnig over straat loopt.

"Ik vind de prijs-kwaliteitverhouding van de producten van Paula's Choice gewoon goed. Ik zag dat ze ook een nieuwe vitamine C-booster in het assortiment hebben, daar heb ik nu mijn oog op laten vallen. (Lachend): Misschien moet ik aandelen kopen, maar ik vind het echt superspul, zo'n fijn merk."


Wat is jouw beautytip?

"Accepteren dat het is, zoals het is. Dat mag misschien gek klinken uit de mond van iemand die heel veel tijd besteedt aan haar uiterlijk en ook af en toe botox gebruikt, maar ik denk dat acceptatie een belangrijk onderdeel van geluk is.
Ui
teindelijk draait het er natuurlijk allemaal om dat je gelukkig b
ent. En dat ook uitstraalt. Als je blij bent en je lacht dan ziet de wereld er heel anders uit dan wanneer je chagrijnig over straat loopt."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb twee verslavingen, rode wijn en chocolade. Die eet ik in extreme mate. Ik word niet gauw dik, dus dat is mijn valkuil. Ik kan eten wat ik wil.
Van Delft heeft een kruidnotenwinkel in mijn woonplaats geopend en dan koop ik ongegeneerd voor 75 euro aan kruidnoten: limoncello-, witte chocolade-, cappuccino- en roompepernoten. 's Avonds kan ik met gemak een zak opeten b
ij een kop thee. Ja, dus dat is wel een zonde."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Dat hangt enigszins van de dag af. Tussen de 6 en de 8. Het ligt eraan hoeveel wijn ik de vorige avond gedronken heb. Een avondje naar de film met vriendinnen of een etentje zie je tegenwoordig helaas terug aan mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram