arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lies Hakze

Het gezicht van Lies Hakze

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Lies Hakze.

Lies is 76 jaar en gepensioneerd.

76 jaar?!

"Ik krijg altijd verbaasde reacties als ik zeg hoe oud ik ben. Ik sta er ook helemaal niet bij stil dat ik al 76 jaar ben. Ben ook totaal niet bezig met mijn leeftijd en voel me gewoon zoals ik ben. Ik ben allang blij dat ik gezond ben. Dat is de basis van alles en zolang dat het geval is, ben ik spekkoper."

"Vroeger was ik veel meer met mijn uiterlijk bezig, maar na mijn 45ste heb ik het op één of andere manier losgelaten. Ik prijs me gewoon gelukkig dat ik lekker in mijn vel zit."


"Natuurlijk vind ik het fijn om er verzorgd uit te zien, dat heb ik altijd gehad. Ik blijf het ook leuk vinden om me op te maken. Ik teken mijn wenkbrauwen bij, gebruik elke dag mascara en draag altijd lippenstift. Als ik uit eten ga of voor een bijzondere gelegenheid, dan doe ik ook nog oogschaduw op. Ik probeer het allemaal wel zacht en licht te houden, want als je ouder wordt vind ik dat je harde kleuren zo veel mogelijk moet mijden. Daarom gebruik ik ook alleen in de zomer een zwarte mascara en in de winter, als mijn huid minder getint is, kies ik eerder voor een bruine of antracietkleur."

"Ik heb altijd veel aan sport gedaan: boogschieten en turnen en nog steeds ben ik redelijk sportief, maar op een andere manier dan vroeger. Ik doe twee uur per week aan thai chi en verder dans ik veel: square dance, line dance en daarnaast ook nog eens anderhalf uur volksdansen per week. En ik fiets nog steeds heel veel."

"Sinds 40 jaar eet ik eigen alleen volgens de Indische keuken. Die bestaat uit veel groente, veel kruiden en vooral veel verse producten. Ik eet zelden volgens de Hollandse keuken. Natuurlijk doe ik best wel eens ongezond en eet ik heus weleens een patatje, maar ik geef gewoon de voorkeur aan groente en vlees. Zelfs als ik gek doe, dan eet ik nog geen aardappelen."


Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht met tonic en 's avonds voeg ik daar nog wel een reinigingsmilk aan toe. Ik probeer water op mijn gezicht te voorkomen, omdat het erg veel kalk bevat. En vooral bij een oudere huid merk je dat snel. Het is niet zo dat ik het op alle mogelijke manieren probeer te voorkomen en natuurlijk wordt mijn gezicht wel nat als ik mijn haar was, maar ik voel niet de behoefte om 's ochtends een plens (koud) water in mijn gezicht te gooien."

"Als het zonnig is, gebruik ik eigenlijk alleen een zonnebrandcrème van Nivea en een oogcrème van Estée Lauder: Revitalizing Supreme, in combinatie met een sterk hydraterende crème voor 's nachts. Dat kan de Visible Difference zijn van Elisabeth Arden of de Sleep Recovery van Filorga zijn."

"Ik heb heel lang de Estée Lauder Resilience-lijn gebruikt en die vind ik ook echt goed, maar vrij duur. En als Filorga in de aanbieding is, dan stap ik daar toch op over. Ik moet zeggen dat mijn voorkeur toch wel bij Estée Lauder ligt. Eén van de redenen dat ik het merk graag gebruik is vanwege de consistentie. De producten van Estée trekken snel in, voelen fijn aan op je huid en zijn gewoon plezierig in het gebruik. Maar voorlopig ben ik dus even gestopt."

Wat is jouw beautytip?

"Postief blijven! Wees nieuwsgierig en probeer ook regelmatig om nieuwe dingen te ondernemen. Leef je leven.""En vergeet niet om je huid goed te verzorgen. Het is zo belangrijk om elke avond je huid schoon te maken, anders creëer je laag op laag op laag. Vooral als je ouder bent, tekent het zo snel en wordt het allemaal wat droger."

Wat is jouw beautyzonde?

"Nee. Ik heb eigenlijk geen beautyzonde. maar moet wel toegeven dat ik graag (en veel!) drop eet. Ik moet het ook niet in huis hebben, want dan kan ik er echt niet vanaf blijven. Kokkindjes, autodrop, suikerdrop, bruine drop; het maakt niet uit wat voor soort het is, als het maar drop is."Welk cijfer geef je aan je huid?

"Pfff, dat vind ik moeilijk hoor om te bepalen. Ik vind wel dat mijn huid er mooi uitziet voor 76 jaar. Laten we zeggen een 8."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram