arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het gezicht van Lia Schultz

Het gezicht van: Lia Schultz

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Lia Schultz.

Lia is 57 jaar en met prepensioen.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, dat merk ik zeker. Er komen allerlei kleine klachten als ik beweeg. Ik ben altijd sportief geweest, maar ondanks dat heb ik last van mijn rug en een lopersknie door het vele wandelen. Toen ik jonger was, had ik daar bijvoorbeeld niet zo snel last van."

"En ik doe ook geen korte broek meer aan, want mijn bovenbenen zijn gewoon niet mooi meer. Je merkt toch dat het allemaal wat uitzakt. Je kan er waarschijnlijk wel specifiek op trainen om dat tegen te gaan, maar dat doe ik niet. Ik bedek mijn benen gewoon. Wat dat betreft vind ik het ideaal dat de bermuda tegenwoordig weer in de mode is."


Ooglidcorrectie

"Ik heb er gelukkig geen last van dat ik aankom na de overgang, maar ik zie het wel aan mijn gezicht dat ik ouder word. Na mijn 45ste is het voor mijn gevoel ineens hard gegaan en ik merk toch wel echt verschil. Misschien dat ik daarvoor ook wel rimpels had, maar toen stond ik er gewoon niet bij stil. Mijn huid is minder strak geworden, ik heb last van hamsterwangen en van hangende oogleden."

"Botox en fillers zie ik niet zitten. Daar hoor je toch verschillende verhalen over en het resultaat houdt zo kort aan. Dat moet je telkens weer opnieuw doen, lijkt me helemaal niks. Ik twijfel wel al langer over een ooglidcorrectie, maar ik zie zo tegen een operatie op. Ook hiervoor geldt dat de ervaringen niet altijd even goed zijn. Behoorlijke ontstekingen, dat soort risico's. Het blijft toch een operatie."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

''s Morgens tijdens het douchen reinig ik mijn gezicht. Ik heb zo'n apparaat van Braun waar ik mijn gezicht mee was. Daarna gebruik is een dagcrème, foundation en maak ik mijn ogen op. Af en toe gebruik ik wel een oogcrème, maar zeker niet standaard."

"Ik heb trouwens ook nog een tonic om mijn gezicht mee schoon te maken en daarna gebruik ik de dagcrème van de ICI Paris XL, Multi-protect Day Cream. Als ik me opgemaakt heb, dan heb ik ook nog een spray van Hannah. Zoals je merkt, ben ik totaal niet trouw aan een bepaald merk. Ik gebruik gewoon wat voorhanden is."

"Zonnebrandcrème zit ook niet in mijn systeem. Ik probeer wel regelmatig van die kleine tubes in mijn handtas mee te nemen, maar ik moet zeggen dat ik het dan nog steeds te weinig doe. De generatie van nu groeit op met een zonnebrandcrème, maar in mijn tijd was dat anders; ik ben er niet groot mee geworden. Op vakantie smeer ik me wel in, maar als ik thuis ben dan vergeet ik het."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb een hele grote zonde: ik rook. En ik kan ook niet zeggen dat ik af en toe een sigaretje rook, want het zijn er ook nog eens gewoon heel veel.
Ik vind niet dat je het echt kan zien dat ik rook. Dat heeft misschien wel te maken met het feit dat ik mijn huid goed verzorg. Ik weet ook niet of mijn huid er anders uit had gezien als ik nooit gerookt zou hebben."

"Natuurlijk zou ik er best vanaf willen, maar ik weet niet of ik dat kan. Ik heb al verscheidende pogingen gedaan om te stoppen, maar het lukt me gewoon niet."

Heb je een beautytip?

"Ik vind niet dat ik een beautytip kan geven. Er zijn zo veel vrouwen die er veel beter uitzien en een mooiere huid hebben dan ik. Natuurlijk ook slechter hoor, maar toch... Misschien is mijn advies dan dat je gewoon je huid moet verzorgen, dat het goed behandelen van je huid een dagelijkse modus wordt."


"En jezelf opmaken. Ik ga eigenlijk nooit zonder make-up naar buiten, behalve in de vakantie. Maar normaal gesproken gebruik ik iedere dag foundation en een poeder. Dat zorgt toch voor meer uitstraling."

Welk cijfer geef je aan je huid

"Een 6, niet zo hoog. Ik denk toch dat dat ligt aan het feit dat ik vind dat ik veel rimpels heb. Ik word toch gewoon ouder. Misschien mag ik niet klagen, maar als ik eerlijk ben zou ik het toch allemaal wat gaver willen. Je kan er alleen niks tegen doen, het heeft uiteindelijk toch met leeftijd te maken."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram