arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lenneke Briet

Het gezicht van: Lenneke Briët

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Lenneke Briët.

Lenneke Briet is 33 jaar en werkzaam als customer journey specialist.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ja, de laatste tijd zeker. Ik denk dat het deels met mijn leeftijd te maken heeft, maar ik heb ook wel een hectisch leven. Sinds de komst van de tweeling heb ik chronisch slaaptekort. (Lachend:) Ik compenseer dat met veel koffie en wijn. Eigenlijk doe ik alles wat slecht is voor mijn huid en ik heb ook het idee dat je dat wel ziet."

Roaccutane

"Ik ben wel echt bezig met mijn huid, soms bijna obsessief. Op mijn 23ste kreeg ik ineens last van een verlate puberteit en zat ik onder de pukkels. Echt overal; op mijn gezicht, hals en rug. Vanaf dat moment stond alles in het teken van goed reinigen, brandnetelthee en elke dag een schoon kussensloop. Ik vind dat dus eerlijk gezegd best extreem. Sinds ik Roaccatune heb geslikt is het weg, maar ik ben nog altijd op mijn hoede."

Ik eet ’s ochtends gewoon brood en het liefst ook met Nutella. En tijdens de lunch ook. Het is misschien niet het meest verantwoord, maar ik kan het niet laten.

Botox

"Ik ben niet van de botox en fillers, maar mijn moeder is er wel heel erg van... Ik denk dat daar mijn aversie ook vandaan komt. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar ik vind het gewoon zonde. Het is toch mijn moeder... Ik vind haar mooi zoals ze is. En ik wil niet dat mijn moeder er even oud uitziet als ik. Het klinkt gek, maar ze hoort gewoon 'ouder' te zijn."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb volgens mij elk merk geprobeerd en ben uiteindelijk bij Dermalogica uit gekomen. Deze producten zijn heilig. Waar ik ga, gaan zij. Als ik ergens ga logeren, gaan ze met me mee."

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht met de Daily Microfoliant en daarna gebruik ik de Active Moist. En ik heb sinds kort ook de Age Reversal Eye Complex, vanwege de lijntjes rond mijn ogen. De Special Cleansing Gel gebruik ik af en toe, ik weet eerlijk gezegd niet eens zo goed waar hij voor is. Ik moet wel zeggen dat ik het best een duur merk vind, maar het werkt. En als ik zie dat iets goed is, dan heb ik het er wel voor over."Wat is jouw beautyzonde?

"Wijn, ik drink elke avond wel een glas wijn bij het eten. Misschien zelfs wel twee glazen. Roken ben ik mee gestopt. Alhoewel, af en toe rook ik er nog wel één. Of twee...

"Ik ga trouwens ook niet mee in de hype van glutenvrij, superfoods of koolhydraatarm. Ik eet ’s ochtends gewoon brood en het liefst ook met Nutella. En tijdens de lunch ook. Het is misschien niet het meest verantwoord, maar ik kan het niet laten. ’s Avonds vaak ook nog spaghetti. Ik voel me daar lekker bij."
En aan sporten doe ik ook al niet. Als ik mag kiezen tussen de sportschool en mijn bed, dan kies ik toch echt voor mijn bed. Ik hou het voorlopig even bij trappen lopen. Ik zou graag weer willen sporten als ik uit die tropenjaren ben, maar ik geloof niet dat ik daar nu de energie voor heb. "

"Ik zit trouwens wel heel lekker in mijn vel. Natuurlijk zou ik meer tijd voor mezelf willen hebben en meer leuke dingen doen met vrienden, maar ik ben eigenlijk wel heel gelukkig met mezelf."


Wat is jouw beautyip?

"Slapen! Heel saai, maar ik ga doordeweeks altijd vroeg naar bed. Het is met een tweeling nooit te voorspellen hoe de nacht verloopt, dus ik lig er eigenlijk altijd om 21.30 uur in. In het weekend is het vaak wel iets later, maar ook niet veel...
En als ik dan toch te weinig geslapen heb dan gebruik ik Touche Éclat en een poeder van Jane Iredale om mijn wallen te camoufleren. Daarmee haal ik de vermoeidheid uit mijn gezicht."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7. Ik begin hier en daar wat fijne lijntjes en rimpels te krijgen en ook wat oneffenheden qua kleur. Dat is ook iets van de laatste tijd, dat heb ik nog nooit gehad.
Maar tegelijkertijd ben ik vooral ook dankbaar dat mijn huid nu zo rustig is, dus wat dat betreft mag ik niet klagen. Misschien is een 7,5 dan toch wel beter."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram