arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Laura Bluijs

Het gezicht van: Laura Bluijs

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Laura Bluijs.

Laura is 35 jaar en werkzaam als schoonheidsspecialiste/eigenaresse van De Salon Zandvoort.

Merk je dat je ouder wordt?

"Zo, en of ik het merk! Het duurt s' morgens echt veel langer voordat de kreukels weer uit mijn gezicht zijn getrokken. En ik merk dat ik lijntjes krijg, die had ik tot voor kort niet. Ik mag eigenlijk niet klagen, want mijn leven is een feestje, dus ik lach ook veel, maar ik heb ineens kraaienpootjes en die zaten er eerst echt nog niet."

"En een nacht slecht slapen... Ik moet even wennen aan die puffy eyes. Vroeger hoefde ik maar even drie keer te schudden met mijn hoofd en dan was ik er weer. Nu kan ik nog zo hard schudden, er gebeurt helemaal niks."

Ik probeer de 80/20-regel aan te houden om in balans te blijven, maar dat lukt niet altijd. Momenteel zit ik meer op 60/40."

"Ik vind het niet erg. Ik vind het ook wel een uitdaging om 'gracefully' oud te worden. En ik hou ervan om de natuur een handje te helpen. Een botoxprikje hier (en daar), fillers en af en toe een peeling.
Ik heb botox in mijn frons, in mijn kraaienpootjes en in mijn voorhoofd. Ik moet zeggen dat het nu wel iets te strak is allemaal. Er had wel iets minder botox in mijn voorhoofd gekund. Gelukkig verdwijnt het vanzelf."

"Ik heb fillers in mijn bovenlip, bij mijn jukbeenderen en een klein beetje in mijn kin. Het is allemaal niet zo veel hoor, gewoon van alles een klein beetje, zodat de verhoudingen iets beter zijn. (Lachend:) van nature ben ik beetje scheef."


Gezond leven

"Ik ben heel erg zwart-wit. Dan eet ik een week alleen maar chocolade en dan kan ik me 's avonds onder het mom van 'de dag is toch al verpest' ook nog eens vergrijpen aan patat met een klodder mayonaise. Dit soort dagen vinden meestal plaats in dé week.
En daarna sla ik dan weer volledig om. Dan ga ik drie keer per week naar yoga en moet alles weer healthy en veggie. Zoals ik al zei: ik ben nogal van de uitersten. Ik probeer de 80/20-regel aan te houden om in balans te blijven, maar dat lukt niet altijd. Momenteel zit ik meer op 60-40."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben echt fan van Image Skincare. Ik heb in mijn leven veel merken geprobeerd, maar ik ben nog nooit zo blij geweest. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik er ooit mee ga stoppen. Tenzij er iets heel bijzonders op de markt komt."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid met de Total Facial Cleanser. Daar zit glycolzuur in, dus die heeft ook een licht exfoliërend effect. Mijn serum wissel ik vaak af. Ik gebruik vaak het Ageless serum, maar soms ook het vital C-serum.
En in de zomer stap ik meestal over op het Intense Lightening Serum, die is lightening en brigthening en gaat pigmentvlekken tegen."

Ik roep het altijd: 'wat er ook gebeurt, maak die toet schoon' en dan maak ik mezelf er weleens schuldig aan het niet te doen.

"Off course kan de Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF50 niet ontbreken. Dat is een volwaardige dagverzorging en zonnebrandcrème in één. Als ik echt de zon in ga, dan gebruik ik wel een aparte zonnebrandcrème, maar voor de andere 360 dagen per jaar is dit echt een uniek product."


"Zo nu en dan gebruik ik een verzorgend masker of peeling, maar eigenlijk te weinig. Alles ligt binnen handbereik, maar klanten gaan voor. Zo werkt dat toch? De kapper heeft altijd uitgroei en voor mij geldt dat ik eigenlijk altijd met borstelige wenkbrauwen rondloop. Dan doe ik tussendoor even de wenkbrauwen van een vriendin, maar als ik dan in de spiegel kijk, dan denk ik 'ik had beter mijn eigen wenkbrauwen kunnen doen'. Ach, zo gaat dat..."

Wat is jouw beautytip?

"Zorg goed voor jezelf. Ik denk dat het zo belangrijk is dat je tevreden bent met wie je bent. Als je je mooi voelt, dan straal je dat ook uit. Het kan zijn dat je gelukkig wordt van een gezonde levensstijl, of van plastische chirurgie, of van botox, of van een designerjurk. You'll name it. Het maakt niet zo veel uit, als je maar blij bent als je in de spiegel kijkt."

Wat is jouw beautyzonde?

"O, mijn god... Moet ik hier eerlijk antwoord op geven? Het kan namelijk echt niet... Het is namelijk echt schandalig, maar heel soms, als ik het bont heb gemaakt, dan ga ik weleens naar bed zonder mijn gezicht schoon te maken."

"Het kan natuurlijk echt niet, en al helemaal niet als schoonheidsspecialiste, maar het komt gewoon weleens voor. Gelukkig minder vaak dan vroeger, want het is natuurlijk echt zo not done.
Ik roep het altijd: 'wat er ook gebeurt, maak die toet schoon' en dan maak ik mezelf er weleens schuldig aan het niet te doen.
De volgende dag doe ik natuurlijk wel extra goed mijn best. Dan reinig ik extra goed, gebruik ik een scrub en dan verzorg ik mijn huid net even iets beter om mijn fout recht te zetten. Maar dan nog."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Momenteel? Of 'in general'? Op dit moment is mijn huid namelijk echt onrustig. Even nadenken, een 7,5?
Ik heb een makkelijke huid: ik kan zonder zorgen alles smeren, maar ik heb ook een huid die verzorging nodig heeft. Ik moet goed reinigen en in de zomer oppassen voor pigmentvlekken. Ik kom helaas niet weg met niksdoen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram