arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kyra Demmer

Het gezicht van: Kyra Demmer

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kyra Demmer.

Kyra is 41 jaar en werkzaam als schoonheidsspecialiste.

Merk je dat je ouder wordt?

"Als ik goed kijk dan zie ik het helaas wel aan mijn huid. Gelukkig moet ik wel héél goed kijken, maar ik zie het zeker. Ik krijg steeds meer fijne lijntjes en ik merk ook dat mijn huid slapper aan het worden is. En ik merk het trouwens ook aan mijn decolleté en handen. Als ik mijn handen niet verzorg, dan zijn ze ook gewoon echt droog."

"Het is niet zo dat ik tegen botox ben, maar ik probeer het wel zo lang mogelijk uit te stellen. Ik vind het ook echt leuk om te zeggen dat ik het niet gebruik. Ik zie het een beetje als een sport om te laten zien dat je het niet nodig hebt en dat je ook zonder botox en fillers een mooie huid kunt hebben."

"Ik beschouw mijn huid als mijn visitekaartje en wat mij betreft is het een kwestie van een gezonde levensstijl in combinatie met goede verzorging. En ik drink collageen. Dat is mijn botox, maar dan van binnenuit. Anti Age Collagen herstelt en vult je collageen aan. Het maakt mijn huid echt sterker, voller en steviger, maar dan op een natuurlijke manier. Het is niet alleen goed voor je huid, maar werkt ook voor je spieren, je aanhechtingen en je organen."

Pigmentvlekken

"Mijn pigmentvlekken zijn wel een punt van zorg. Het is gelukkig nog beperkt, maar ik vind het niet heel leuk. In de winter valt het minder op en ik gebruik ook elke dag een BB cream om ze te camoufleren, maar in de zomer heb ik er echt last van."

"Het is ook steeds meer een punt van aandacht. Tegenwoordig draait het allemaal om een egale huid en zijn pigmentvlekken bijna nog erger dan rimpels. Het is ook zo dat hoe ouder je wordt, hoe meer vlekken er ontstaan: witte vlekken, grijze vlekken en bruine vlekken. Ik doe er alles aan om ze te voorkomen, maar ik kan me er echt dood aan ergeren."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik reinig natuurlijk elke ochtend keurig mijn huid met een reinigingsmousse én lotion. Ik verwijder de mousse met water en daarin zit kalk en dat werkt uitdrogend. De lotion neutraliseert de kalk.
Ik gebruik alle producten van Clarins. Het merk bevat natuurlijke werkstoffen, maar er zit ook een anti-polutioncomplex in, wat je cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf."


"Ik gebruik een oogcrème, een serum voor mijn gezicht, een serum voor mijn hals en decolleté en dan nog een aparte dag- en halscrème. En ik gebruik een BB cream om ervoor te zorgen dat mijn pigmentvlekken minder opvallen. 's Avonds doe ik exact hetzelfde, maar dan gebruik ik in plaats van een dagcrème een nachtcrème van Clarins, de Multi Régénérante Nuit. Het lijkt heel veel, maar ik ben echt binnen no time klaar."

Ik ben op mijn dertigste begonnen met een serum en een crème voor mijn hals. Je huid is daar dunner, de structuur is anders, dus kies ik ervoor om een aparte crème te gebruiken. Ik warm hem eerst op tussen mijn handen, zodat hij sneller wordt opgenomen en breng hem daarna deppend aan. Ik probeer om mijn huid zo min mogelijk te verschuiven."

Wat is jouw beautytip?

"Begin jong met een oogcrème. Wacht niet tot het moment dat je de eerste fijne lijntjes en rimpels ziet. Vanaf je twintigste wordt je collageen al afgebroken en vanaf die leeftijd zou je eigenlijk moeten beginnen. Het is nooit te laat en je kunt altijd rimpels zo veel mogelijk uitstellen."

"En peelen. Niet te verwarren met scrubben en met de juiste producten. Ik word bijvoorbeeld echt naar van een scrub met korrels. In plaats van heel hard over je gezicht te wrijven alsof je in de weer bent met een hogedrukreiniger, kun je het beste een milde exfoliant gebruiken."

"Ik peel mijn gezicht zeker twee tot drie keer per week. Ik gebruik hiervoor een peeling lotion van Clarins, die je niet hoeft te verwijderen. Ik gebruik veel producten, maar ben wel van het makkelijk en snel. Het fijne van dit product is dat je het gewoon kunt laten intrekken en daarna kan je gewoon je nachtcrème eroverheen aanbrengen."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik hou van de zon. Ik voel me dan ook vreselijk schuldig als ik in de zon zit en geen zonnebrandcrème opheb. Juist omdat ik weet hoeveel schade het kan aanrichten, kan ik er ook eigenlijk niet van genieten. In de winter heb ik dat minder hoor, omdat de zon dan minder sterk is, maar in de zomer zorg ik er altijd voor dat ik een tube zonnebrand in mijn tas heb zitten."

Ik zweer bij Clarins UV Plus. Die heb ik eigenlijk altijd bij me. Het voordeel is dat hij meteen werkt. Bij de meeste zonnebrandcrèmes duurt het minimaal een halfuur voordat ze je daadwerkelijk beschermen. UV Plus legt als het ware een schild over je huid, en daarbij hij neutraliseert ook gelijk de negatieve effecten van een stad. (Lachend): Heb ik dus helemaal niks aan, ik woon in een dorp."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8,5. Ik vind dat ik voor mijn leeftijd weinig fijne lijntjes en rimpels heb, maar ik maak me wel zorgen over mijn pigmentvlekken."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram