arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kristel Dom

Het gezicht van: Kristel Dom

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kristel Dom

Kristel is 42 jaar en werkzaam als General Manager bij de Canal House.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik moet zeggen dat ik dat nog niet merk. Ik denk ook dat het voornamelijk komt door mijn omgeving, ik werk veel met jonge mensen en dat houdt me dynamisch.
Het enige waardoor ik merk dat ik ouder word, is dat ik eerder moe ben. Ik denk alleen dat als ik meer zou bewegen en beter zou eten, dat ik meer energie zou hebben."

(Lachend:) "Ik weet het allemaal wel, maar ik doe het niet. Die vermoeidheid heeft niet zozeer met mijn leeftijd te maken, maar meer met mijn levensstijl. Ik zou de proef op de som kunnen nemen door gezonder te gaan leven, maar dat roep ik wel vaker.
Hetzelfde geldt voor sporten. Ik sport niet, helemaal niet. Eén keer per jaar dan denk ik 'ik moet sporten' en dan ga ik als een malloot 4 uur achter elkaar sporten. Maar dat was het dan. Uiteindelijk ben ik daar dan toch te lui voor."

"Ouder worden bestaat uit twee componenten: de binnen- en de buitenkant. Met alles wat je hebt meegemaakt, ontstaat er een bepaalde gemoedsrust. Ik kijk natuurlijk wel anders tegen de dingen aan, een andere mindset. Hoe ouder je wordt, hoe comfortabeler je bent met jezelf. Ik weet wat ik kan, wat ik niet kan en hoe ik bepaalde zaken moet oplossen. Ik ben meer, hoe zeg je dat, bewust van het hier en nu."


Botox

"Geen botox en fillers. Niet bewust hoor, maar ik denk niet dat ik het nodig heb. Als ik ooit hangende oogleden zou krijgen en het zou me in de weg gaan zitten, dan zou ik er zeker iets aan laten doen, maar ik ben ook wel een beetje bang voor de pijn. Naalden zijn niet mijn hobby.
Ik zou bijvoorbeeld ook mijn lippen misschien wel iets willen accentueren, maar goed, het is geen optie, want ik vind het doodeng. Brrr."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik meerdere producten, niet van één merk. Het is een combinatie van Origins, EmerginC, Guinot en PAYOT. Ik heb geen favoriet merk, wel favoriete producten.
Van EmerginC vind ik de peel pads fijn, evenals de clarifying kit. Die gebruik ik twee keer per week en dan zie je meteen resultaat."

"Ik moet zeggen dat ik vrij snel ben uitgekeken op een merk. Ik wil dan ook geen grote potten van 100 ml. Het liefst 30, zodat ik daarna weer iets anders kan proberen.
Mijn reiniging is 's ochtends ook anders dan 's avonds. Ik vind dat het 's ochtends meer verkwikkend moet zijn en 's avonds meer kalmerend."

"Ik heb van alles ook 2 producten, alles is anders.: 2 reinigers, 2 toners, 2 serums en vanzelfsprekend ook een aparte dag- en nachtcrème. 's Avonds iets voller, 's ochtends meer purifying en frisser. En dan dus van alles kleine verpakkingen, zodat ik kan afwisselen."

"En mijn gezichtmaskers haal ik uit Bali. Ze hebben daar een gouden peel-offmasker en dat trekt alles strak en haalt alle oneffenheden weg. Daar ben ik echt fan van.
En La Prairie had een product voor je hals, dat was ook geweldig. Helaas hebben ze dat niet meer in het assortiment. Jammer, want de hals wordt vaak vergeten. Voor mij is het een automatisme geworden, ik smeer mijn serum ook altijd door naar mijn hals."

Wat is jouw zonde?

"Eten. Ik kan mezelf echt overeten. Ik hou van lekker eten. Ik ben nog nooit op dieet gegaan en zal dat ook nooit doen. Mijn ouders komen uit Indonesië en in Surabaya heb je het lekkerste eten. Tijdens een familiebezoek van 8 dagen aan mijn tante ben ik 10 kilo aangekomen. Het getal zat me dwars, maar eerlijk gezegd vond ik het ook weer niet zo erg. Het getal dat ik op de weegschaal zag staan was confronterend, maar ik stop dan niet met eten."

"Ik vind die 10 kilo erg, maar niet héél erg. Nogmaals: ik ga dan niet op dieet of anders eten." (Lachend:) "Het is wat het is. Ik kan wel klagen dat ik mezelf te dik vind of dat ik me te dik voel, maar dan kleed ik me gewoon anders."


Wat is jouw beautytip?

"Het klinkt allemaal weer zo cliché, maar ik denk dat als je goed in je vel zit dat je dan al 80% hebt bereikt. Ouder word je sowieso, maar uiteindelijk bepaalt je uitstraling hoe je eruitziet.
Kijk, rimpels kan je behandelen, dat moet een ieder voor zich bepalen, maar ik ben daar persoonlijk geen fan van voor mezelf. Ik merk wel dat nu ik wat ouder word, dat ik meer tevreden ben. En dat help
t. Dat zie je terug in mijn uitstraling en ik denk dat dat uiteindelijk je uiterlijk bepaalt."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben wel tevreden, maar ik denk tegelijkertijd dat het beter zou kunnen. Op dit moment een 7,5 of een 8, maar als ik meer water zou drinken en meer groente zou eten, dan zou de conditie van mijn huid ook een stuk beter zijn."

"De basis is goed, ik heb een vrij stevige huid, maar als ik kritisch ben, dan zouden de vochtlijntjes minder kunnen." (Lachend:) "Maar ook hiervoor geldt: Ik vind het erg, maar niet heel erg."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram