arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kristel Brekelmans

Het gezicht van: Kristel Brekelmans

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kristel Brekelmans.

Kristel is 39 jaar en werkzaam als trainster voor Valmont.

Bijna 40 jaar. Leuk of vind je het lastig?

"Nee, ik vind het eigenlijk wel lekker. Ik merk dat je rond je veertigste gewoon wat relaxter wordt. Het wordt ook allemaal wat makkelijker: ik ben uit de kleine kinderen, privé is het wat meer op orde en er is ruimte voor eigen ontwikkeling. Ik heb ook gewoon meer tijd voor mezelf. Ik voel me ook rustiger en heb weer energie voor leuke ideeën. Ik kom zelfs toe aan lezen."


Sporten

"De planning is om in september weer echt te beginnen met sporten, maar ik vind het vrij moeilijk om iets te vinden wat bij me past. Hardlopen heb ik geprobeerd, maar dat is niks voor mij.
Ik probeer nu om bewust meer te bewegen. Op die manier probeer ik het gewoon te integreren in mijn dagelijkse leven. Ik pak steeds vaker de fiets in plaats van de auto. En we hebben sinds kort een hond, dus ik wandel veel."

"Hetzelfde geldt voor gezond eten. Ik zou het wel willen, maar ik heb het nog niet opgepakt. Ik bedenk wel steeds vaker dat ik meer fruit moet eten, maar eerlijk gezegd doe ik het nog niet. Het lijkt me dus geweldig als je de dag kan beginnen met zo'n vers, groen sapje, maar mij lukt het niet. Ik let er wel steeds meer op en probeer ook wel gezonder te koken, maar ik merk dat ik toch gauw terugval op makkelijk en dat wat ik ken."

"Ik ben ook echt dol op chocolade en dan niet die donkere van 70% cacao, maar gewoon Cote d'Or Praliné. Daaraan merk ik trouwens wel dat ik ouder word, ik kan niet zomaar alles meer eten. Ik heb geen dikke benen, heupen of billen, maar mijn buik is het probleem. Daar moet ik echt wel op letten."


Wat is jouw beautyritueel?

"Ik ben meerdere keren per dag bezig met het verzorgen van mijn huid, altijd twee, maar soms ook wel drie keer per dag. Ik ben continu aan te kijken hoe lang het me lukt om mijn huid in topconditie te houden met behulp van hoogwaardige producten, peelings en maskers van goede kwaliteit. Ik vind het vooral interessant om te zien wat je allemaal kan bereiken, zonder de natuur een handje te helpen."

"Ik reinig mijn huid elke ochtend intensief met de Valmont Illuminating Foam Cleanser en daarna gebruik ik een serum, het Moisturizing booster, dan de dagcrème en natuurlijk ook de Valmont Expert of Light Urban Radiance SPF50. 's Avonds is het eigenlijk hetzelfde ritueel, maar dan met net even iets andere producten. En als ik bijvoorbeeld een etentje heb, dan kan het ook zomaar zijn dat ik tussendoor ook nog mijn huid verzorg door hem te peelen of te verzorgen met een masker."

"Ik heb natuurlijk ook echt heel veel producten, maar ik zie het ook aan mijn huid als ik ze niet gebruik. Ik noem het weleens het popcorneffect. Ik breng zo het volume terug in mijn huid. Het zijn misschien best veel laagjes, maar zo voelt het niet."


Evidens

"Het masker van Evidens vind ik helemaal fantastisch om mee te gaan slapen. Dat zit vol met hyaluronzuur en dat vloeit echt helemaal samen met je huid. Als ik dan 's ochtends wakker word, dan denk ik echt: 'wauw!'. En ik ben ook fan van Evidens The Revitalizing Lip Treatment. Dat is nieuw en alle fijne lijntjes bij mijn bovenlip verdwijnen door dit product."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik hou gewoon heel erg van de zon. Ik merk toch dat ik soms toch langer in de zon zit, dan goed voor me is. Soms dan voel ik hem branden en dan nog blijf ik zitten. En het stomme is dat ik weet dat dit voor huidveroudering zorgt en dat je er pigmentvlekken van kan krijgen, maar dan nog vind ik het lekker.
Ik zeg dan tegen mezelf dat ik beschermd ben en dat ik 's avonds de schade aan mijn huid met heel veel vocht en voeding toch weer herstel."


Wat is jouw beautyip?

"Heel goed reinigen en exfoliëren. Ik ben echt superfan van peelen. Hiermee hou je je huid actief en creëer je een glanzende en egale huid."

"En accepteer je eigen imperfecties. Ik heb bijvoorbeeld rosacea en dat blijft altijd op de achtergrond aanwezig. Als mijn weerstand minder is, dan komt het altijd weer naar boven. Soms kan het heel lang goed gaan, maar dan ineens duikt het weer op. Dat vind ik ook lastig, maar je kunt gewoon niet alles tegengaan."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik ben wel tevreden, ik geef mijn huid een 8,5. Niet perfect dus, maar er is altijd wel wat te verbeteren."

"Mijn zwakke punt is dat ik soms mijn huid uit balans breng door te veel producten te gebruiken. Ik moet mezelf echt weerhouden om niet elke week een andere crème te gebruiken. Als ik afwijk van mijn vaste producten dan zie ik dat ook echt aan mijn huid. Peelen, producten die op celenergie werken en volume toevoegen, dat is wat werkt voor mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram