arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Krislin Vettik

Het gezicht van: Krislin Vettik

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Krislin Vettik.

Krislin is 33 jaar en werkzaam als visagiste.

Merk je dat je ouder wordt?

"Natuurlijk! Het begint vanaf je dertigste. Ergens rond die leeftijd is mijn huid slapper geworden. Alles is stilaan meer gaan hangen."
(Lachend:) "Het is misschien iets dramatisch gezegd, maar de elasticiteit van je huid neemt vanaf die leeftijd in rap tempo af. Ik kan me ineens helemaal herkennen in mijn moeder die vroeger voor de spiegel stond om haar wangen op te trekken. Ik doe en denk nu precies hetzelfde. Het is gewoon niet meer zo stevig als het vroeger was."

"En als ik 's ochtends wakker word, heb ik ineens overal plooien. Het duurt allemaal veel langer, voordat die er weer uit zijn. Als je jong bent, dan sta je op en dan zie je er meteen flawless uit. Mocht er al iets zijn, dan is het binnen een uur weer weg. Ik merk dat dat nu allemaal aan het veranderen is."

"Natuurlijk, ik moet blij zijn dat ik ouder mag worden. Mijn blik op de wereld is ook veranderd, in positieve zin, maar wat betreft mijn huid, zou ik toch graag willen dat ik weer begin twintig was."


Botox

"Ik sta wel open voor botox. Laat ik het anders zeggen: ik heb het zelf ook ervaren. Ik heb mijn denkrimpel (fronsrimpel) weggehaald."

"Ik vind dat als je het met mate laat doen, dat je de natuur soms wel een handje mag helpen. Ik wil alleen niet plots iemand anders in de spiegel zien.
Ik wil ook niet dat je kan zien dat ik iets heb laten doen. Het gaat me er niet om wat anderen van me denken, maar ik wil het zelf niet zien. Beetje bij beetje, en misschien ook wel preventief. Ik hoop dat ik daar op latere leeftijd profijt van zal hebben."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik gebruik eigenlijk allerlei verschillende merken. Reiniging vind ik vooral heel belangrijk, zowel 's ochtends als 's avonds. Dat staat voor mij aan de basis van een goede verzorging."

"'s Avonds gebruik ik Armani Prima Instant Off om mijn oogmake-up eraf te halen. Daarna reinig ik mijn gezicht met een cleanser, ook van Armani Prima.
En mijn laatste stap is een soft peeling van The Ordinary, die vind ik heel fijn. Het is een amandelzuurpeeling en die geeft direct resultaat.

Ik heb sowieso veel van The Ordinary. Ik probeer graag nieuwe producten, ik heb een lastige huid, dus dat is altijd een risico. Het kan zomaar zijn dat ik dan de volgende dag onder de puisten zit. Verder gebruik ik ook dagelijks retinol en matrixyl, ook van The Ordinary."


Vergeet ik bijna mijn ultieme lievelingscrème, een lipcontourcrème. Ik gebruik de Annayake Soin Extrême Lèvres Et Contour Lippenverzorging en er gaat geen nacht voorbij dat ik die niet op mijn lippen smeer.

"Ik smeer niet echt een aparte zonnebrandcrème. Na mijn dagverzorging gebruik ik standaard een primer van Armani met SPF50. Die heeft een fijne, transparante textuur. Zonnebrandcrème is vaak vet en dat is niet goed voor mijn huid."

Wat is jouw beautytip?

"Jouw reiniging niet vergeten. 's Ochtends en 's avonds je gezicht schoonmaken. Ik denk dat het verzorgen van je huid in het algemeen gewoon heel belangrijk is."


"En gebruik ook een aparte oogcontourcrème. Niet denken dat alleen een dagcrème goed genoeg is. Ik gebruik de Extra Eye Repair Cream van Bobbi Brown, daar krijgt je huid een bepaalde glans van. Hij is niet te vet, maar wel rijk genoeg om onder je concealer aan te brengen. Zo voorkom je ook dat je concealer te droog aanvoelt."

Ik zou zo graag ergens een nieuwe huid willen kopen. Gewoon een winkel binnenlopen en een volledig nieuwe huid bestellen. Eentje zonder poriën en oneffenheden. Zo'n huid die je in een tijdschrift ziet.

"Vergeet ik bijna mijn ultieme lievelingscrème, een lipcontourcrème. Ik gebruik de Annayake Soin Extrême Lèvres Et Contour Lippenverzorging en er gaat geen nacht voorbij dat ik die niet op mijn lippen smeer.
Het is een product dat zo snel wordt vergeten, maar rond je lippen ontstaan vaak de eerste fijne lijntjes. En ik heb nooit droge lippen, niet in de winter en niet in de zomer. Nooit."

Wat is jouw (beauty)zonde?

"Ik eet niet gezond genoeg. Ik hou gewoon te veel van chocolade en snoep. En eigenlijk ook van lekkere wijn. Ik drink echt graag een goed glas wijn, het is inmiddels bijna een dagelijks 'iets' geworden. Ik voel me er lekker bij, maar het blijft natuurlijk wel een zonde."

"En ik zou ook weer moeten gaan sporten. Ik doe momenteel niks maar ik wil het wel weer oppikken. Boksen vind ik heel leuk. Ik merk het ook dat ik nu niks doe. Ik kom niet aan, maar mijn huid is wel slapper en ik heb beduidend minder energie."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Goh, een 6? Ik zou zo graag ergens een nieuwe huid willen kopen. Gewoon een winkel binnenlopen en een volledig nieuwe huid bestellen. Eentje zonder poriën en oneffenheden. Zo'n huid die je in een tijdschrift ziet."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram