arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kitty Meboer

Het gezicht van: Kitty Meboer

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kitty Meboer.

Kitty is 47 jaar en werkzaam als schoonheidsspecialiste/eigenaresse bij Balance in Beauty.

47 jaar leuk?

(Lachend:) "Heel leuk... Echt enig. Nee, even serieus: ik wil echt niet zeiken over mijn leeftijd. Het is zo betrekkelijk allemaal. Soms word je weer eens met je neus op de feiten gedrukt en dan realiseer je je weer dat je gewoon gelukkig moet zijn als je gezond bent. Pluk de dag, vier het leven!"

"En ouder worden heeft ook zo z'n charme. Ik weet waar ik sta in het leven, ben zekerder en kan steeds beter onderscheid maken tussen wat echt belangrijk is of niet.
Het is grappig, want ik voel me niet oud, maar ik merk het aan mijn omgeving. Zij worden ouder, dus daar meet ik me aan. Mijn kind dat ineens een tiener is."

Gezond leven

"Gezond leven? Ja, ook." (Lachend:) "Naast al het ongezonde. De basis is goed, maar ik zou nog wel een slag kunnen maken. Ik heb soms moeite om de knop weer om te krijgen."

"Middelmatigheid is niet aan mij besteed. Ook niet op het gebied van sporten. Als ik ga, dan ga ik 3 keer per week, maar op dit moment ben ik stille vennoot van de sportschool. Ik heb al een jaar abonnementsgeld betaald, zonder ook maar een uur binnen te zijn geweest. Ook hiervoor geldt dat ik de knop weer moet om krijgen. Ik merk het ook, dat ik niet sport: ik heb last van mijn rug en van mijn nek. Ik weet dat het belangrijk is dat ik iets doe, maar ja..."

Kijk, als je de Noord-Zuidlijn tussen je ogen hebt zitten en je stoort je eraan, wie ben ik dan om te zeggen dat je het niet moet laten behandelen?


"De kunst is om het leuk te houden. Zowel vanbinnen als vanbuiten. De binnenkant is zo belangrijk. Als je het vanbinnen niet goed doet, dan gaat het vanbuiten ook niet lukken. Dat is echt water naar de zee dragen. Ik ben toevallig net begonnen met het drinken van selderijsap. Het is even wennen, maar in combinatie met appel en citroen is het te doen. En ik filter het, waardoor het drinkbaar is."

SUPP24 Skin Collagen

"Mijn collageendrankje past daar ook goed in. Ik drink het elke dag. Mijn kuur van 60 dagen is allang afgerond, maar het werkt verslavend. Het is een routine geworden, maar ik voel dat het goed is voor me."

"Je moet wel geduld hebben. Het duurt echt even voor je wat ziet. Bij mij begon het met mijn nagels. Die zijn altijd zacht en broos geweest, maar nu zijn ze echt sterk. En ik zie het ook aan de huid rond mijn ogen. Die is minder vochtarm, minder lijntjes. Het is echt een groot verschil.
Maar dit drankje voelt ook gewoon lekker. Ik slik vaker supplementen, maar na verloop van tijd verslonst dat. Met Skin Collagen blijf ik die urge houden. Mijn lichaam vraagt er zelf om: 'even een shotje nemen'. Het voelt gewoon goed."


Welke producten gebruik je?

"Ik gebruik natuurlijk heel veel. Ik zit met mijn neus in een snoepwinkel. Ik ben momenteel heel erg van CliniCare. Dat is een Zweeds merk en ik vind met name het EGF Skin Rejuvenation Serum erg prettig. Dat bevat een hoge dosering hyaluronzuur en dat geeft echt zo'n mooie glow."

"Sowieso gebruik ik altijd een serum. Dat bevat vaak een hoge concentratie werkstoffen. Ik let echt op de dosering. In de meeste producten zit zo weinig, dus daar baseer ik mijn keuze op."

CliniCare

"De lijn van CliniCare is compact, niet zo ingewikkeld. En het hyaluronzuur in het serum is klein moleculair, waardoor het goed wordt opgenomen. Dat vind ik een heel fijn gevoel, maar je ziet ook dat het meteen iets doet met je huid. Het strijkt de boel gewoon allemaal een beetje glad. Echt een mooi effect.
Qua dagcrème wissel ik het af. De ene keer Mary Cohr, de andere dag Neoderma. De Blue blood gel blijft gewoon heel fijn."

"Ik heb geen botox of fillers. Ik ben er niet op tegen, zeker niet, maar er zijn zo veel alternatieven. Kijk, als je de Noord-Zuidlijn tussen je ogen hebt zitten en je stoort je eraan, wie ben ik dan om te zeggen dat je het niet moet laten behandelen? Ik denk alleen dat je met de juiste verzorging ook veel kunt bereiken. En botox is zo kortstondig. Na 3 maanden is het weg."


Wat is jouw beautyzonde?

"Maak daar maar zondes van. Zoals ik al eerder zei: ik ben niet gematigd. Ik denk dat dat misschien wel mijn grootste zonde is: alles of niks. Dat mag je toch wel een zonde noemen?
Het roer gaat vrij makkelijk om, maar zodra ik het weer laat lopen, dan laat ik het ook helemaal los. De knop om krijgen is voor mij een uitdaging."

"Suikers zijn een dingetje, ik ben een echte snoepkont. Het gaat lang goed, maar als het misgaat, dan gaat het ook lang en goed mis. Het zou allemaal wat meer in balans moeten zijn."

Wat is jouw beautytip?

"Wees blij en zorg goed voor jezelf. Ik denk dat wij vrouwen vaak op het welzijn van anderen zijn gericht. Zorgzaam. Maar bij de minste of geringste tegenslag, vergeet je jezelf. Zodra er iets tegenzit, cijfer je jezelf vaak weg en dat is zonde. Het is misschien ook een stukje preken voor eigen parochie."

"Selfcare isn't selfish. Als je goed voor jezelf zorgt, sta je blijmoediger in het leven. En blijf vooral niet in het negatieve leven. Wees optimistisch, gezond en geniet."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb een hele makkelijke huid. Nooit problemen gehad. Ik kom uit een traditioneel gezin, waar beauty niet echt een rol speelde. Het is me wel met de paplepel ingegoten dat je goed voor jezelf moet zorgen. Kapper, lingerie, een goede crème en regelmatig naar de schoonheidsspecialiste. Gewoon jezelf verzorgen."

"Ik denk dat ik mijn huid toch wel een 8 geef, zeker. En een stukje realisme daarin is ook goed. Als ik mijn huid zou vergelijken met een meisje van 20 jaar, dan zou dat cijfer veel lager zijn. Maar ik ben geen twintig meer. Ik vind het niet zo erg dat je ziet dat ik ouder word.
In plaats van hele hoge verwachtingen aan mezelf te stellen, doe ik gewoon wat ik kan om er goed uit te blijven zien. Niks geks, maar Ik heb er een hekel aan als je de boel laat verslonzen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram