arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kirsten Uijlenhoet-1

Het gezicht van: Kirsten Uijlenhoet

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kirsten Uijlenhoet.

Kirsten is 47 jaar oud en werkzaam als hoofd marketeer.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik heb er in ieder geval geen problemen mee. Ik merk het ook nog niet echt. Ik voel me op één of andere manier gewoon nog heel jong. Voor mijn gevoel ben ik gewoon nog steeds 30/35 jaar. Ik zie het voornamelijk aan mijn kinderen die groter worden. Opeens zit ik met een paar pubers in huis. Alle clichés zijn waar: het leek altijd heel ver weg, maar het gaat allemaal zo snel."

"Ik gebruik bewust geen botox of fillers. Ik ben toch bang dat het te veel wordt. Misschien zie je het alleen als het fout gaat, maar ik vind vaak dat je het echt duidelijk kan zien. Zeker bij een aantal bekende Nederlanders en Vlamingen. Ik zeg nooit nooit, maar voorlopig in ieder geval niet."

Zonnebrandcrème. Eerlijk is eerlijk, ik ben daar gewoon echt heel slecht in. Ik vergeet het gewoon.


Gezond leven

"Waar het kan, probeer ik erop te letten. Niet roken, maar dat drinken is een ander verhaal... (lachend:) een glaasje wijn op z'n tijd.
Sporten probeer ik regelmatig te doen, maar dat is niet meer dan thuis op de loopband hoor. Ik streef naar minimaal drie keer per week. 's Morgens even een halfuur op de loopband, voordat ik naar mijn werk ga."

"Naarmate je ouder wordt, word je wel veel zelfverzekerder, dat is een feit. Je bent gewoon minder met de buitenkant bezig. Maar voor mijn gevoel is in België de gemiddelde vrouw sowieso minder met make-up bezig. Dat is wel een verschil met Nederland, toch?"

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb een makkelijke huid, maar hij is wel droog. Ik kan in principe alles smeren, krijg nooit een reactie of iets dergelijks, maar ik moet mijn huid wel echt goed verzorgen. Ik gebruik ook altijd een vochtinbrengend serum, een hydraterende crème en een oogcontourcrème. Echt dagelijks, zelfs wel twee keer per dag."


"Ik ben allesbehalve merktrouw, ik gebruik echt alles door elkaar. Het is net wat op mijn pad komt. Als ik bij de schoonheidsspecialiste ben en ik heb een nieuwe dagcrème nodig, dan koop ik hem daar, maar ik kan ook een apotheek passeren en daar een product halen. Ik ben daar echt heel makkelijk in."

"'s Ochtends spring ik onder de douche en dan reinig ik mijn huid niet speciaal. Ik was me gewoon en daarna gebruik ik altijd een hydraterend serum, een voedende dagcrème en oogcontourcrème. Meer niet."

Ik ben tevreden, maar zou misschien wel een egalere huid willen hebben. Ik zie bij mezelf gewoon veel vlekken. Ik zou alles gewoon één tint willen hebben.

Wat is jouw beautyzonde?

"Zonnebrandcrème. Eerlijk is eerlijk, ik ben daar gewoon echt heel slecht in. Ik vergeet het gewoon. We hebben een boot en het komt regelmatig voor dat ik me halverwege de dag realiseer dat ik geen zonnebrand opheb. Ik verbrand gelukkig niet snel, maar toch.
Ik zie het ook aan mijn huid, ik krijg iets meer last van pigmentvlekken, maar dat heeft natuurlijk ook met ouderdom te maken. Vroeger had ik nergens last van, maar ineens zie ik hier en daar een pigmentvlek. Het zou misschien goed zijn om toch vaker een zonnebrandcrème te gebruiken."

"Over vergeten gesproken: ik zou ook iets meer water kunnen drinken. Het zit niet in mijn systeem, ik denk er gewoon nooit aan."

Wat is jouw beautytip?

(Lachend:) "Remescar. Natuurlijk, ik gebruik het niet op dagelijkse basis, maar ik vind het zeker een leuk product als ik een feestje heb. Het is toch geweldig dat als je last van wallen hebt, ze binnen 2 à 3 minuten weg zijn? En hetzelfde geldt voor je kraaienpootjes en je spataderen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7. Ik ben tevreden, maar zou misschien wel een egalere huid willen hebben. Ik zie bij mezelf gewoon veel vlekken. Ik zou alles één tint willen hebben.
En als ik dan toch bezig ben: het mag ook allemaal wat voller en steviger, maar verder ben ik wel blij met mezelf, hoor."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram