arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kimberly van Hoorn

Het gezicht van: Kimberly van Hoorn

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kimberly van Hoorn.

Kimberly is 26 jaar en werkzaam als make-up artist.

Merk je dat je huid verandert?

"Jazeker, ik zie het vooral bij mijn ogen. Maar ik moet zeggen dat het, sinds ik regelmatig een oogmasker gebruik al beter wordt. Ik doe een kuur en ik zie dat het strakker wordt."

"Het wordt in ieder geval moeilijker om een concealer onder mijn ogen te gebruiken. Als je fijne lijntjes hebt, dan moet je meer moeite doen om ervoor te zorgen dat het mooi blijft zitten. Touche Eclat is sowieso droog, maar elke concealer heeft de neiging om in de lijntjes rond je ogen te trekken."


"Ik vind het leuk dat ik meer weet en zekerder in het leven sta, maar verder vind ik er niks aan dat ik ouder word. Qua uiterlijk sta ik ook niet te springen om nieuwe rimpels.
Ik sta wel open voor botox en fillers, maar daar ben ik nu nog niet echt mee bezig. Ik doe wel veel aan mijn huid. Ik heb een achtergrond als schoonheidsspecialiste en heb me daarnaast gespecialiseerd in make-up.
Ik vind het sowieso belangrijk om mijn huid goed te verzorgen en ook regelmatig gezichtsbehandelingen te ondergaan. De ene keer is dat een fruitzuurpeeling, mesotherapie of micordermabrasie."

Gezond leven

"Ik leef heel gezond. Dat koekje gaat opzij hoor. Ik heb een hekel aan het woord 'fit girl', maar ik ben heel bewust met voeding bezig en ik train ook wel 4 tot 5 keer per week. Krachttraining en in de zomer meer focus op cardio."

"Ik was altijd al met voeding bezig, niet per se heel sportief, maar wel met afvallen, gezond eten en slank zijn. Het is gewoon steeds meer geworden. Ik ben vegetariër geworden en steeds gezonder gaan eten. Vorig jaar heb ik meegedaan aan een bikiniwedstrijd, toen was het een periode echt heel streng. Nu heb ik geen wedstrijdplannen meer. Ik wil gewoon een strak lichaam en daar moet je iets voor doen. Nu is het gewoon een kwestie van onderhoud en verder aan mijn lichaam bouwen."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Universkin. Nog niet zo lang, ongeveer 6 weken, maar het bevalt heel goed. Ik heb heel veel huidverzorgingsmerken geprobeerd, maar ik heb het gevoel dat het echt iets voor mijn huid doet.
Ik weet het niet. Ik vind het concept van personal skin care ook mooi. Ik vind het wel een ervaring, heb zoiets nog niet eerder gedaan. En ik heb dus het idee dat in die korte periode mijn huid er wel door verbeterd is. Hij ziet er fris uit."

"'s Ochtends reinig ik mijn huid en dan gebruik ik mijn serum. Bij mij ligt de focus op het verminderen van de talgproductie, zorgen dat mijn huid rustiger wordt. Ik zie dus nu al verbetering. En het leuke is dat de producten mijn huid niet uitdrogen. Met acne-producten wordt je huid vaak zo dof, maar ik heb het gevoel dat dat nu niet het geval is. Ik vind het wel mooi, heb nog steeds een 'healhty glow'. Er zit wel een mooie balans in."

"Universkin heeft ook nog een zonnebrandcrème, maar die gebruik ik niet dagelijks. Alleen als ik veel buiten ben, dan gaat hij er overheen. En als ik naar het strand ga, dan neem ik hem ook mee. Hij houdt wel echt alles tegen, je verbrandt echt niet."

Op een cheat day gaat er wel een pizza in. Of ik ga lekker uit eten, of ik eet een stuk taart als ik op een verjaardag ben. Ik zie dat niet meteen, maar als ik echt een periode minder goed op mijn voeding let, dan wordt mijn huid wel onrustiger.

"Ik moest in het begin wel wennen aan de structuur van het serum. Ik ben gewend om geparfumeerde producten te gebruiken die lekker smeren, maar dat is dit natuurlijk niet. Je smeert het op je huid en dan trekt het meteen in. je hebt het idee dat je niks gebruikt hebt, het is zo weg."


Wat is jouw beautytip?

"Verzorg je huid goed. Echt, ik denk dat huidverzorging uiteindelijk het allerbelangrijkste is. Als je huid mooi is, dan zit je make-up ook beter. Echt, als je huid onverzorgd is, dan heeft make-up ook geen zin. Dat zie je meteen. Dus: reinigen, scrubben en goede huidverzorgingsproducten gebruiken. En goed voor jezelf zorgen, vanbinnen en vanbuiten."

Wat is jouw beautyzonde?

"Op een cheat day gaat er wel een pizza in. Of ik ga lekker uit eten, of ik eet een stuk taart als ik op een verjaardag ben. Ik zie dat niet meteen, maar als ik echt een periode minder goed op mijn voeding let, dan wordt mijn huid wel onrustiger.
Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat mijn huid slecht eten gewoon niet gewend is."

"Ik geloof er wel heel erg in, dat als je vanbinnen goed voor jezelf zorgt, dat je dat aan de buitenkant ziet. Als het nu niet is, dan heb je er op latere leeftijd wel profijt van. Als ik gezond eet, dan straalt mijn huid. Ik kan me niet voorstellen dat als je rookt en drinkt dat dat goed is voor je huid."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Hmmm, even nadenken. Een 7,5? Ik kan mezelf echt geen 9 geven, ik ben eigenlijk nooit helemaal tevreden. Ook nu niet, het mag wat mij betreft wel egaler."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram