arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kim Lien Nguyen

Het gezicht van: Kim Lien Nguyen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kim Lien Nguyen.

Kim Lien is 37 jaar en eigenaresse van Universal Beauty en Universal Nails.

Geen enkel teken van veroudering...

“Een Aziatische huid veroudert minder snel, maar als het zover is dan is het wel een noodlanding. Je blijft heel lang jong, maar rond je 60ste gaat het ineens heel hard. Tenminste, als je je huid niet goed verzorgt.”

"Ik vind het eng om ouder te worden, maar ik zie de toekomst wel vol vertrouwen tegemoet. Ik heb ook al zo veel bereikt, dat ik het wel aandurf.
Ik voel me ook veel zekerder dan toen ik jong was. Ik weet wat ik kan en zit beter in mijn vel. Dat onzekere, dat heb ik nu niet meer. Laat maar komen al die jaren, ik heb er zin in.”

Ik had vroeger vaak meer haar op mijn armen dan mijn toenmalige vriendjes. En het feit dat ik Aziatisch ben, helpt dan ook niet mee.

"Het is zo cliché, maar schoonheid zit echt vanbinnen. Ik ben ook een leuker persoon, meer zeker van mijn zaak, waardoor ik mezelf beter kan presenteren. Ik weet hoe ik me moet kleden, hoe ik moet praten en hoe ik me moet voorzetten in deze maatschappij. Ik ben zeker van mijn zaak en vind mezelf ook mooier. En dat terwijl ik dikker ben dan ooit. Niet dat ik dik ben, maar ik ben wel zwaarder dan ik ooit geweest ben. Maar ach, ik ben verliefd... Ik heb een Latin lover en hij vindt me zwoel. Hij zegt de hele dag hoe sexy ik ben, wat wil je nog meer in je leven?!"


Botox

"Sinds twee jaar gebruik ik botox. Echt, ik zweer erbij. Ik zie er serieus vijf jaar jonger uit. Geen fillers trouwens, ik heb van mezelf genoeg lippen en verder heb ik ook niet veel rimpels. Maar die botox, wat geweldig. Ik kijk niet meer boos en zie er ook minder vermoeid uit. Ik vind mezelf gewoon knap als ik in de spiegel kijk..."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik doe in de ochtend niet zo veel, dan is mijn huidverzorgingsritueel vrij simpel. Ik spring meestal even snel onder de douche en dan smeer ik daarna La Prairie Day Cream op. Meer niet..."

"Mijn make-up doe ik meestal in de auto. Ik heb een personal assistent en terwijl hij rijdt, doe ik mijn make-up op en extensions in. Ik heb eigenlijk geen voorkeur qua merk, ik gebruik van alles door elkaar. Ik heb een eyeliner en lipliner van de HEMA, een bronzer van Dior en nog een pallet van Becca."

"Ik heb een aantal jaar geleden een opleiding tot visagiste gevolgd. Daar doe ik alleen helemaal niks mee. Het komt erop neer dat ik 5000 euro heb uitgegeven om mezelf goed op te kunnen maken. Ik vind het leuk om te laten zien hoe het wel moet; foundation, wimpers en haar."


Shu Uemura

"Omdat ik veel make-up draag, ben ik het aan mezelf verplicht om mijn huid 's avonds goed schoon te maken. Sowieso gaat alles eraf, anders kan ik niet slapen. Wimpers, extensions en zelfs mijn sieraden doe ik af. Haar in een staart en dan kan ik pas naar bed.
Ik reinig mijn huid 's avonds met een Japans merk, Shu Uemura, dat helaas niet in Nederland te koop is. Dat is een reiniger op basis van olie, zo'n lekker product. Daarna haal ik een washandje over mijn gezicht en spoel ik alles weg. En dan is ook in één keer alles eraf."

Wat is jouw beautytip?

"Laserontharing, maar echt. Ik had vroeger vaak meer haar op mijn armen dan mijn toenmalige vriendjes. En het feit dat ik Aziatisch ben, helpt dan ook niet mee. Ik wil gewoon van mijn nek tot mijn voeten praktisch geen haar hebben. Haal dat praktisch maar weg, behalve de haren op mijn hoofd, wil ik gewoon zonder haar zijn. Ik vind het gewoon heerlijk dat ik me nooit meer hoef te scheren. Dat is toch een uitvinding?"


Wat is jouw beautyzonde?

"Geen idee? Koffie? Maar het kan niet anders, ik ben leuker als ik koffie gedronken heb. Ik haal elke ochtend een Ice Americano, die vind ik echt heel lekker. Ik sta daar overigens vrij alleen in; ik krijg regelmatig te horen dat het naar slootwater smaakt."

"En ik gebruik geen zonnebrandcrème. Maar is dat echt slecht? Ik ga nooit in de zon, is het dan ook nog een zonde? Ik heb een zonneallergie en het liefst bedek ik mezelf. Als ik in de zon ga, dan krijg ik overal bultjes. Het liefst draag ik een hoed en als ik op vakantie ben zit ik eigenlijk altijd onder de parasol. Voor mij geen ook zonnebank, daar kan mijn huid helemaal niet tegen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7. Is best hoog toch? Ik hoor wel vaker dat ik een mooie huid heb, maar ik weet niet beter. Als ik eerlijk ben, ben ik eigenlijk wel blij met mijn huid. Vroeger had ik nog wel eens last van kleine bultjes op mijn wang, maar dat heb ik ook niet meer. Misschien dan toch een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram