arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kim de Zeeuw

Het gezicht van: Kim de Zeeuw

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Kim de Zeeuw.

Kim is 36 jaar en werkzaam als marketing & PR manager bij Neoderma.

Merk je dat je ouder wordt?

(Lachend:) "Ja, ik ben inmiddels op een leeftijd aangekomen dat het echte verval begint. Maar serieus: ik kan niet meer nachtenlang stappen en de volgende ochtend weer fris en fruitig aan het werk gaan. Die tijden zijn voorbij. Je merkt met 36 jaar dat het allemaal net even wat zichtbaarder wordt."

"Met name de lijntjes rond mijn ogen vallen op. Die blijven ook zitten nadat ik gelachen heb. Voorheen trok dat nog wel weg, maar dat is nu anders. En stiekem ben ik nu wel op een punt gekomen dat ik me eraan stoor en wil ik er ook echt wat aan gaan doen."

Ik ben sinds kort fan van oogcrème, die is in mijn ogen echt onmisbaar. Ik smeer me helemaal suf, misschien iets te fanatiek.


Pigmentvlekken

"Zonder meteen heel negatief te klinken, maar het wordt er allemaal niet beter op. Ik heb ook ineens last van pigmentvlekken. Ik ben een fanatieke smeerder van zonnebrandcrème, maar ondanks dat komen ze toch naar boven. Vroeger had ik dat echt niet en nu zitten ze op mijn voorhoofd, wangen en boven mijn wenkbrauwen.
Ik zit niet vol in de zon, smeer me suf en gebruik de juiste producten, maar ik merk dat ik het toch niet tegen kan houden. Nu ik iets bruiner ben vallen ze minder op, maar als mijn zomerse kleurtje straks verdwenen is, b
lijven de pigmentvlekken zitten. Ik probeer ze te verminderen, ik wil gewoon voorkomen dat ze heel lang blijven zitten."

Gezond leven

"Ja en nee. Ik ben wel bezig met voeding, dat wil zeggen dat ik over het algemeen gezond eet, maar ik heb ook echt wel mijn uitspattingen. Als ik uit eten ga, dan hoort daar ook een glas wijn en een lekker toetje bij. Doordeweeks eet ik veel salades en probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Ik heb een drukke baan, een gezin en ook nog een sociaal leven en ik merk dat als ik mijn voeding laat verslonzen, ik minder energie heb. Ik vind het ook belangrijk om op die manier goed voor mezelf te zorgen."

"Momenteel staat sporten wel op een laag pitje. Ik neem me telkens voor om het weer op te pakken, maar het schiet er ook telkens weer bij in. Ik weet dat het moet, maar ik heb allerlei excuses om niet te gaan, waardoor ik de weg naar de sportschool nog niet heb kunnen vinden."

"Het is niet dat ik geen botox of fillers wil, maar ik ben er een beetje bang voor. Er kunnen zo veel dingen fout gaan. Ik heb het dus nog niet, maar ik sluit het niet helemaal uit. Voorlopig alleen nog niet, maar dat kan zo maar veranderen."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik reinig mijn huid 's ochtends altijd met een milk en een lotion. Vervolgens gebruik ik de Blue Blood Gel en die laat ik even intrekken. Vaak ga ik tussendoor dan even andere dingen doen. Daarna gebruik ik de Neo-Whitelijn, maar alleen op probleemzones, dus op de plekken die donkerder zijn zoals mijn wangen en voorhoofd. Ik smeer zowel het serum als de crème. Normaal gesproken gebruik ik andere producten, maar deze producten gebruik ik er tijdelijk bij vanwege mijn pigmentatie. Al met al sta ik zeker wel een halfuur voor de spiegel."

"En ik ben sinds kort fan van oogcrème, die is in mijn ogen echt onmisbaar. Ik smeer me helemaal suf, misschien iets te fanatiek. In ieder geval 's ochtends en 's avonds, maar daar ligt wat mij betreft nu ook ook de focus op. En op mijn pigmentvlekken."

"Verder gebruik ik het Neoderma Whitening serum en standaard een zonnebrandcrème. Ik vind de Blue Blood Sun Cream fijn, want daar zit ook een kleurtje in, waardoor hij mijn huid meteen egaliseert. Bescherming en foundation in één. Nou ja, een soort van... In ieder geval voldoende om mijn oneffenheden glad te strijken."


Wat is jouw beautyzonde?

"Te weinig slaap, absoluut te weinig slaap. Ik neem me elke avond voor om 8 uur te slapen, maar dat haal ik bij lange na niet. Meestal is het 6 uur, of zelfs nog minder. Dat is echt te weinig, maar het komt er gewoon niet van. Ik heb ook zeker wel 8 uur nodig, maar het lukt me gewoon niet. Ik kom laat thuis van mijn werk en voordat ik alles aan kant heb..."

"Vroeger was het nooit een probleem, maar tegenwoordig is dat wel anders. 's Ochtends zie je het ook, ik heb langer nodig voordat het allemaal weer rechtgetrokken is."

Wat is jouw beautytip?

"Het klinkt misschien gek, aangezien ik zelf te weinig slaap, maar wat volgens mij het beste werkt is voldoende slaap en gezond eten. Dan heb je genoeg energie en kan je alles aan. Als je dat niet doet, ben je toch minder fit. En ik denk dat je dat ook ziet aan je huid. Als je niet gezond leeft, ben je gewoon minder fris."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Geen 10, want ik stoor me aan mijn pigmentvlekken en ik zie ook dat er steeds meer fijne lijntjes bij komen. Diep in mijn hart zou ik het liefst altijd twintig blijven, maar al met al ben ik wel tevreden. Ik heb ook geen echte problemen met mijn huid.
Ik geef mezelf wel een 8, want aan de andere kant vind ik het ook leuk om ouder te worden. Het heeft wel iets; ik vind het ook mooi en mijn gezicht heeft zeker meer karakter."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram