arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het gezicht van Karin May

Het gezicht van: Karin May

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Karin May.

Karin is 48 jaar en werkzaam als salesmanager.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Tijd is niets meer. Het gaat allemaal zo hard... Ik moet je eerlijk zeggen dat ik tot aan mijn 45ste dacht dat ik het goed deed en het allemaal aan me voorbij zou gaan, maar helaas.
Mijn dochter is twintig en ik kreeg tot voor kort nog regelmatig te horen dat we net zussen zijn, maar die tijd is voorbij. Inmiddels ben ik echt haar moeder."

"Ik vind het niet leuk om ouder te worden. Natuurlijk gun ik het mijn dochter om te 'shinen', maar ik vind het voor mezelf best moeilijk om ouder te worden. Ik zie dat het allemaal ineens zo snel gaat.
Wat ik kan doen om het tegen te houden, doe ik. Het begint alleen allemaal te zakken. Ik heb net een borstlift gehad. (Lachend:) Ik gooi mezelf helemaal in de revisie. Ik doe er alles aan om nog 15 tot 20 goede jaren te hebben."

Ik gebruik alleen Olaz, verder doe ik helemaal niks. Ik gebruik nooit een masker, nooit een scrub en ga ook nooit naar de schoonheidsspecialiste.

Gezond leven

"Ik rook niet, ik drink niet en ik doe aan kickboksen. Ik leef gezond in de zin dat ik geen gekke dingen doe.
In 2013 ben ik, na een burn-out, met mijn dochter naar Curaçao verhuisd. Ik heb alles achter me gelaten: ik heb mijn huis verhuurd, mijn kind meegenomen en toen zijn we vertrokken. Ik kan niet anders zeggen dan dat we echt een geweldige tijd hebben gehad."

"Sinds jaar een of vier gebruik ik botox in mijn voorhoofd en kraaienpootjes. Het gaat wel af en aan. Soms doe ik het een jaar niet, dan weer drie keer per jaar en de andere keer hou ik het gewoon een beetje bij."

"Begin dit jaar heb ik ook fillers laten zetten, maar dat is mislukt. Het valt nu nog mee, maar je had me een aantal maanden geleden moeten zien. Ik leek net een hamster. Je kan het nog voelen, en ik zie het zelf nog steeds. Ik zal blij zijn als het weg is. Er is meteen na de behandeling oplosmiddel gebruikt, maar toen was het kwaad al geschied. Ze hebben helaas niet alles kunnen verwijderen. Ik heb er echt spijt van."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik alleen Olaz, verder niks. Mijn moeder heeft dat ook haar hele leven gedaan en zij is prachtig. En als mijn moeder er mooi oud mee is geworden, dan werkt het vast ook voor mij."

"Gewoon de goedkoopste: Olaz Essentials Beauty Fluid. Ik reinig mijn huid eerst met water, of met een reinigingsdoekje. En dan Olaz. Verder doe ik helemaal niks. Ik gebruik nooit een masker, nooit een scrub en ga ook nooit naar de schoonheidsspecialiste."

Ik heb gewoon heel veel lol gehad in mijn leven. En dat zie je nu terug in mijn gezicht.

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade, met nootjes... Ik probeer er wel op te letten, want op Curaçao heb ik me gewoon volledig laten gaan: 's avonds op stap en dan 's nachts eten.
Verder ook niks doen, dagen op het strand liggen en luieren bij het zwembad. Ik heb gewoon helemaal niks gedaan. En nu is het een hele strijd om het weer terug te krijgen naar hoe het was.
"


Wat is jouw beautytip?

"Sporten. Ik train nu weer 3 keer per week, krachttraining en kickboksen, en ik merk het aan alles. Voor mijn werk zit ik de hele dag in de auto en dat doet een mens gewoon geen goed.
Natuurlijk moet ik mezelf er ook toe zetten om na een lange dag werken naar de sportschool te gaan, maar ik voel me zo veel beter dan dat ik thuis op de bank ga zitten."

"En nog een laatste tip: staar je niet blind op wat je allemaal ziet op Instagram. Daar word je echt niet vrolijker van."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7 of zo? Ik wil nog 8 kilo afvallen en dan is het goed. Nu ben ik ook niet ontevreden hoor, ik ben misschien stevig, maar het is allemaal wel glad.
Ik vind het geweldig dat ik onder het mes ga, maar ik vind het wel heel erg dat ik 6 weken niks mag doen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram