arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Karin Manders-3

Het gezicht van: Karin Manders

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Karin Manders.

Karin is 33 jaar en werkzaam als eigenaresse van Skin-shop.nl

Merk je dat je ouder wordt?

"Langzaam. Ik ben inmiddels op het punt aangekomen dat ik 's ochtends ineens een 'vouw' zie die er gisteren nog niet zat. Ik zit op een soort kantelpunt.
Ik denk dat je daar sowieso niet aan ontkomt, wat je ook doet. Vanaf je dertigste merk je gewoon dat je langzaam ouder wordt."

"Ik mag zeker niet klagen. Ik heb geen slechte huid, maar ik heb wel een dunne huid. Ik moet alle zeilen bijzetten om mijn huid in goede conditie te houden. Vooral als het koud is, moet ik extra maskers, peelings en serums gebruiken. Maar nogmaals: niets te klagen, tot nu toe gaat het goed. (Lachend:) "Het is alleen hard werken geblazen."

Ik heb dezelfde frons als mijn vader. Die rimpel had hij ook en ik kan me niet voorstellen dat ik dat stukje 'herkenning' ooit weg zal laten halen.

"Ik kies er bewust voor om op een natuurlijke manier oud te worden. Dus zonder botox en fillers. Dat is ook niet de filosofie die ik nastreef met mijn bedrijf. Ik probeer echt het verouderingsproces op een natuurlijke manier tegen te gaan. Ik veroordeel het niet, maar het is gewoon niks voor mij. Ik probeer het in ieder geval zo lang mogelijk uit te stellen. En ik denk dat er nog genoeg andere natuurlijke behandelingen zijn die ik kan doen om mijn huid te triggeren, dus dat wil ik eerst zelf proberen."

"En ik ben zelfs wel een beetje trots als ik in de spiegel naar mijn fronsrimpel kijk. Ik heb dezelfde frons als mijn vader. Die rimpel had hij ook en ik kan me niet voorstellen dat ik dat stukje 'herkenning' ooit weg zal laten halen. Hij hoort gewoon bij mij."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Op dit moment gebruik ik de producten van Sepai. Dat kan kan elk moment weer anders zijn, want qua merken probeer ik wel te wisselen. Misschien dat ik in de zomer overstap op La Colline of Murad, maar voor nu is het Sepai."

"Vooral in deze tijd van het jaar vind ik de Sepai Sublime Youth Elixer echt heel fijn. Dat is zo'n wonderproduct. Dat breng je 's avonds aan en de volgende dag voel je gewoon dat er iets gebeurd is."

Ik bedoel het niet zo streng, maar in plaats van een crème te kopen die in de aanbieding is, kan je beter een product kopen dat bij je huid past.


Sepai

"Ik heb geen moeilijke huid, maar hij is wel dun en gevoelig voor weersomstandigheden. Ik moet ook niet te veel met water en zeep aan de gang, want ik merk dat mijn huid niet altijd even goed reageert op water. 's Avonds heb ik zelfs een reinigingswash die je zonder water kan gebruiken.
Overdag gebruik ik Sepai Restart 3.0, dat is een vol dag- en nachtproduct. De focus ligt vooral op vocht en volume. En ceramides voor 's nachts. Dan probeer ik de vetten die ik van nature in mijn huid heb, er zo veel mogelijk in te houden."

Wat is jouw beautytip?

"Investeer in een passend huidadvies. Het is zo belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Ik heb liever dat je thuis je huidverzorgingsregime op orde hebt, dan dat je elke 6 weken bij mij in de stoel komt liggen om de boel weer op te lappen.
Het klinkt misschien hard, maar als je thuis de boel niet op orde hebt, kan een ander het probleem ook niet voor je oplossen. Zo werkt het niet."

"Ik bedoel het niet zo streng, maar in plaats van een crème te kopen die in de aanbieding is, kan je beter een product kopen dat bij je huid past. Natuurlijk, alles kan en een crème die in de aanbieding is, is niet per se slecht, maar er kan zo veel meer. Het kan zo veel beter."


Wat is jouw beautyzonde?

"Slaap. Het is mijn eigen schuld, want ik ga gewoon te laat naar bed. Dan zit ik 's avonds op de bank en voor ik het weet is het weer halftwaalf.
Tja, en drop. Van die kleine, zoute dropjes, die zijn ook echt heel slecht. Ik eet heus geen hele zak leeg, maar drop is wel een 'ding'."

"Verder doe ik niet zo veel fout: ik rook niet, ik drink geen wijn en leef redelijk gezond. Dat laatste streef ik in ieder geval na, maar met 2 kinderen een een drukke baan is het soms wel lastig. Tot nu toe gaat het goed. En qua voeding probeer ik de 80/20 regel in te bouwen en dat is goed te doen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Hmmm. Ik merk dat lijntjes onder mijn ogen beginnen te komen en mijn huid is gevoelig voor weersomstandigheden, maar verder mag ik niet mopperen. Ik denk toch wel een 8 of zo."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram