arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jytte van der Hoeven

Het gezicht van: Jytte Hoeven

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jytte Hoeven.

Jytte is 23 jaar en werkzaam als business developer bij Nana, Woody and John.

23 jaar, dat is nog enorm jong!

"Ik voel me niet zo en heb altijd een ouder leven geleid. Mijn ouders schelen meer dan 18 jaar en mijn broers en zussen zijn ook een stuk ouder. Mijn oudste zus en ik schelen zelfs 35 jaar. Ik ben altijd omringd geweest door oudere mensen en dat is nu niet anders. Mijn man is bijvoorbeeld ook 59 jaar, het leeftijdverschil is meer dan 35 jaar."

"Ik merk er niet zo veel van dat hij ouder is, misschien wat meer levenservaring. Meestal wordt hij ook jonger geschat en ik weer wat ouder. Zo beperken we het leeftijdsverschil enigszins."

"Ik mag me dan ouder voelen, volgens mij zit mijn huid nog volop in de puberteit. Ik dacht dat je op een gegeven moment wel van een onrustige huid verlost zou zijn, maar de puberteit loopt bij mij gewoon nog 10 jaar extra door."Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht onder de douche met Origins Checks and Balances in de hoop dat de pukkels minder zullen worden. Daarna voelt mijn huid ook echt droog en trekkerig aan. Om het allemaal nog een stapje erger te maken, gebruik ik daarna de Anti-blemish solutions van Clinique. Die zorgt ervoor dat het laatste beetje vet dat nog op mijn gezicht zit verdwijnt. Daarna gebruik ik wel gewoon een dagcrème hoor. Ik heb een vette huid, maar realiseer me ook wel dat ik niet zonder dagcrème kan."

"Ik zou wat vaker een masker moeten gebruiken, alleen al omdat je dan even 10 minuten helemaal niks hoeft te doen, maar ik doe het te weinig. Ik heb er ook eigenlijk het geduld niet voor."


"Ondanks dat ik van mezelf vind dat ik een onrustige huid heb, krijg ik vaak complimenten over de structuur van mijn huid. Waarschijnlijk valt het inderdaad wel mee, en maak ik het voor mezelf erger dan het daadwerkelijk is. Ik kan alleen niet zeggen dat ik een egale huid heb. Ik heb vaak rode vlekjes en als de zon schijnt, dan zie je mijn sproeten goed. Onder mijn pony zit ook een aantal sproeten bij elkaar en die zorgen samen voor één donkere pigmentplek."

Heb je een beautyzonde?

"Zodra ik ook maar iets heb wat op een pukkel lijkt, moet ik eraan zitten. Het is gewoon een soort van verslaving. Eigenlijk zou ik mijn handen op mijn rug moeten vastbinden, want volgens mij maak ik het op die manier alleen maar erger."

"Ik heb ook altijd spijt als ik eraan heb gezeten, want je kan hem dan niet meer camoufleren. Maar het lijkt wel een soort obsessie. Ik kijk er de hele dag naar, ga zelfs extra naar het toilet om te controleren of ik er al aan kan zitten. Ik realiseer me ook wel dat dat het stomste is wat je kan doen en als ik alleen al minder met mijn handen aan mijn gezicht zou zitten, wordt het waarschijnlijk ook een stuk minder."Wat is jouw beautytip?

"Ik ben dus echt de slechtste persoon op deze aardbodem om tips te geven. Ik doe zo echt niks speciaals... Misschien is dat het wel: hou het allemaal zo naturel en simpel mogelijk. Ook het herhalen van je huidverzorgingsritueel is daar onderdeel van. 's Avonds je gezicht reinigen, een crème gebruiken en de volgende ochtend weer reinigen en een crème gebruiken. En dat dag in dag uit en vooral nooit overslaan."

"Ik gebruik zelf ook niet veel make-up; een lijntje onder mijn ogen en mascara. That's it. Ik heb van nature lichte wimpers en kan dus echt niet zonder mascara. Dat zorgt net voor even wat meer uitstraling. Ik ga ook nooit de deur uit zonder. Ik voel me 'naturel' als ik alleen mascara op heb."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Als die pukkels weg zijn, een 9, maar nu echt niet meer dan een 7,5... Oké, misschien toch wel een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram