arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jutka Colman

Het gezicht van: Jutka Colson

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jutka Colson.

Jutka is 44 jaar en werkzaam als teamleider op basisschool DENISE.

Speelt je leeftijd een rol?

"Totaal niet. Ik ben ook echt niet bezig met het feit dat ik 40+ ben. Soms als ik in het Kruidvat loop en producten zie staan voor de rijpere huid, dan sta ik er even bij stil, maar verder ben ik me er niet heel erg bewust van."

"Ik ben wel meer met mijn uiterlijk bezig dan vroeger. Sinds ik een leidinggevende functie heb, vind ik het ook echt belangrijk om er verzorgd uit te zien. Trouwens wel binnen een bepaalde marge en je zal me dan ook niet snel op enorme hakken zien lopen, maar ik zorg er wel altijd voor dat ik er representatief uitzie."

"Ik ben op een bepaalde manier wel bezig met gezond leven, maar ik ben dus niet van de gojibessen, granola en andere biologische producten. In die hype ga ik niet mee, ook gewoon omdat het niet te betalen is."

Afvallen

"Ik ben nooit dun geweest en zal het ook nooit zijn, maar ik moet wel minimaal tien kilo afvallen. Als het zou lukken, zou twintig kilo misschien nog beter zijn. Ik ben ook echt op zoek naar een manier om dat te doen, zonder dat het al te veel stress met zich meebrengt.
Ik schaam me er totaal niet voor dat ik een maatje meer heb, maar ik wil er wel voor zorgen dat het allemaal in balans blijft. Het afvallen heeft dan ook niks met ijdelheid te maken, maar ik wil me wel fit blijven voelen en vrij kunnen bewegen."


"Ik ben heel blij met mijn gezicht, mijn ogen en mijn haar. Mijn krullen zijn natuurlijk mijn handelsmerk en ik kan ook echt chagrijnig zijn als ik een bad hair day heb.
Ik verf mijn haar niet meer, maar heb hier waarschijnlijk zelf nog het meeste moeite mee. Ik associeer grijs haar toch met 'oud'. Vroeger heb ik het wel altijd geverfd, maar nu heb ik er gewoon de puf niet meer voor om zolang bij de kapper te zitten. Iedereen zegt dat het grijze haar me prachtig staat, alleen wacht ik nu nog op het moment dat ik het zelf ook mooi vind."

Wat is jouw huidverzorgingsritueel?

"Met huidverzorging ben ik eigenlijk niet zo bezig. Qua merken ben ik bijvoorbeeld ook enorm wisselvallig en allesbehalve productvast. Ik ben wel zorgvuldig in het verzorgen van mijn huid; zo maak ik altijd mijn huid schoon en gebruik ik altijd een dag- en een nachtcème, maar dan houdt het ook echt op."

"Een mascara, lippenstift en natuurlijk altijd iets voor mijn haar. Dit zijn eigenlijk de drie producten waar ik niet zonder kan."


"Om te voorkomen dat het droog wordt, was ik mijn haar hooguit twee keer per week, maar ik maak het wel elke ochtend nat. Als ik dat niet doe, staat het echt alle kanten op.
De L'Oréal Elvive Oil-in-Milk heb ik pas ontdekt. Daar is mijn kapper het natuurlijk totaal niet mee eens, maar ik vind het een heel fijn product. In diezelfde lijn is er ook een olieachtige shampoo die heel goed werkt en een crèmespoeling die heerlijk is. Sinds ik deze producten gebruik, experimenteer ik niet zo veel meer."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb geen echte beautyzonde, maar ik heb bijvoorbeeld wel heel veel dingen die ik graag anders zou willen doen. Zo loop ik bijvoorbeeld graag op blote voeten en ik neem mezelf ook altijd voor om mijn voeten beter te verzorgen, maar uiteindelijk hou ik dat dan maximaal drie dagen vol."

"Ik lak bijvoorbeeld ook nooit mijn teennagels op de goede manier. Eigenlijk zou ik er uitgebreid de tijd voor moeten nemen en bijvoorbeeld ook een base- en topcoat moeten gebruiken, maar dat doe ik dus niet. Ik heb er het geduld niet voor en stiekem interesseert het me ook niet."

Wat is jouw beautytip?

"Beauty is in the eye of the beholder. Wat mij betreft zit schoonheid echt vanbinnen. Ik denk dat je straalt met je ogen en het gaat er volgens mij om dat je je lekker voelt.
Ik doe niet veel aan mijn uiterlijk, gebruik bijvoorbeeld ook echt weinig make-up. In die zin dat ik nog nooit een foundation of poeder heb gebruikt, maar daar zit het hem volgens mij ook niet in. Daarentegen probeer ik wel altijd een happy camper te zijn."


Welk cijfer geef je aan je huid?

"Mijn gezicht geef ik een acht, maar de rest maximaal een zes. Ik heb geen spataderen of iets dergelijks, maar ik vind wel dat de huid van mijn benen echt anders is dan mijn gezicht. Ondanks dat ik ze regelmatig insmeer, heb ik bijvoorbeeld altijd last van droge benen. Het is echt een groot verschil, er is letterlijk een scheidslijn tussen mijn gezicht en de rest van mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram