arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Juliette Kops

Het gezicht van: Juliette Kops

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Juliete Kops.

Juliette is 54 jaar en werkzaam als freelance pr-manager.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik merk het wel, maar ik vind het niet erg. Ik vind het zelfs een voorrecht om ouder te worden. Nadat er bij mij borstkanker geconstateerd is, vind ik het niet meer vanzelfsprekend dat je ouder wordt. Als je jong bent, denk je daar niet echt over na, maar ik vind het een cadeau om er te zijn. Ik ben gewoon heel blij dat ik nog leef en daar ben ik me zeer bewust van."

"Ik weet uit ervaring dat het leven niet maakbaar is. Je kan wel alles willen, alles proberen te plannen en alles organiseren, maar als je lijf ermee stopt, dan houdt alles op. Dan is er geen horizon. Dat klinkt misschien heftig, maar zo is het wel. Het leven is niet vanzelfsprekend. Enjoy the ride zolang je er bent.
En dat is precies wat ik doe. Ik word blij van hele kleine dingen en kan enorm genieten van mooie wolken, de bloemen in de tuin of geluk om me heen. Ik ben heel opmerkzaam en tot in het extreme geprikkeld. Mijn blik is naar buiten gericht en daar word ik gelukkig van."

Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding gehad met sporten, maar nu wil ik. Ik heb een enorme drang om minimaal 5 keer per week actief bezig te zijn.


Botox

"Botox en fillers interesseren me ook niks. Natuurlijk vind ik het belangrijk om er goed uit te zien en zorg ik goed voor mijn huid, maar het gaat voornamelijk om de balans. Vanbinnen moet het goed zitten om er vanbuiten goed uit te kunnen zien.
Ik ben tevreden met mezelf en daar heb ik geen kunstgrepen voor nodig. Maar als ik om medische reden botox nodig zou hebben om bijvoorbeeld hoofdpijn te verlichten of met behulp van een ooglidcorrectie beter zou kunnen zien, dan vind ik het iets anders. Maar alleen om er mooier en jonger uit te zien? No way."

"Ik heb sowieso niet veel met leeftijd. Voor mij is het niet meer dan een getal wat in mijn paspoort staat, maar dat wil niet zeggen dat ik me ook zo voel. Natuurlijk zie je aan me dat ik geen twintig meer ben en mijn figuur verandert, maar tegen dat proces kan je toch niks doen. Ik vind het dus ook niet erg en in plaats daarvan zorg ik gewoon goed voor mezelf."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik best wel veel producten. Ik heb ’s ochtends trouwens een ander ritueel dan ’s avonds. ’s Ochtends maak ik mijn huid schoon onder de douche met een reinigingsgel, op dit moment is dat de Puréte Thermale van Vichy.
Daarna gebruik ik de Minéral 89. Ik vind een booster echt een waanzinnig mooie ontwikkeling in cosmeticaland. Mijn huid ziet er beter uit, maar ik merk ook dat hij er steviger van wordt. Na de booster gebruik ik het Lift Activ serum, en vanwege de lichte dekking de Rosaliac CC crème van La Roche Posay."

"Ik zou altijd een zonnebrandcrème moeten gebruiken, maar ik doe het niet altijd. Wel meestal. De Rosaliac heeft wel een SPF 30 en ik denk dat dat in principe wel voldoende is. Als ik naar het strand ga, smeer ik wel altijd een SPF50, maar ik ga er niet spastisch mee om, er zijn ook weleens dagen dat ik weinig buiten ben en dat ik helemaal niks gebruik. Het ligt ook wel een beetje aan mijn programma van die dag."La Roche Posay Toleriane Ultra Night

"'s Avonds reinig ik mijn huid met het micellair water van La Roche, want daar kan je alles mee afhalen, ook je oogmake-up. En verder alleen een nachtcrème, de Toleriane Ultra Night. Ik heb geen extreem gevoelige of allergische huid, maar ik vind het gewoon een heel fijn product. Het is heel puur, met weinig ingrediënten en mijn huid vaart daar prima bij."

Wat is jouw beautyzonde?

"Snoep. Ik ben altijd dol geweest op zoet, dus dat gun ik mezelf ook. Eerst was het 100% gezond, maar inmiddels hanteer ik de 20-80 regel. Chocolade, drop en dadels zijn mijn zwakke plek, daar kan ik volkomen los op gaan. Als de zak dicht is, heb ik er geen prolemen mee, maar als hij open is, heb ik pas rust als hij helemaal leeg is. Ik kan ook zo een pond dadels achter elkaar opeten. Ik word er ook gewoon heel blij van. Natuurlijk voel ik me achteraf weleens schuldig, maar ik kan mezelf gewoon niet beheersen."Wat is jouw beautytip?

"Geniet van elk moment, elke dag is een cadeautje. En zorg goed voor jezelf. Vroeger kon ik dat nog weleens vergeten, maar nu neem ik door te sporten meer tijd voor mezelf.
Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding gehad met sporten, maar nu wil ik. Ik heb een enorme drang om minimaal 5 keer per week actief bezig te zijn. Ik voel me beter als ik iets gedaan heb. Zelfs als ik moe ben, ga ik nog. Voor mij is 10.000 stappen op een dag 'a way of life'. Dat haal ik dus ook makkelijk.
"

"En nog een laatste tip: doe geen dingen die je niet wilt. Soms ontkom je er natuurlijk niet aan, maar dat kun je oplossen door je te omringen met mensen die je graag om je heen hebt. Ik kan dus niet meer tegen mensen die constant klagen en zeuren. Sinds mijn ziekte kan ik daar niet zo goed meer mee omgaan, en die ergernis kan ik moeilijk verbloemen. Dat probeer ik dus zo veel mogelijk te vermijden, ik zoek geen mensen meer op die me energie kosten."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 8. Tot mijn 50ste heb ik heel veel last van onzuiverheden gehad. Acne is een te groot woord, maar het was altijd wel een ding. Doordat ik gezonder ben gaan leven is het wel anders geworden, mijn huid ziet er nu beter uit dan ooit."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram