arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Julia Ahmed

Het gezicht van: Julia Ahmed

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Julia Ahmed.

Julia is 32 jaar en werkzaam als huidtherapeut.

In de bloei van je leven!

"En volgens mij zie ik er ook nog jonger uit, toch? Ik merk wel dat ik boven de dertig ben, vooral aan mijn lichaam. Ik heb meer rust nodig en moet goed voor mezelf zorgen. Ik kom niet zomaar overal meer mee weg, ik heb meer hersteltijd nodig, maar moet ook harder werken voor hetzelfde resultaat.
Ik vind het eigenlijk wel een uitdaging. Het leven wordt ook zo'n sleur als alles je gegeven is. Als alles je aan komt waaien, wordt het juist saai."

"Ik heb ook een doel, ben me ook meer bewust van wat ik doe. Ik wil nu bijvoorbeeld stevigere billen en dat betekent dat ik moet gaan sporten. Naar de sportschool en oefeningen doen om mijn billen te verstervigen. Vroeger was dat vanzelfsprekend, nu is het meer noodzaak. (Lachend:) en zelfs dan ben ik er nog niet. Ik doe ook nog bindweefselmassage, probeer mijn rustmomenten te pakken en eet gezond."

Cellulite

"Natuurlijk is het ook voor een deel zelfacceptatie, ik ben wie ik ben, maar mijn heupen zijn wel een aandachtsgebied. Ik heb last van cellulite en hou vocht vast in mijn benen. De combinatie van sporten en bindweefselmassage is dan top. Ik vind het sowieso lekker om veel te sporten, ik doe aan bodypump, krachttraining en pilates. De ene keer heel intensief, de andere keer doe ik het wat rustiger aan. Ik wissel het een beetje af."

"Ik ben van jongs af aan al met mijn uiterlijk bezig. Volgens mij was ik 11 jaar toen ik voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste ging. Ik heb Sculptra gebruikt om mijn slapen op te vullen en de contouren van mijn kin te shapen. Verder doe ik niet zo veel, behalve een beetje botox. Ik ben niet zo consequent. Bij de ClearLift heb ik me wel braaf gehouden aan de kuur, maar ontharen en de vaatjes in mijn benen laseren doe ik af en toe. Het gootsteenkastje lekt toch ook altijd bij de loodgieter?"

Ik heb maar één echte zonde, maar dat durf ik echt niet te zeggen. Mijn moeder leest ook mee...

Gezond leven

"Ik denk dat je jezelf niet alles moet ontzeggen. Natuurlijk is het goed om gezond te leven, maar als het altijd een strijd is, dan hou je het niet vol. Ik snap dat je in aanloop naar de zomer bijvoorbeeld 6 weken een detox doet om bepaalde doelen te behalen, maar op een gegeven moment moet je sommige voedingsstoffen wel weer gaan toelaten. En daar horen koolhydraten ook bij. Het gaat er alleen om dat je de juiste keuzes maakt.
Op de dagen dat ik intensief sport eet ik meer koolhydraten en eiwitten en als ik een rustdag heb dan eet ik weer wat meer groente en zorg ik ervoor dat ik mijn vochtvoorraad aanvul."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik heb echt alles geprobeerd: duur, goedkoop en soms ook heel gek. Ik moet toegeven dat ik een lichte koopverslaving heb voor huidverzorgingsproducten. Ik gebruik ook niet één merk, maar ik wissel 4 of 5 verschillende crèmes met elkaar af. De ene dag gebruik ik een fruitzuurcrème, de andere dag een hydraterende crème en soms alleen een zonnebrandcrème. Er zit geen lijn in, ik kijk gewoon elke ochtend waar mijn huid behoefte aan heeft."

"Vandaag heb ik toevallig de Clinique Smart Night op. En de producten van Neostrata, daar sta ik ook achter. Ik vind vooral hun vochtinbrengende crème echt lekker."

"Twee keer per dag mijn gezicht reinigen is natuurlijk standaard, maar nog steeds ben ik er wel voorzichtig mee. Ik wil niet te veel disbalans creëren. Meestal gebruik ik 's ochtends alleen een tonic, zonder alcohol (!) en 's avonds een face wash. Ik moet erbij zeggen dat ik geen make-up gebruik, dus dat er aan het eind van de dag ook weinig vanaf komt. Als je een foundation gebruikt, dan is het natuurlijk een totaal ander verhaal."

Wat is jouw beautytip?

"Eigenlijk sluit die aan op bovenstaand: doe niet elke dag hetzelfde. Schaf 4, 5 of 6 verschillende crèmes aan en kijk naar wat je huid nodig heeft. Een hydraterende crème, een luchtige gel, een vette crème, eentje met fruitzuur en natuurlijk ook een zonnebrandcrème.
Evalueer elke ochtend je huid en kies dan je product. Soms is mijn huid dof en dan gebruik ik een scrub om het wat gladder en frisser te maken en de andere keer kies ik gewoon voor een hydraterende crème. En soms alleen een zonnebrandcrème."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb maar één echte zonde, maar dat durf ik echt niet te zeggen. Mijn moeder leest ook mee..."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik heb een moeilijke huid, ook veel huidproblemen. Ik heb last van atopisch eczeem, rosacea en ben gevoelig voor acne. Ik heb alleen de luxe dat ik het meteen kan aanpakken als het komt omzetten. Ik kan mijn grove poriën behandelen en als ik merk dat mijn rosacea opspeelt dan pak ik de laser erbij en haal ik meteen de roodheid en de ontstekingen weg. Dat scheelt zo veel."

"Natuurlijk, het is nog mild en ik heb het alleen aan de zijkant van mijn neus en kin, maar het blijft een voordeel dat ik er meteen iets aan kan doen als dat nodig is. Uiteindelijk ben ik best blij met mijn huid en geef ik mezelf wel een 8."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram