arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Joyce Castelen-1

Het gezicht van: Joyce Castelen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Joyce Castelen.

Joyce is 38 jaar en werkt als eventproducer.

Merk je dat je ouder wordt?

"Ik heb het gevoel alsof ik ineens een hele oude kop krijg. Het liefst wil ik botox in mijn voorhoofd, gewoon, alleen in mijn voorhoofd, maar dan heb ik een echtscheiding thuis. " (Lachend:) "Misschien als hij een keer op een mannenweekend is. Maar laten we het niet doen. Voorlopig niet. Misschien..."

"Als ik naar foto's van mezelf kijk dan zie ik alleen die rimpels in mijn voorhoofd. Kennelijk verbaas ik me gewoon te veel over de mensheid. Ik weet het niet. Het ligt in ieder geval aan mij, niet aan de mensheid."

Sporten

"Ik zit bij Personal Body Plan, dat is een online personaltrainingsprogramma, waarbij je elke dag begeleiding krijgt op het gebied van voeding en sport.
Ik train minimaal drie tot vier keer per week. Tot voor kort deed ik veel aan hardlopen en conditietraining, maar ik miste krachttraining. Nu doe ik alles tegelijk. Ik train bij Saint & Stars en daar doe ik aan High Intensity Training, boksen of een andere 1000 calorieën-shred en daarnaast probeer ik ook nog om krachttraining te doen. Al met al ben zeker wel vier keer per week onder de pannen. Alhoewel, ik ben er niet altijd." (Lachend:) "Mijn trainer klaagt in ieder geval dat ik er te vaak niet ben."

Ik smeer hele potten weg. Ik heb geen idee of het werkt, maar ik hou ervan om een crème lekker dik op te smeren, dan kan het lekker intrekken.


"Ik vind het leuk om ouder te worden en ik ben ook echt wel happy, maar ik vind sommige rimpels gewoon niet zo leuk. Maar dat hebben we allemaal, toch? Gelukkig word ik nog niet op mijn leeftijd geschat, maar dat heeft misschien ook wel met mijn werk te maken. Ik loop gewoon nog op sneakers en met mijn haar in een staart."

Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Ik maak in ieder geval altijd mijn gezicht schoon, 's ochtends, 's avonds en ook als ik midden in de nacht thuiskom van mijn werk."

"Ik heb geen voorkeur voor een bepaald merk. Ik reinig mijn huid met Clarins, die foam, die vind ik lekker en daarna gebruik ik een serum, een oogcrème en een dag- of nachtcrème. Het liefst zo dik mogelijk.
Op dit moment gebruik ik die hyaluronzuurfiller van L'Oréal. Die crème is heel dik en dat vind ik dus lekker. Ik smeer hele potten weg. Ik heb geen idee of het werkt, maar ik hou ervan om een crème lekker dik op te smeren, dan kan het lekker intrekken."

"En er zijn fases dat ik ook die druppels van Estée Lauder Night Repair gebruik. Ik heb alles gehad, van Lancôme tot Shisheido, maar die hyaluronzuur, die vind ik gewoon heel fijn smeren."


Wat is jouw beautytip?

"Begin op tijd met smeren. Gewoon als je jong bent al een goede dagcrème gebruiken om rimpels te voorkomen.
En dat geldt ook voor een zonnebrandcrème. Vroeger begon ik met factor 8 en na een week werd het de Biodermal zonder factor."
(Lachend:) "En citroen in mijn haar. Dat is nu allemaal anders. Ik gebruik dagelijks een dagcrème met SPF en ga gewoon naar de kapper voor mijn highlights."

Wat is jouw beautyzonde?

"Chocolade. Meestal de allerpuurste, maar als ik heel eerlijk ben, maakt het niet uit in welke vorm, alle chocolade is goed.
En koekjes lust ik ook. Ik heb een craving voor die van Verkade Digestive puur. Niet één koekje, maar dan de hele rol."

"Hoe deed je dat vroeger? Dan at je één bakje chips. Of één snoepje? Nu zit ik 's avonds op de bank en dan eet ik meteen een hele rol koekjes op, of de hele zak chips."


"Kijk, dat vind ik meteen het goede van Personal Body Plan, je wordt je bewust van wat je allemaal in je mond stopt. Dat als je een scheutje olijfolie in de pan doet, dat dat ineens behoorlijk veel extra calorieën zijn. Want dat heeft ook met ouder worden te maken: ik merk dat ik na de vakantie de kilo's er minder makkelijk af krijg. Normaal gesproken verdwijnen die vanzelf zodra je weer in je oude ritme komt, maar nu moet ik echt moeite doen om weer in model te komen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Alleen aan mijn hoofd? Of aan mijn hele huid? Mijn decolleté is rood, ik weet niet precies wat het is, maar dat ga ik nu onderzoeken bij de dermatoloog. Je ziet het niet, maar het lijkt wel alsof ik constant te lang in de zon heb gezeten. Het spreidt zich ook uit naar mijn schouders en bovenarmen. Ik vind het afschuwelijk.
Maar al met al geef ik mezelf wel een 7."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram