arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Josien Kox

Het gezicht van: Josien Kox

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Josien Kox.

Josien is 32 jaar werkzaam als Brandmanager voor SkinCeuticals.

Merk je dat je ouder wordt?

"Dertig voelt niet wezenlijk anders dan 29 en 32 jaar is ook niet veel ouder, maar als ik in de spiegel kijk, zie ik wel degelijk dat ik ouder word. Het voelt alleen niet zo. Ik zie wel dat kleine lijntjes tegenwoordig langer blijven staan en niet meer worden platgestreken door slaap. En ik heb er aanleg voor en zie dat mijn pigmentvlekken in de winter niet meer verdwijnen. Al met al nog niks om me zorgen over te maken, het zijn maar kleinigheden die me ook niet echt storen."

Botox

"Ik vind het hele taboe rondom botox onzin. Mocht het moment daar zijn, dan zal ik er ook compleet open over zijn. In mijn ogen staat botox voor het verfraaien van je uiterlijk en als je het maar met mate doet, kan het echt heel mooi zijn."

"Over minder dan een maand sta ik aan de start van de marathon in New York en op dit moment ben ik volop aan het trainen. Hardlopen is gezond, maar ik merk dat het tegelijkertijd ook een aanslag is op mijn lijf."

"Ik heb geprobeerd om via Personal Body Plan meer inzicht te krijgen in wat je nodig hebt in aanloop naar de marathon. Ik heb namelijk de neiging om te weinig te eten. Niet zozeer in hoeveelheden, maar vooral in voedingsstoffen. Ik leer nu bijvoorbeeld om koolhydraten te eten. Dus wel gewoon aardappelen en 's avonds pasta. Dat is even wennen, want dat was in mijn ogen een taboe. Het gaat steeds beter, maar ik heb nog regelmatig dat ik me de dag na het rennen ietwat zwak voel. Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren en daar ook naar te eten."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Al mijn huidverzorgingsproducten zijn alleen verkrijgbaar bij de apotheek of esthetische klinieken. Dat is natuurlijk geen toeval, aangezien ik er dagelijks mee werk, maar ik heb hierin ook de antwoorden voor mezelf gevonden."

"Voor het reinigen van mijn gezicht ben ik heel trouw in La Roche-Posay, die zijn neutraal en geschikt voor de gevoelige huid. Ik ben van het makkelijk en hou absoluut niet van een schuimende facewash. Ik heb het gevoel alsof mijn huid daar heel trekkerig van wordt."

"Sinds ik 5 jaar geleden in contact ben gekomen met SkinCeuticals ben ik volledig op het merk overgestapt. Elke ochtend gebruik ik een vitamine C-serum om mijn huid te beschermen tegen schadelijke invloeden zoals uv en vrije radicalen. A line of defense, om zo pigmentvlekken en huidbeschadiging te voorkomen."

"Als er dan een zone is in mijn gezicht waaraan ik zie dat ik een beetje aan het aftakelen ben, dan is het rond mijn ogen. Vooral als ik moe ben, is dat de plek waar je het het eerst aan ziet. Ik heb ook de neiging om meerdere keren per dag een oogcrème aan te brengen, om op die manier toch een frisse blik te behouden."

"In dit geval gebruik ik dus een antioxidant specifiek voor de oogzone. Deze heeft alleen echt het doel je huid te beschermen, maar doet in mijn ogen te weinig qua voeding. Daarom gebruik ik daarnaast ook nog een extra hydraterend serum, Retexturing Activator. Door het hyaluronzuur wordt het volume behouden, maar hij werkt ook licht exfoliërend, waardoor de celvernieuwing wordt ondersteund. Of, zoals ik het zie: de mooiste laag van je huid oplicht."

Wat is jouw beautyzonde?

"Ik heb er wel meer, maar ik denk dat niet reinigen van mijn gezicht één van mijn biggest flaws is. Omdat het ritueel beperkt is, wil ik nog weleens gaan slapen zonder mijn huid schoongemaakt te hebben."

"En als je goed kijkt zie je tussen alle producten ook geen zonbescherming staan. Daar laat ik echt nog wat liggen. Ik baal er weleens van dat ik zo veel weet over het beschermen van je huid tegen de zon en dat het me dan nog steeds niet lukt om altijd een zonbescherming te gebruiken. Ik ben ervoor opgeleid en zie dagelijks wat de zon met je huid kan doen, maar het behoort niet tot mijn dagelijkse routine."

"Ik zou het liefst ook willen zeggen dat ik dagelijks twee liter water per dag drink en acht uur per nacht slaap, maar dat zit er momenteel niet echt in. Ik probeer mijn huid zo goed als het kan te beschermen en ben me bewust van externe factoren zoals de zon."


Wat is jouw beautytip?

"Sinds een jaar heb ik Blotting Paper ontdekt. Ik gebruik ze eigenlijk alleen in de zomer, maar het zijn speciale papiertjes die sebum kunnen opnemen. Als je halverwege de dag last hebt van een glimmend gezicht, dan dep je even over je gezicht en gone it is. Echt ideaal, want je ziet meteen resultaat. Toevallig gebruik ik die van Shisheido, maar ik weet dat Sephora ze bijvoorbeeld ook in haar assortiment heeft."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik hoef in principe niet veel te doen om mijn huid rustig te houden, dus ik geef hem wel een 8. Ik weet waar mijn verbeterpunten liggen en als ik mijn huid gewoon goed verzorg dan is het allemaal goed te doen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram