arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jolanda Grift

Het gezicht van: Jolanda Grift

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jolanda Grift.

Jolanda is 32 jaar en eigenaresse van Cosmo Hairstyling op de Zuidas.

32 jaar: in de bloei van je leven!

"Ja, dat klopt. Ik denk dat ik tussen mijn twintigste en dertigste een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt, maar dat ik nu oprecht kan zeggen dat ik op een punt ben gekomen waar ik ook echt wil zijn. Ik heb een leuke baan, 3 kinderen en durf volgens mij wel te zeggen dat ik gelukkig ben. Absoluut."

"Sinds een jaar merk ik echt dat ik de dertig gepasseerd ben. Alles is net even anders en ik moet meer aan mezelf doen wil ik leuk voor de dag komen. Vroeger ging het allemaal net even makkelijker. Ik hoef echt niet meer als achttienjarige door het leven te gaan, maar ik wil wel lekker in mijn vel zitten en dat ook uit stralen."

"Ik ben de afgelopen twee jaar meer dan 18 kilo afgevallen. Het was eerlijk gezegd ook wel nodig na drie kinderen. Als alleenstaande moeder heb ik niet altijd tijd om te sporten, dus ik probeer zo veel mogelijk op mijn voeding te letten. Minder koolhydraten, veel eiwitten, groente en speltcrackers. Ik hoef in principe niet meer af te vallen en op deze manier lukt het me om op gewicht te blijven."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Dermaquest. Ik heb van die hydraterende oogdruppels en die voelen wel goed aan. Ik haak af zodra een product plakkerig aanvoelt of een laagje achterlaat."

"Qua huidverzorging ben ik van het makkelijk, maar mijn haar is natuurlijk een heel ding. Ik ben nu in een rode fase in mijn leven. Moest eerst even wennen, maar nu hoort die kleur echt bij mij.
Ik ben grijs (ook dat nog), dus ik moet mijn haar minimaal om de vijf weken verven. Rood haar is genadeloos, dat kan je echt niet laten versloffen. Tussendoor hou ik mijn kleur dan ook nog bij met Color Care van Fuente. Dat is een haarmasker met kleurpigmenten om ervoor te zorgen dat je kleur mooi blijft."


"Rood moet je staan en het ligt er ook aan hoe je het draagt. Ik moest mijn make-up er ook op aanpassen. Toen mijn haar nog zwart was, droeg ik veel rode lippenstift. Dat kan nu niet meer, ik ben overgestapt op de bruintinten. En ik kan ook geen blush meer gebruiken, alleen een highlighter."

Extensions

"Ik heb extensions, dus slaap altijd met een knot. Ondanks dat ik een zijden kussensloop heb, moet ik mijn haar altijd vast doen om te voorkomen dat het gaat klitten.
Ik was mijn haar drie keer per week, maar föhn het wel elke ochtend. Ik gebruik altijd de krultang en dan zet ik het daarna nog even vast met boucleklemmen. Zodra het afgekoeld is borstel ik het door."

"Haar is mijn passie, mijn vierde kindje. Ik zou ook niet weten wat ik anders moet doen. Echt mijn liefde voor het leven. Ik vind het ook leuk om mensen blij te maken. Mooi haar is zo bepalend voor hoe je je voelt."

Wat is jouw beautytip?

"Je hoeft niet altijd rekening te houden met je omgeving, maar doe wat vaker wat jezelf leuk vindt, waar jij je lekker bij voelt."

"Ik ben net begonnen met een beetje botox. Ik ergerde me aan mijn kraaienpootjes en die laat ik nu elke 6 maanden behandelen. Ik voel me er echt lekker bij, maar ik woon in een dorp waar botox echt 'not done' is. Het interesseert me niet wat een ander daarvan vindt, maar ik krijg er zo veel commentaar op: "Waar begin je aan? Je bent nog zo jong...!". Ik heb er maling aan, maar dat is niet altijd even makkelijk."


Wat is jouw beautyzonde?

"Ik drink te weinig water. Sowieso drink ik te weinig, dat is echt mijn valkuil. Ik merk het ook aan mijn huid, die is eerder verstopt en dus ook onrustiger. En droger. Ik moet er gewoon beter op letten.
Ik eet trouwens ook te onregelmatig. Ik vergeet namelijk niet alleen te drinken, maar ook om te eten. Voor de lijn mag het dan top zijn, het wordt er allemaal niet veel energieker op."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Ik zou willen dat ik van nature een mooie bos haar had, maar dat heb ik niet. Ik heb echt extensions nodig om het nog wat voller te laten lijken. Dus voor mijn haar maximaal een 6. Mijn huid wordt beter, omdat ik hem de laatste tijd beter verzorg: een 7."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram