arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Johanna Nussy-1

Het gezicht van: Johanna Nussy

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Johanna Nussy.

Johanna is 39 jaar en werkzaam als managementassistente.

Bijna 40 jaar. Spannend?

"Het valt mee. Het zijn meer de levensvragen waar ik mee bezig ben, dan het aantal rimpels. Heb ik de juiste keuze gemaakt in mijn leven? Zijn er dingen die ik nog anders wil doen? Dat soort vragen.
Ik heb makkelijk praten, want de rimpels in mijn gezicht ondervang ik met botox en fillers, misschien dat het daarom minder een issue is."

"Ik gebruik botox en fillers, dus dat maakt het verouderingsproces misschien wel wat makkelijker.
Ik heb botox bij mijn fronsrimpel en fillers in mijn wangen. En ik heb van mezelf redelijk hoge jukbeenderen, maar ik heb deze nog wat extra laten accentueren."

"Ik ben heel blij met Esther de Vries (*cosmetisch arts), want ze weerhoudt me om van alles te laten doen. Ik zou het liefst elke rimpel laten weghalen, maar zij houdt me tegen. 'Je ziet er goed uit. Het moet wel natuurlijk blijven', zegt ze dan. Ik heb echt heel veel aan haar."


Gezond leven

"Niet altijd, ik hou heel erg van patat. Het liefst eet ik het 3 keer per week, maar ik probeer er wel op te letten. En ik zou moeten sporten, maar het lukt me niet.
Een halfjaar geleden heb ik via mijn werk een abonnement op de sportschool genomen, maar ik ben nog niet geweest.
Ik merk wel dat ik langzaam wat moet gaan doen. Ik heb geen overgewicht, maar ik ben wel fors. Ik heb ook altijd best stevige bovenarmen, maar nu worden ook mijn buik en benen dikker. Ik moet gewoon echt aan de bak."

"Het is verleidelijk om een crashdieet te gaan doen, maar ik hou me in. Alhoewel ik deze week nog heb gegoogeld naar het ziekenhuisdieet. Nou ja, het komt erop neer dat ik gewoon wat moet gaan doen."

Ik heb een makkelijke huid en ik doe echt alles wat God verboden heeft, maar dat zie je niet. Misschien komt het door de botox en fillers, ik heb eerlijk gezegd geen idee.


Welke huidverzorgingsproducten gebruik je?

"Welke producten gebruik ik niet, kan je beter vragen. Ik heb echt van alles geprobeerd, van hele dure merken zoals La Prairie en La Mer tot Dr. van der Hoog en Dr. Spiller. Er is geen touw aan vast te knopen.
Ik neem eigenlijk nooit de tijd om te zien hoe mijn huid reageert. Ik switch vaak na zes weken weer over op een ander merk. Misschien dat ik daarom ook niet echt een merk kan vinden dat bij mijn huid past."

"Ik probeer dus van alles, maar ik ga nu kijken wat de producten van Jetske Ultee met mijn huid doen."

"Ik heb geen Nederlandse huid, misschien dat het daarom moeilijker is om een merk te vinden. Veel huidverzorgingsproducten zijn niet geschikt voor mijn huid.
Ik gebruik wel elke dag een zonnebrandcrème. Echt elke dag. Als ik dat niet doe, dan krijg ik pigmentvlekken. En ik ga ook al 10 jaar niet meer in de zon. Ik zit altijd in de schaduw en heb vaak een hoedje op. Je hoort steeds vaker dat je rimpels krijgt van de zon, dus die vermijd ik."


Wat is jouw beautytip?

"Sporten, zeker sporten. Ik kan het niet uit ervaring zeggen, maar ik heb gelezen dat als je sport dat je dan een gelukshormoon aanmaakt. En dat zie je terug aan je huid.
Verder goed voor jezelf zorgen, veel water drinken en af en toe een moment voor jezelf inbouwen."

Wat is jouw beautyzonde?

"Dikke patat met mayo. Liefst Belgische patat, daar kun je me echt 's nachts voor wakker maken. Maar dat voel ik wel, alles zit strak." (Lachend:) "Ik moet echt iets gaan doen."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Een 7,5? Ik heb een makkelijke huid en ik doe echt alles wat God verboden heeft, maar dat zie je niet. Misschien komt het door de botox en fillers, ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik heb gewoon geluk met mijn huid."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram