arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jessica Butter

Het gezicht van: Jessica Butter

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun beautyzonde en geven ze een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jessica Butter.

Jessica is 41 jaar en werkzaam als brandambassador.

41 jaar? Erg?

(Lachend:) "Ik ben er inmiddels aan gewend. Ik vind het niet zo erg meer. Veertig vond ik erger. Daar heb zo tegenaan zitten hikken. Ik ben er bijna een jaar mee bezig geweest. Ik ben blij dat ik het gehad heb. En nu ik 41 jaar ben voel ik me juist weer jonger dan ooit. Ik snap niet waar ik zo moeilijk over heb gedaan."

"Serieus, 50 jaar lijkt me peanuts. Ik ben wel benieuwd of je het dan wat meer los kan laten. Nu voel ik soms nog de druk dat het allemaal strak moet zijn. Ik heb het idee dat als ik straks vijftig ben, dat het niet meer zo veel uitmaakt. Maar ik weet het niet hoor, ik spreek niet uit ervaring."

"Over loslaten gesproken, ik heb het gevoel dat ik nu meer in balans ben. Ik heb echt enorm hysterisch gedaan, ook qua lichaam. Ik wilde per se een sixpack voor mijn veertigste. Dat zat zo in mijn hoofd. Ik was constant bezig met mijn micro's en macro's, maar daar werd ik vooral heel ongelukkig van.
Ik heb het losgelaten. Dat wil niet zeggen dat ik nu elke dag een reep chocolade eet, maar ik eet wel elke dag chocolade. En ik eet ook niet elke dag groente, maar als ik twee dagen geen groente heb gegeten, dan wil ik graag op een blaadje sla kauwen. Dat noem ik in balans. Voor mij is dat balans."


Doemdenker

"Ik durf wel van mezelf te zeggen dat ik een doemdenker ben. Ik kan me van tevoren echt zo druk maken om iets, dat ik er slapeloze nachten van heb. Eerst was ik ervan overtuigd dat mijn waarheid dé waarheid was, maar nu weet ik dat die negatieve manier van denken in mij zit. Die beren die ik op de weg zie, ziet niet iedereen. Ook zo'n cliché, maar nu ik ouder word, ben ik me daar meer bewust van. Ik probeer nu eerst gewoon 'ja' te zeggen en dan maar te zien wat er gebeurt."

Sporten

"Sporten: ja en nee. Niet meer zo hysterisch, dus. Ik train nog wel twee keer per week met een personal trainer, maar de focus ligt meer op mobility. Sporten is ook meer in balans. Ik luister nu meer naar mijn lichaam.
Als ik niet sport, dan ga ik wel vaak het bos in. Honden mee, oude troep aan en met je kop in de wind."

Laat het los. Maak je niet zo druk. Echt, wat kan het je allemaal schelen?


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik ben totaal niet merkvast. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik laat me trouwens wel van alles aansmeren. Als je roept dat het geweldig is, dan bestel ik meteen een hele pallet."

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht alleen met micellair water, lekker makkelijk. 's Avonds doe ik het wel zoals het hoort: face wash, milk, water en dan nog een tonic. Dan ga ik door tot er niks meer op mijn watje zit. Volgens het boekje..."

"Op dit moment gebruik ik een crème van Environ, dat is dus serieus lekker spul. Nu ik erover nadenk: dat is het misschien nog wel waard om nog een keer te kopen. Ik ben net begonnen met opbouwen van vitamine A. Ik zit nog in stap 1, de blauwe lijn. Als mijn huid eraan gewend is, dan kan ik door naar de volgende stap, met meer vitamine A.
Het is wel typisch, mijn crème is bijna op, dus ik moet eigenlijk gewoon even de moeite nemen om een nieuwe te gaan halen. Maar dat doe ik dus niet. Tegen de tijd dat hij echt op is, ga ik vaak over op iets anders, terwijl het advies is om hem te herhalen. Zojuist besloten: dat ga ik dus doen."


Wat is jouw beautytip?

"Het is vast de meest gegeven tip en ik val waarschijnlijk in herhaling, maar laat het los. Maak je niet zo druk. Echt, wat kan het je allemaal schelen? Als je vanbinnen lekker in je vel zit, dan straal je dat ook uit. Je kunt je wel druk maken om alles en constant chagrijnig zijn, maar daar word je niet mooier van. Laat het los, ontspan en geniet. Oké, niet helemaal. Met mate. Daar komt-tie weer: balans."

Wat is jouw beautyzonde?

Wijn. Wijn. En nog eens wijn. Ik vind wijn zo lekker. Ik ben zo gek op wijn." (Lachend:) "Had ik al gezegd dat ik van wijn hou? Ik vind die eerste slok zo lekker.
Kijk, alcohol is zo fout voor je gestel en voor je huid, maar ik zou niet zonder wijn kunnen. Ik hang heus niet elke dag aan de fles, maar ik moet mezelf echt inhouden. Ik zou het in ieder geval zo kunnen."

Welk cijfer geef je aan huid?

"Een 8? En een half? Misschien moet ik het toch even benoemen, maar mijn huid is zo opgeknapt, sinds ik aan de collageen zit.
Het klinkt meteen als een verkooppraatje, maar het is gewoon echt zo. Mijn huid is minder droog en ik heb ook geen schilfers meer. Sinds ik elke dag een shot Skin Collagen drink is dat droge dus weg. Ik dronk het eerst voor mijn haar, maar ik zie het dus ook aan mijn huid. Ik heb niet meer van die oude-wijvenhandjes. Dat vind ik dus heel veel waard."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram