arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jean van de Laarschot

Het gezicht van: Jean van de Laarschot

Elke zaterdag vind je hier de rubriek: Het gezicht van. Hierin vertellen onbekende en bekende mensen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jean van de Laarschot

Jean is 57 jaar en werkzaam als consulente bij de Eerstelijnkliniek.

Merk je dat je ouder wordt?

"Natuurlijk merk ik dat, maar ik voel me eerlijk gezegd beter dan ooit. Ik heb een moeilijke tijd achter de rug en zag er eerder uit als zeventig.
Mijn man is vijf jaar geleden overleden en daarna ben ik een periode depressief geweest. Ik had de zin van het leven verloren en ik zag geen reden meer om alleen verder te gaan. En als je spiegelbeeld ook een treurige blik laat zien, dan is het lastig om jezelf te herpakken."

"Inmiddels zit ik zo veel beter in mijn vel. Ik voel me fitter dan ooit en zie er ook jonger uit. Ik heb er alles aan gedaan om er weer jonger uit te zien. Elk jaar geef ik mezelf een behandeling cadeau. Fillers, botox of een laserbehandeling. Ik gebruik zowel hyaluronzuurfillers als collageenstimulerende fillers. Ik heb Radiesse in mijn kaaklijn en jukbeenderen en onder mijn ogen Restylane. Verder gebruik ik ook nog botox bij mijn kraaienpootjes en mijn frons."

"Als ik nu in de spiegel kijk dan voel ik me zelfverzekerd en heb ik weer zelfvertrouwen. Het klinkt gek, maar het heeft me geholpen om de zin van het leven terug te vinden. Het geluk lacht me toe en ik sta zelfs weer open voor een nieuwe relatie. Ik ben ook weer aan het daten. Nooit gedacht dat ik daar weer aan toe zou komen. Maar ik voel me weer vrouw en voel me weer sexy."


Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik gebruik de producten van Zein Obagi, omdat ik vind dat die heel veel doen voor de structuur van mijn huid. Sowieso is het goed om de producten te gebruiken ter ondersteuning van fillers. En misschien klinkt het gek, maar ik heb het gevoel dat ze de vermoeidheid uit mijn huid halen."

"'s Ochtends maak ik eerst mijn huid schoon met de Exfolationing Cleanser en onder de douche scrub ik ook nog mijn huid. Daarna gebruik ik de TE-pads van ZO Skin Health en breng ik de Brigtenex aan om pigmentatie tegen te gaan en de zonschade te verminderen. Daarna de Daily Power Defense, de Even Up Clinical Pigment Perfector en de compact foundation van Colorescience, daarna de Mineral Corrector kit, de highlighter, de blush en als afsluiter nog de mist. O, en dan natuurlijk nog de Sunforgettable. Die zit in mijn handtas, zodat ik mezelf continu kan beschermen tegen de zon."

"Het is een hele lijst en ik sta ook echt eerder op om het allemaal goed te doen. Ik doe er alles aan om mijn huid goed te beschermen. Mijn generatie heeft standaard zonschade. Vroeger deed ik er alles aan om maar zo bruin mogelijk te worden. Ik ben echt een aantal keer levend verbrand, dan lag ik met komkommers op mijn rug om zo de pijn van de blaren enigszins te verzachten."


"Ik zal je mijn avondritueel besparen, want dat is bijna net zo uitgebreid als 's morgens. Misschien nog wel goed om te noemen is de Liprebuild. Sinds ik dat product gebruik heb ik geen last meer van droge lippen, zijn ze egaler van structuur en voelen ze zo zacht aan."

Wat is jouw beautyzonde?

"Volgens mij heb ik geen beautyzonde. Ik vind juist dat ik heel verantwoord bezig ben. Ik kies ook bewust voor producten, waarvan ook daadwerkelijk is aangetoond dat ze veilig zijn. Dat geldt niet alleen voor mijn laserbehandeling, maar de fillers bestaan voornamelijk uit materialen die je van nature in je huid vindt."

"Natuurlijk drink ik graag een glaasje wijn en ik rook ook elke dag 4 of 5 sigaretten, maar ik heb niet het idee dat ik dingen fout doe."

Wat is jouw beautytip?

"Als je niet lekker in je vel zit, ga dan op zoek naar mogelijkheden om jezelf beter te voelen. Dat hoeft trouwens niet per se op het gebied van antiaging te zijn. Kijk in de spiegel en probeer jezelf te verwennen daar bijvoorbeeld iets leuks te kopen. Er is zo veel moois om voor te leven."

Welk cijfer geef je aan huid?

"Op dit moment een 9. Ik vind de structuur van mijn huid heel mooi en hij voelt ook ontzettend zacht aan. Ik ben ook echt trots op wat ik tot nu toe bereikt heb.
Dat betekent trouwens niet dat ik vanaf nu niks meer aan mijn huid hoef te doen. Het verouderingsproces hou je niet tegen. Zo reëel ben ik ook wel weer. Ik realiseer me dat als ik mijn huid gezond wil houden, ik continu moet blijven investeren, en niet alleen financieel.
Ik eet gezond, slaap goed, sport dagelijks en probeer ook tijd te maken voor ontspanning."


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram