arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jacqueline van den Bergen

Het gezicht van: Jacqueline van den Bergen

In 'Het gezicht van' vertellen vrouwen alles over hun huid, hoe hun dagelijkse huidverzorgingsritueel eruitziet, hun favoriete crèmes en geven ze uiteindelijk ook een cijfer aan hun gezicht. Deze week: Jacqueline van den Bergen.

Jacqueline is 54 jaar en is werkzaam als strategisch communicatieadviseur.

Vind je het leuk om ouder te worden?

"Zeker! Ik voel me ook nog goed. Ik heb in ieder geval nog niet het gevoel alsof de tand des tijds grip op me heeft. Ik voel me jong, ook qua energie. Ik kan nog steeds alles doen.
Om de dag ga ik 's ochtends om 5 uur hardlopen. Als ik later ga sporten, dan kom ik in de knel met het gezin dat ontwaakt en begeleid moet worden. Ik vind het heerlijk om in alle rust te kunnen hardlopen en daarna fit en vitaal de tafel te dekken, de kleren klaar te leggen en broodtrommels klaar te maken."

Ik vind het vooral belangrijk dat een product lekker ruikt. Al die natuurlijke, biologische producten vind ik helemaal niks. Die ruiken naar bedorven planten en dat vind ik niet fijn. Het zegt natuurlijk niks over de kwaliteit en de beloftes van merken zoals Dr. Hauschka zijn prima, maar ik vind het helemaal niks.

Vijftig is het nieuwe veertig

"Ik voel me in ieder geval totaal nog 50+. Vijftig voelt zo oud. Ook al ben ik het zelf, in mijn ogen ben je op die leeftijd gewoon bejaard. Natuurlijk is het tegenwoordig anders dan vroeger, maar dan nog... Als er een evenement wordt georganiseerd voor 50+, dan voel ik me totaal niet aangesproken en dat terwijl ik de doelgroep ben. Ik voel me gewoon nog niet oud."Gezond leven

"Ik heb nooit gerookt, ik beweeg voldoende en tenzij er een feestje is voel ik ook niet de behoefte om (veel) te drinken, maar ik slaap structureel te weinig. Ik ga laat naar bed en sta vaak ook vroeg weer op.
Ik vind het leven te leuk en heb het soms ook gewoon zo druk dat ik te weinig uren overhou om te slapen. Ik kan makkelijk om twee uur 's nachts naar bed gaan, om vervolgens om 5 uur 's ochtends op te staan om te gaan hardlopen. Ik leef heus niet alleen maar op nachten van 3 uur, maar op het aantal uren slaap valt zeker wat aan te merken."

"Ik vind het mooi om te kunnen zien of je veel hebt gelachen of dat je veel hebt meegemaakt. Een doorleefd gezicht vind ik juist boeiend. Ik voel zelf ook totaal niet de behoefte om iets aan mijn uiterlijk te veranderen. Ik sta er eigenlijk niet bij stil, het is geen punt in mijn leven.
Ik snap niet dat je fillers nodig hebt om je onzekerheid te verbloemen.
Dat klinkt misschien ietwat negatief en zo is het totaal niet bedoeld, want als het mooi is gedaan en jij je er lekker bij voelt, wie ben ik dan om daar over te oordelen? Alleen bij mij speelt het niet."

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

"Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien, maar meestal sta ik niet lang voor de spiegel. Normaal heb ik mijn haar vast en ben ik binnen twee tellen klaar. Ik heb ook het geluk dat ik donkere wimpers en wenkbrauwen heb, dus ik hoef ook weinig kleur aan te brengen."

"Ik gebruik alles wat belooft dat ik ga stralen, van alles door elkaar: Lancaster, Sisley, Elisabeth Arden, La Prairie en Collistar.
Ik vind het vooral belangrijk dat een product lekker ruikt. Al die natuurlijke, biologische producten vind ik helemaal niks. Die ruiken naar bedorven planten en dat vind ik niet fijn. Het zegt natuurlijk niks over de kwaliteit en de beloftes van merken zoals Dr. Hauschka zijn prima, maar ik vind het helemaal niks."


Collistar

"'s Ochtends reinig ik mijn gezicht met een milk en tonic van Collistar. Twee prachtige, indrukwekkende flessen die heerlijk ruiken en daarna gebruik het Antiox-serum en de Urban Day Cream van Epigen."

"Er zijn eigenlijk twee dingen die ik nooit oversla: een oogcrème en bodylotion. Ik gebruik al meer dan 25 jaar een oogcrème. Ook al doe ik niks op mijn gezicht, dan gebruik ik nog wel een oogcrème. En bodylotion. Mijn favoriet is Marbert, een merk uit Duitsland. De verhouding prijs-kwaliteit is goed en de geur is heel klassiek en kun je met alles combineren."


Wat is jouw beautyzonde?

"Te weinig slaap. Ik mag het natuurlijk niet promoten, maar voor mij werkt het. Ik functioneer juist heel goed als ik weinig geslapen heb, dan ben ik extra alert."

"En ik heb nog een enorme guilty pleasure: latte. Ik zou er zo er zo acht tot tien op een dag kunnen drinken, maar ik probeer het op twee, hooguit drie te houden."

"Ik hou eigenlijk helemaal niet van melk, maar door mijn liefde voor latte drink ik het ineens heel veel. Misschien zelfs wel iets te veel.
Ik probeer mijn inname te beperken en kies soms ook voor lactosevrije melk, om het wat meer in balans te houden. Amandel-, rijste- of sojamelk is niks voor mij. Dat vind ik zo vies. Dan is mijn latte maar een zonde. (Lachend): Guilty as hell."


Wat is jouw beautytip?

"Jezelf zijn. Schaamteloos jezelf zijn. Speel geen rol, maar doe wat bij je past. Het kan zeker geen kwaad om je te laten inspireren door anderen, maar neem niet klakkeloos alles van een ander over. Wees jezelf, doe je niet anders voor en dan straal je zo veel meer plezier uit."

Welk cijfer geef je aan je huid?

"Uiterlijk vind ik niet belangrijk, ik kijk meer naar uitstraling. Ook als ik zelf in de spiegel kijk. Ik ben heel erg tevreden. Ik geef mezelf wel een 9. Ik voel me goed, heb veel energie en ik ben wie ik wil zijn."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram